Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam

mleko modyfikowane na wodzie z termosu?

Polecane posty

Gość zaczynam

Zaczynam karmić mlekiem modyfikowanym i zastanawiam sie czy moge sobie zagotować wode np rano i wlać ja do termosa a potem jej używać do mieszania mleka. I tak samo na noc robić. Nie chcę gotować bez przerwy wody... Co Wy na to?

Gość a ja .........
ja słyszałam, że dobrze czasem żeby woda sobie poleżała, bo wtedy chlor opadnie na dno garnuszka czy innego naczynia w którym jest woda. Nie wiem czy to jest prawda, ale fakt faktem, że ja też tak robię na noc. Tzn zagotowuję wodę w garnuszku i później tylko podgrzewam do określonej temp. Wtedy to już trwa minutkę no i nie muszę studzić wrzątku.

Gość Alexxxa
Ja o takim sposobie przeczytałam w którejś z gazet i też tak robiłam. Przynajmniej w nocy nie ma problemu z gotowaniem wody.

Pewnie, że tak możesz. Ja zawze mama zagotowaną wodę, którą potem tylko lekko podgrzewam. Oczywiście ta woda nie stoi kilka dni tylko jest codziennie zmieniana.

Mozna do termosa, np na spacer, a ja w domu przegotowywalam troche i odstawialam do lodowki, a przed zrobieniem mleka gotowalam wrzatek i mieszalam w proporcji 3:1 albo 2:1 (zalezy jaka zimna byla ta z lodowki) (1 wrzatku). I bylam pewna ze woda ma idealna temperature, a nie trwalo to wieki :)

Ja uzywam wody żywiec.Dla maluszka ja przegotowuje,a juz dla wiekszego dziecka nie.Moje znajome tez tak robia,sprwdzone.

Ja uzywam wody żywiec.Dla maluszka ja przegotowuje,a juz dla wiekszego dziecka nie.Moje znajome tez tak robia,sprwdzone.