Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpuszczona w kanał

dałam się wpuścić w kanał Madonnie

Polecane posty

Gość wpuszczona w kanał
a kwota wypozyczenia jest napisana na swistu-bo to nawet nie umowa. I jest to TYLJKOkwota sukienki

Gość do wpuszczonej w kanał
halkę wypożyczasz za 50 zł, natomiast 250 zł to kaucja zwrotna...

Gość hej autorko
dzieki, ja na szczescie jestem z wawy :) no ale dobrze wiedziec że mogą byc takie fikusy...

Gość wpuszczona w kanał
Wiem za co płacę i ile, napisałam w pierwszym poście :)

Gość z tego co napisałaś
to wychodzi, że zapłacisz ; 1800zł za sukienkę 50zł za halke (250zł kaucja, która ci zwróca więc się nie liczy) 250zł welon razem wychodzi 2100zł, a nie 2500...

Gość wpuszczona w kanał
Liczę jakby nie zwracali tej kaucji, bo nie wiadomo, czy coś się z nią nie stanie, prawda? :)

Gość wpuszczona w kanał
ale nie taką ;) Widziałaś suknie z tego salonu? Są niepowtarzalne, lekkie inne niż wszystkie. No i drogie :O

Nie chcę Cie martwić , ale salon nie zwróciłby Ci wpłaconej kwoty. Przede wszystim wpłaciłaś ZADATEK a nie ZALICZKĘ. W praktyce firmy nie zwracają zadatku , chciaż Kodeks Cywilny mówi ze jeżeli strony sie dogadaja to zadatek może zostać zwrócony. Jeżeli sie nie dogadają to niestety pieniważki zostają w Twoim przypadku w salonie .Natomiast jeżeli salon nie wyzwiązałby sie z umowy to mozesz żadać podwójnej wysokości zadatku. Zaliczkę jak najbardziej mogą Ci zwrócić , ale nie muszą jeżeli nie było zapisu w umowie o jej nie zwracaniu . Niby podobna sytuacja , ale \"przyjęło się \" że zadatki nie są zwracane. Powinnaś dostać paragon z kasy fiskalnej lub fakturę zaliczkowa na te 500 zł. Jezeli nie dostałaś to mozesz powalczyć o zwrot kasy .

Gość wpuszczona w kanał
Hm, a mogłabyś mi powiedzieć na przyszłość, jaka jest różnica między jednym a drugim, oprócz tego, że na zadatek jest paragon?

Gość pogadaj z nimi -to ludzie też
za 150 zł sa nowe sliczne welony, a nawet na necie można kupic taniej od 70 zł już. Wypozyczenie sukni kosztuje połowe ceny samej sukni. Jeżeli więc wybrałaś model który kosztuje 5 tys to jej wypożyczenie kosztuje połowe z tego czyli 2.500 zł. Halka zawsze jest w komplecie i bolerko. Tu powinni ci powiedzieć na początku ze halka jest osobno. Moze da się odkręcić to?

Na zaliczke też powinien być paragon - bo i jedno i drugie to przedpłata . Z tym że zadatek to takie zabezpieczenie prawne na wykonanie umowy. I jak by była zaliczka to łatwiej jest sie domagać zwrotu . A tak zadatek ma jasno określone znaczenie w umowie i w przepisach jest napisane ze sie go nie zwraca , a o zaliczce nie ma ani słowa.

co ś mi sie wierzyc nie chce ze w salonie Madonny takie rzeczy sie wyprawia... ja zakupilam swoja suknie za 4090 zł juz z welonem...i na umowie pisze ze suknia+ welon halki nie mam bo suknia rybka;) i nie dziwie sie ze wypozyczenie welonu tkaie drogie bo sam jego zakup kostuje 890 zł przynajmniej tyle ja płacilam...podejdz do slaonuw którym kupowals i powiedz ze chcialabys wynegcjowac przynajmniej welon..a halke zapłacisz...powoedzenia;*

Gość cassillie
Skoro zaliczki nie odzyskasz... To pokaż im figę i SAMA kup sobie tani + ładny i dopasowany stylistycznie welon i halkę!! Na allegro halki do sukni ślubnej można kupić już za około 30 zł, a welon możesz zamówić sobie netowo jaki tylko chcesz, wklikaj w google choćby nazwy "sile" oraz "lanetti". uszyja Ci w fasoenioe i kolorze jakim sobie zażyczysz!! Myślę że Całość czyli welon + halka nie wyniesie Cię więcej niż 100 zl, a będzie mogla zostawić sobie welon na pamiątkę, a halkę np. do sylwestrowej sukienki. Nos do góry i nie pozwól sie oskubać!! Nie od dziś wiadomo, że to co "ślubne" z nazwy z marszu robi się w salonie 200% droższe :/

Gość wpuszczona w kanał
Dzięki dziewczyny, wielka buźka :)

Gość ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
DZIEWCZYNO REZYGNUJ POKI MOZESZ, POWIEM CI TERAZ COS CO CIE PRZEKONA DO REZYGNACJI. WIEC KOCHANA JESLI Z SUKNIA NA WESELU COS SIE STANIE NP COS TAM SIE ZACIAGNIE CZY PODRZE KORONKA TO PLACISZ ZA CALA SUKNIE I JESZCZE,I TU UWAGA ZA WYPOZYCZENIE TEZ. CZYLI JAK NP WYP O 1,800 A KUPNO 3,5TYS TO PLACISZ5,300!!!!!!!!!!!!!!!! TEZ MIALAM TAM WYPOZYCZAC ALE PODZIEKOWALAM PIEKNIE

Gość wpuszczona w kanał
O rany. To faktycznie podziękuję :O Kontaktowałam się z prawnikiem, powinni oddać zadatek. Jutro się tam wybiorę, jak będa mieli klientów to nie będą robić problemów. Dzięki

Gość Paranoja......
Mieszkam w Krakowie i za suknię + dodatki zapłaciłam w wypozyczalni 1000 zł. Coprawda suknia była Cymbeline ale były tez inne i niewiele drożej. Buty kupowałam sama.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Dzieki Bogu ja sie w pore rozmyslilam, nie zaluje choc suknia byla fajna ale znalazłam rownie fajna za 1000 zl i to kupilam nie wypozyczylam. Zdzierstwo w tym salonie, no chyba ze ktos ma kupe kasy. ale za to ze trafilam na taka tania suknie moglismy sobie kupic wymarzone obraczki....