Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DałamOgłoszenie

Jak sprawdzić czy to nie jakiś zboczeniec??? Doradźcie coś

Polecane posty

Gość DałamOgłoszenie

witam dałam do niemieckiej gazety ogłoszenie w sprawie pracy jako opiekunka do dziecka..Dzwonił facet i zaoferował mi prace przy opiece nad jego 4 letnim dzieckiem, warunki dobre, zarobki też.. ale zdziwiło mnie,że facet, może samotnie wychowuje dziecko.. A co jeżeli w ten sposób szuka kobiety, albo porywa do domu publicznego? rużne rzeczy się słyszy,..Jak to sprawdzić?

Gość ja też kiedyś
Tylko u mnie to była Irlandia, pan był wdowcem i miał trójkę dzieci. Jak poprosił o przysłanie mailem zdjęcia, to wiedziałam,że nieważne sa moje kwalifikacje jako opiekunki, pan szukał żony i matki dla dzieciaków. Nic złego się nie stało, odmówiłam, tym bardziej ,że pan krzywił się na mój wiek, pewnie chciał młodszą. Poproś o rozmowę z jego żoną i zobacz jak zareaguje. Jak zacznie się wykręcać, skończ rozmowę.

Gość DałamOgłoszenie
No właśnie, bo on chciał skan dowodu osobistego z wyraźnym zdjęciem, bo to legalna praca i on musi załatwić sprawy w Urzędzie

Gość DałamOgłoszenie
Czy ktoś mi cos doradzi?

Gość ja też kiedyś
Nie wchodź w to. Wiem, co mówię. Sprawy urzędowe można załatwić na miejscu, juz po przyjeździe. Dobrze ci radzę, nie wchodx w to, ale zrobisz jak zechcesz. Śmierdzi mi to na kilometr.

Gość nie musi
byc zboczencem , ja tez kiedys zostalem z dwojgiem dzieci i przez lata pracowala u mnie dziewczyna z polski i nigdy mi na mysl nie przyszlo zeby ja w jakis sposob wykorzystac .Do dzis jestesmy przyjaciolmi chociaz miedzy nami nic nie bylo

Gość DałamOgłoszenie
dzięki ja też kiedyś, ale mi bardzo zalezy na pracy..czy nie można tego jakoś sprawdzić?

Gość DałamOgłoszenie
Do nie musi czy ta dziewczyna była zatrudniona legalnie?

Gość DałamOgłoszenie
Mam jego imię i nazwisko, adres mailowy! Jak można sprawdzić tą osobę?jutro poda mi cały adres

Gość nie musi
kiedys byly inne czasy ,nie bylo mozliwosci jej legalnie zatrudnic

Gość DałamOgłoszenie
I co nikt mi nie naopisze jak mogę sprawdzić faceta?

Gość DałamOgłoszenie
hallo forumowicze

Gość ja chce
niech Ci poda nr telefonu stacjonarny, nie komorkowy.Jesli odmowi to blef

Gość DałamOgłoszenie
Facet jest Polakiem, rozmawiałam z nim po Polsku..Podał mi numer telefonu stacjonarnego

Gość ja tez dalam ogloszenie
jako opiekunka do dziecka,mam telefony , ale niektore jakies podejrzane....a ile Ci zaproponowal kasy za opieke?i czy z wyzywieniem i zamieszkaniem?

Gość DałamOgłoszenie
No właśnie podejżanie bardzo dobre warunki, 900 euro z wyżywieniem, zamieszkaniem..Mówi też ,że w soboty moge sobie jeszcze dorobić na sprzątaniu..

Gość ja tez dalam ogloszenie
Oj...to cos za duzo Ci chce płacic, z tego co sie orientowałam to ta kwota jezt zawyzona, nikt tyle nie płaci

Gość DałamOgłoszenie
No on mówi,że inni śmieszne pieniądze płacą, a on jest zdania,że większa kwota bardziej motywuje i lepiej się wtedy traktuje dziecko.A nie wiesz jak można sprawdzić gościa?

Gość Bum Boom
Jak nie jedziesz do Niemiec ,, Na czarno" to się nie martw ten koleś nie będzie sutenerem ani zbokiem. W przeciwnym wypadku może Cię wykorzystać. Niestety jest to ryzyko związane z wyjazdem. Dopiero na miejscu dowiesz się o co w tym wszystkim naprawdę chodzi?!

Gość DałamOgłoszenie
No facet mówi,że chce mnie zatrudnić legalnie

Gość 900 E
chce ci płacic?stag go bedzie? a ile wynosza srednie zarobki tamtejszych ludzi, skoro az tyle ma ci placic? wie ktos ile tam ludzie srednio zarabiaja?(nie chodzi mi o ludzi szukajacych tam pracy,tylko o osoby tam mieszkajace na stale i tam pracujace)jaka jest srednia ich zarobkow?

Gość DałamOgłoszenie
No właśnie srednio chcę się dowiedzieć,że to jakiś oszust jadąc 1000 km

Gość DałamOgłoszenie
Nie wiem u Niemców miałam 1200 euro za opiekę dziadka, ale to świątek, piątek i niedziela

Gość DałamOgłoszenie
A może można podpisać jakąś umowę przedwstępną podpisaną w Urzędzie

Gość 900 E
ale jaka umowe, w jakim urzedzie? przeciez pisalas ze zlatwiasz te prace na wlasna reke, dalas ogloszenie do gazety, wiec o jakiej umowie , z jakim urzedem mowisz?

Gość mloda23
czesc ja jestem z niemiec no i srednia zarobkow no nie wiem, ale cos nie moge w to uwierzyc 900 euro :) no nie wiem niektorzy maja kase, ale cos mi tu nie gra. Polacy w Niemczech to cwanaiczki i lepiej uwazaj, niekotrzy z nich maj powiazania z turkami, a ci zabieraja dziewczyny do pracy. Ja chyba bym nie ryzykowala , ale to twoja sprawa. Musisz sama wiedziec. Za 5 dni pracy 900 euro to jest duzo jak dla mnie i z jedzeniem i wszystkim. A w jakim to miescie jest napisz :)

Gość DalamOgloszenie
może mu obciągnę - jak sie bedzie glupio śmial podczas musi znaczy bedzie - Zboczeniec.

Gość mloda23
aha jeszcze jak wiesz to napisz czym on sie zajmuje w nimczech jako kto pracuje moze to przyblizy cos :)