Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baranka___

a końcu się odważyłam..

Polecane posty

Gość baranka___

Podejrzewam u siebie depresję. Umówiłam się na wizyte w mojej rejonowej przychodni- do lekarza pierwszego kontaktu. Czy mam mu powiedzieć o co chodzi tak dokładnie? Czy lekarze pierwszego kontaktu moga stwierdzic depresję czy skierują do psychologa czy psychiatry? A psychiatra gdzie przyjmuje, tzn. dosnatę skierowanie do szpitala na szczegółowe badanie ? prosze o odpowiedzi, bardzo mi na nich zalezy bo już od kilku miesuięcy się tak męczę ale w końcu się odważyłam..

Gość ryszarda_P
do psyciahtry nie trzeba skierowania mozesz isc bezposrednio do niego

Gość baranka___
tak, ale opstatnio kiepsko czułam się też fizycznie- strasznie wypadają mi włosy, do tego przytyłam (to chyba z emocji) dlatego teraz nie wiem co robić. Już do lekarza pierwszego kontaktu się zapisałam bo to w przychodni a psychiatra nie wiem gdzie przyjmuje i jak się to załatwia..:o

Gość baranka___
wiesz co podszywaczu, z niektórych brzeczy się nie żartuje

Gość baranka___
robiłam testy "czy masz depresję" i wszystkie wyszły pozytywnie:o

Gość dkakak
Z lekarzem pierwszego kontaktu nie ma co wchodzić w szczegóły. Masz mu powiedzieć, ze sądzisz, że masz depresję, obiżony nastrój, nic ci się nie chce, tylko byś spała, źle się czujesz itd. On nie zdiagnozuje depresji. On może ją tylko podejrzewać. Fakt faktem, wizytę u internisty możesz sobie podarować. Idź od razu do psychaitry.

Gość baranka___
w takim razie mogę zapytać interniste gdzie moge zgłosić się do psych\iatry pradwda? bo nie jestem zorientowana:o

ja też robiłam testy .... mam kilka objawów fizycznych ale chyba jednak jest to nerwica a nie depresja.Jakie masz objawy fizyczne lub psychiczne?ja czułam się bardzo źle przez jakieś dwa miesiące ... Teraz jest już lepiej

Gość baranka___
dementia--- mam glównie obnizenie nastroju, brak jakichkolwiek perspektyw, zanik chęci życia, ostatnio nawracające mysli samobójcze, działanie autodestrykcyjne, duże poczucie winy, alienacja..

to trochę inaczej niż u mnie...ja nigdy nie miałam myśli samobójczych,ale byłam ciągle smutna,czułam że nie żyję pełnią życia,ciągnęło mnie do alkoholu bo po nim czułam dużą radość.Teraz już mi przechodzi.Nie wiem co to było,jakiś kryzys psychiczny...