Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykonczonaaaaa

czy moglby ktos ze mna chwile popisac?

Polecane posty

Gość wykonczonaaaaa

hej, jest tutaj moze ktos? B potrzebuje chwili "rozmowy", zle sie czuje, jestem sama w domu, chyba sie zatrulam, bo co chwile wymiotuje, estem wykonczona, i zaczelam ttrochew panikowac, wlasnie pije herbate, mam nadz,ze juz koniec sensacji zoladkowych:(

Gość jasne
co tam jadlas dziewczynko?

Gość wykonczonaaaaa
wieczorem 2 tosty, to tyle. okropnie mnie boli brzuch, dawno czegos takiego nie mialam:( fajnei ,ze jestes

Gość jasne
a wczesniej jakies grzybki, czy cos ciezko strawnego?

Gość wykonczonaaaaa
wczesniej golabki z kapusta, moze ta kapusta, nie wiem, to nie ma znaczenia, po prostu chcialabym juz sie lepiej czuc i moc zasnac. bo jak na razie, to b. mi niedobrze i boli mnie zoladek.

Gość jasne
jesli nie podejrzewasz ze sie zatrulas tak, ze musisz sie wybrac na toksykologie np grzyby, to sie nie martw a jak pijesz to masz odruchy wymitne? a glowa boli? temperatura?

Gość wykonczonaaaaa
na razie mam odruchy wymiotnem, troche sie trzese, ale to cchyba ze zdenerwowania, temp. mam, jestem chora, no i tez to,ze zaczelam wczoraj brac antybiotyk i juz w sumei cLY WCZORAJSZY DZIEN , mialam problemy z zoladkiem, moze wlasnie prZez te lekarstwa. dawno nie mialam czegos takiego

Gość jasne
kurcze- moze od antybiotyku rzeczyiwscie, nie jest nic lepiej? jak dlugo to trwa?

Gość wykonczonaaaaa
tak bardzo niedobrze zzrobilo mi sie o 23, a wymiotuje juz od ponad godziny. alle chyba juz sie uspokoilo, bo troche mi lepiej, nie mam jjuz tak silnych odruchow wymiotnych, tylko b. mi sslabo

Gość jasne
trudno orzec moze to byc reakcja na antybiotyk wtedy powinnas jednak jechac do lekarza ale z kolei - ile to razy bywa ze sie czlowiek czym zartuje i wymiotuje zobacz na ulotce antybiotyku - objawy zatrucia

Gość jasne
ale podlozem do antybiotyku jest jakas grypa? czy goraczka ma zwiazek z ta choroba czy z wymiotami?

Gość wykonczonaaaaa
ddziekuej Ci za pomoc i wsparcie. Mysle,z,e to zatrucie. pije pomallu te herbate, mam nadz.ze za chwilej uz bedzei mi duzo lepiej.dziekuje, ze "jestes"

Gość wykonczonaaaaa
biore antybiotyk, bo mam angine. a temperatura chyba przez chorobe

Gość jasne
rozumiem ze sie boisz i ze wszytsko urasta do rangi wiekszej niz jest jak sie jest z tym samemu. nie boj sie. ostatnio wracalam z wakacji - nie wiadomo czym tak sie zatrulam ze wymiotowalam dwa dni, nie mialam juz sily chodzic, rozwolnienie, nawet pic nie moglam no ale np brzuch mnie nie bolal choc goraczke mialam wysoka

Gość jasne
a napisz jeszcze - glowa cie boli?

Gość wykonczonaaaaa
ddziekuje. nna pewno to nic powaznengo, po prostu jestem sama i jest noc, i zle sie czuje i czuje sie bezsilna. chcialabym zasnac

Gość wykonczonaaaaa
troche,

Gość jurek 33
jaką herbatę pijesz? musi byc gorzka bez cukru

Gość jasne
na pewno zasniesz, popij troche herbatki pogadamy sobie to sie uspokoisz i bedzie dobrze

Gość jurek 33
masz w domu jakieś sucharki czy suchą bułke? To ja weźdo ust i "mamalaj" czyli gryź i rozpuszczaj w slinie. Jak mozesz to ją potem połknij, a jak nie mozesz to wypluj

Gość wykonczonaaaaa
zrobilam sobie mocnej w kubeczku, juz polowe wypiilam. slucham muzyji ,supakaja mnie troche. chyba troche mi herbata pomaga, bo juz nie jestmi tak niedobrze, nie mam tego okropnego uczucia i msaku w ustach, i troche mniej mnie zbieras na wymioty. na pewno za chwile bedize juz dobrze

Gość wykonczonaaaaa
herbata gorzka i b ez cukru, innej chyba bym nie strawila teraz. dlaczego mam jesc te bullke,. to pomozse?

Gość jasne
no - tylko teraz bys musiala zapytac lekarza co z tym antybiotykiem, bo trzeba brac co 6 godzin a ty nie bedziesz pewnie mogla.

Gość jurek 33
idzie o to abt twoje slinianki tworząc ślinę nie powodowały połykanie samej sliny. A tak pochłaniasz sline tą bułka. Poza tym masz pustke w zołądku bo wymiotowałas

Gość wykonczonaaaaa
tto po prostu go nei wezme i tyle..:(mysdle,ze nic wielkiego sie nie stanie. w tej chwili nei jestm chyba w stanie niczego przelknanc

Gość wykonczonaaaaa
ddziekuje. to weezme te bulke i bede "mamlac" jak to nazwaales: ) dziekuej za rade . w ogole dzziekuej Wam, ze zem na piszecie i pomamgacie mi. od razu mi razniej ttroche i lartwiej

Gość jurek 33
a antybiotyk jest teraz nie wazny. musiasz go oczywiscie zjeść do końca ale jak opuścisz jedną dawkę - przesuniesz ja o kilka godzin - na czas gdy bedziesz miała coś zjedzonego porządnego w zoładku to dopiero wtedy zazyj. Nie mozęsz zazywac antybiotyk na opróżniony przewód pokarmowy

Gość jasne
no tak wzac nie mozesz ale niektore antybiotyki bezpieczniej jest odstawic niz zrobic dowolna przerwe w dawkowaniu. powinnas bezwzglednie zapytac lekarza jutro

Gość jurek 33
oczywiscie jak nie bezie lepiej rano to do lekarza. Ile masz lat? Kiedy bedzie ktoś w domu?

Gość wykonczonaaaaa
znowu zaczynam nie bolelc bardziej zoladek:( i po tej "bulce" ronbi mi sie niedobrbze. chyba dam sobie z nia spokoj, zjem cos jutro ,jak juz wstane, mma mandzieje,ze zasne jeszcz eb