Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia 100

bolace piersi!!!!!!!!pomocy!!!!!!!

Polecane posty

Gość gosia 100

czesc!mamm problem.otoz od kilku dni bola mnie piersi .czym to moze byc spowodoawane? biore tabletki antykoncepcyjne,systematycznie zadnej nie ominelam.biore je regularnie.......od czego moga bolec piersi???

mam podobny problem z tym że ja nie biorę tabl. anty- przeciwnie staram się o dziecko ale leczę zawysoką prolaktyne (biorę bromek) u mnie ból trwa przez całą II faze czyli 14 dni!!! na początku mniej pod koniec bardziej u Ciebie to może byc objaw napięcia przedmiesiączkowego jeśli trwa tylko parę dni przed okresem ciekawi mnie jak to jest u innych ...czy Was też bolą? czy pytałyście gina -od czego to? ja na nast. wizycie zapytam ale ciekawi mnie jak to jest u innych pzodrawiam

Gość sarye
GabonikK, przedluzajacy sie bol piersi w czasie cyklu to zwykle jest wynik za duzej prolaktyny? jakie objawy daje jeszcze nadwyzka tego hormonu? wiesz moze? bede wdzieczna za udzielenie odpowiedzi... pozdrawiam

sarye- ja co do bóli piersi to nie wiem czy to od PRL ale podejrzewam ze tak ...jednak pytam inne dziewczyny czy też tak mają? natomiast co do innych objawów zawyżonej pRL: -na początku miałam tzw. mlekotok -wyciek bialej wydzieliny z piersi -teraz po 7 m-cach leczenia mlekotok zniknął ale prl nie jest jeszcze w normie 48 ng/ml podcazs gdy norma jest do 25! -baaardzo nieregularne okresy np. 60,30,45,56 dni itd (teraz 28 dni no a teraz sie nieco waha mimo ze dalej łykam bromek i mam 36 lub 26 dniowe ale ogólnie wizdę poprawę bo mam owu (mierże temp. i mam skok) wcześniej \"prosta krecha\" na wykresie a czy Ty podejzrewasz u siebie problem z tym hormonem? badałaś go kiedys? pozdrawiam

Gość sarye
hmm, no to dziwne.... pomyslalam, ze moge miec z nia problem... ale. do tego cyklu (bo jakos niepokojaco mi sie dluzy), przez ostatnie dwa lata mialam regularne cykle, ok.30dniowe. i wiem, ze owulacja byla (obserwuje sluz, szyjke i temp). nigdy nie mialam mlekotoku. badalam raz prolaktyne, ale juz kilka lat temu. wtedy byla ok. nie wiem, czy teraz jest sens, by ja sprawdzic...

Gość gosia 100
a co to jest prolaktyna????????

Gość sarye
no wez ;) gosia.. ;)

gosia- prolaktyna to hormon :) w czasie ciąży odpowiedzialna za laktację z tym że ona \"lubi\" skakać i jest wrażliwa na stres ja podejrzewam ze mam ja za wysoka od stresu ale najlepiej zrobić rezonans który wykluczy gruczolaka (ale to juz dla zainteresowanych) jest tu topik \"prolaktyna\" tam jest mnóstwo na ten temat informacji założycielka \'AAAAAA\" sarye- jeśli rok temu badałaś to jesli coś podejrzewasz warto znowu zbadać ...rok to długi okres w między czasie mogła się odchylić nieco od normy ale oczywiście nie musi ;) ja w tej chwili badam co 2 miesiące...kiedyś co 3 i było widac spadek teraz coś staneło -nie wiem czemu :( czy jest ktoś jeszcze kogo bolą piersi i czy zna tego przyczynę???

Mam ten sam problem, ale pozbywam się go dzięki lekowi Mastodynon. Bierze się przez 3 miesiące po dwie tabletki dziennie. Polecam :)

jeśli jest ktoś jeszcze kto mógłby podzielic się swoimi doświadczeniami w tym temacie to zapraszam

Gość gosia 100
a czy to moze byc wina tabletek????????? a moze ja w ciazy jedtem??????? ale to chyba nie mozliwe bo biore tabletki regularnie,z zegarkiem w reku........... moze to skutki uboczne tabletek?????? jak myslicie? biore je od 3 lat.......

Gość PaulaPaula
hej, ja jestem ponad tydzien od brania tabletek, pierwszy raz. nie jestem przed okresem ani nic a bol piersi jest niesamowity. nabmarzmiale, sutki powiekszone:/ jeju...moze ciaza?:):P

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwww
nie ciaza tylko skutek uboczny tabl-najwyrazniej nie sa odpowiednie dla ciebie,powinnas isc do lekarza i mu o tym powiedzec jesli niedlugo nie minie.ja tez tak mialalm i teraz odstawilam tabsy.