Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gocha17

Pierwsze opakowanie tabletek i brak okresu!

Polecane posty

Gość Gocha17

Hej! Mam problem polegający na tym, że zażywam tabletki antykoncepcyjne, skończyłam pierwsze opakowanie i dzisiaj jest 4 dzień siedmiodniowej przerwy i nie dostałam okresu z odstawienia... czy to normalne? Czy mam powody do niepokoju? Ostatnio mam grypę i lecze się antybiotykami, może to przez to?

Gość Olunia_20
A zabezpieczalas sie podczas brania antybiotyku i 7 dni po skonczeniu kuracji.. Antybiotyki oslabiaja dzialanie. I czesto krwawienie jest np 5 dnia.

Zapewne wiesz o tym że antybiotyki zmniejszają działanie tabletek anty ( ulotka). W przerwie, zwłaszcza w pierwszych miesiącach brania tabletek może nie być krwawienia. Przy wizycie jednak powiadom o tym lekarza.

Gość Olunia_20
i mozliwe ze zaciazyla jak nie zabezpieczala sie podczas brania antybiotyku, wiec roznie moze byc.... Krwawienie w 7 dniowej przerwie powinno byc, owszem zdarza sie ze nie ma, ale cos wtedy jest nie tak. Nie dosc ze pierwsze opakowanie, a wiec lepiej sie zabezpieczac, choc niby od 1 tabletki skuteczne, ale sa rozne organizmy, a tym bardziej jak sie bralo antybiotyki.

ja dostawałam w 6 dniu przerwy a moja koleżanka w 7 :P także masz jeszcze 3 dni żeby ewentualnie zacząć się martwić :P p.s a skąd wogóle teza, że powinnaś dostać 4 dnia przerwy ? :O

Gość Olunia_20
laski sa przekonane ze musza dostac akurat 4 dnia :D :D ale zauwaz ze brala antybiotyki... ;) i czuje ze zapomniala sie zabezpieczyc :D

Olunia_20 --> znaczy wiesz u mnie antybiotyki nie wpływały na brak krwawienia lub jego przesunięcie także to też może nie mieć znaczenia i nie napisała, ze sie nie zabezpieczała :)

Gość Olunia_20
ale pewnie napisze ze sie nie zabezpieczala :D Czuje to :D

Gość Olunia_20
Antybiotyki moga wywolac krwawienie w czasie brania tabl, przynajmniej w moim tak jest napisane w ulotce, ale watpie czy wplywa na brak czy przesuniecie.

Olunia_20 ---> ehehhe no mozliwe ;) ale nawet jak się nie zabezpieczała to nie każdy antybiotyk obniża skuteczność anty i niekoniecznie musiała zajść :P ja w ciągu 2 lat brania tabsów zażywałam 4 antybole z czego tylko przy jednym musiałam uważać ;) reszta nie miała absolutnie żadnego wpływu na skutecznosć anty ;)

Gość Olunia_20
Oczywiscie mowie teoretycznie ;) ;) ale przewaznie antybiotyki oslabiaja, przynajmniej te popularne przepisywane przez lekarzy... Ale widze ze autorka zniknela...

Olunia_20 --> osłabiają tylko te bardzo silne i zawierające duzo czegoś co nie pamiętam jak sie nazywa :P a takie sa raczej rzadko właśnie przepisywane bo sa strasznie mocne ;) no ale nie wiadomo na co ona brała i jak sie nazywał antybiotyk ten ;)

Gość Gocha17
No więc moje panie tak: w ulotce wyczytałam że przeważnie 2-3 dnia od odstawienia pojawia się okres a u mnie minęły 4 więc troche się zmartwiłam ale może się jeszcze pojawi... kochałam się z chłopakiem pierwszego dnia brania antybiotyku i to było także podczas brania ostatniej czyli 21 tabletki... może po prostu spanikowałam niepotrzebnie, dzięki za pomoc!

Gość Olunia_20
A co jest napisane w ulotce antybiotyku oslabia dzialanie?

Gość Gocha17
Ten tak osłabia ale to już mnie nie specjalnie interesuje... hehe dzisiaj dostałam okresu!:-) PRzez kolejny tydzień jednak użyję dodatkowego zabezpieczenia na wszelki wypadek!

Gość joko5324
Tez mam ten sam problem . Jestem przeiebiona i wzielam tylko raz antybiotyk . Mam przerwe po pierwszym opakowaniu i mija juz 3 dzien i nadal nie dostalam miesiaczki . Strasznie sie boje