Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tonia 26

gronkowiec złocisty

Polecane posty

Gość Tonia 26

witam wszystkich! wczoraj dowiedziałam sie że mój tata oraz brat mają w sobie gronkowca. Widocznymi objawami są u nich: ból gardła, przewlekły uporczywy katar. Jutro ide na badania w tej sprawie. Ale jestem niemal pewna że mam to samo! To by wyjaśniało moje ciągłe problemy z cerą, wypryski na dekolcie i plecach oraz... nieprzyjemny oddech. Objawów tych nigdy nie bagatelizowałam, tłumaczyłam je jednak na różne sposoby... Zwalałam wine na problemy hormonalne, często myłam zęby i stosowałam gume do żucia. Ta cała choroba brzmi dla mnie bardzo tajemniczo i groźnie. Prosze napiszcie jakie macie doświadczenia z nia związane!!

Gość Tonia 26
up

tak ja też go mam - ale hmm to nie koniec świata. Głowa do góry - może najpierw z kąd jesteś?

znam jedno bardzo dobre laboratorium po pierwsze powiedzą Ci na które antybiotyki szczepy bakterii są wrażliwe a po drugie mogą wyrobić autoszczepionki z szczepów pacjenta

Gość HIIIHIII
Szacuje się, że 10 do 50% populacji ludzkiej stale lub okresowo jest nosicielami TEJ BAKIERII ja tez ja mam...

Gość HIIIHIII
a auto szczepionke bralam prawie przez miesiac i nic mi nie pomogla

dziewczyny a jak sie bada nosicielem jakiej bakterii sie jest? mnie boli gardlo juz dluugo, potem sie rozchorowalam z tydzien temu i mam tak zawalone to gardlo ze szok ... a teaz znowu kicham jak szalona zaczelam i zaraz chyba zwariuje! chce juz byc zdrowa... wymaz z gardla wystarczy?

Gość HIIIHIII
tak

Gość Tonia26
megan jestem z Bielska. chyba zaczynam mieć obsesje na tym punkcie... wmawiam sobie wszystkie możliwe objawy!!!! ile kosztuje "wymaz"? można go zrobic w laboratorium w zwykłej przychodni czy też trzeba sie udać do jakiejs specjalistycznej??