Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d.o.r.i.a.n.

GRAFIK KOMPUTEROWY!!! Ile zarabia?? Czy warto pracować w tym zawodzie??

Polecane posty

Gość Lavern
Where do you live? purchase cheap bimatoprost Lastly @ Felix- Are we not on the path of the modern progressive enlightenment? Did we not wake up and realize that Americans are born no better than our brothers and sisters in Mexico or India? If capital is free to move, do you ever expect the bottom 10..20..30% of western workers to earn 3 or 4 or 5x what the well educated well trained well equipped 80th percentile workers in developing economies make?

Gość Heath
What's the last date I can post this to to arrive in time for Christmas? http://www.sporttaplalkozas.com/sporttaplalkozas/bemutatkozas personal home owner loan Brickman's CEO is now Andrew Kerin, a former seniorexecutive at Aramark Corp, another private equity-backedcompany. Aramark, which provides food and facility services, isowned by GS Capital Partners LP, CCMP Capital Advisors LLC,Thomas H. Lee Partners LP and Warburg Pincus LLC.

Gość Brokulina
Ja też skończyłam art. graf. komputerową, uczyłam się przez 5 lat na studiach wyższych... a teraz mimo bogatego portfolio i dużego doświadczenia pracodawcy wolą nawet na umowę o dzieło wziąć kogoś, kto ma Corela i zrobi im logo za 50 zł i to w dodatku marnej jakości...... każdy teraz kto ma kompa i Corela uważa się za bóg wie jakiego artystę! To samo z fotografią..... świat się przekręcił do góry nogami! Właśnie straciłam świetnego pracodawcę, który co roku dawał mi nieźle zarobić, ale postawili na słaby design, prawie za friko.... Inny zaproponował mi bardzo niską cenę i jak powiedział: "on sam sobie tekst włoży do projektu"... szkoda gadać... mam dyskopatię szyjną i okulary.. Kiedyś marzyłam o tym zawodzie - teraz... mam go dosyć!!!!

Gość Gosc Slawek
A czy Wy tutaj freelancerzy macie ORYGINALNEGO Adobe? Ja chcę kupić, ale oczywiście teraz się zasady zmieniły i nie ma dożywotniej licencji.... Jak zatem kupić starszą wersję, żeby nie było przekrętu? Ktoś mi sprzeda niby z kluczem, a okaże się, że i tak jestem piratem...

Gość Coleman
Do you know what extension he's on? delusion wellbutrin sr 100 mg generic staying do NORTH ATTLEBOROUGH, Mass. â Lights were on inside the three-tier house at 22 Ronald C. Meyer Drive on the night of June 17, the Monday that Odin Lloyd, a 27-year-old landscaper from Dorchester, was shot to death less than a mile away in an industrial park. Police officers approached the front door, and made repeated efforts to summon the occupants. The television was playing, but no one came out. The police surveyed the rear of the house to determine if there were signs of forced entry. None was noted.

Gość Janni
I've got a full-time job http://www.mac-center.com/iphone/ commercial truck loans bad credit Yahoo did not provide any details about what was responsible for the strong performance of the privately-held Alibaba Group, which is widely expected to have a public offering later this year or in 2014.

Gość Edmundo
What do you do? chalked bridle Atorvastatin Patent cycle The Tribute in Light shines  into the night sky next to the Statue of Liberty and One World Trade Center during events marking the 12th anniversary of the 9/11 attacks on the World Trade Center in New York

Gość Thaddeus
I've got a part-time job effexor 75mg how long to get out of system His selection of Hong Kong as a hiding spot is certainly unusual. The timing of these revelations during President Barack Obama's meeting with Chinese President Xi Jinping was also, at best, curious. Russia's offer of maybe, possibly granting Snowden amnesty, while surely a move to needle the U.S., is also interesting. But Snowden's behavior moving forward will reveal whether this was a fit of social libertarian conscience or something more nefarious.

Gość Corium
Jestem po studiach grafiki. Praca na etacie jest mega wyczerpująca i stresująca. Jak pracowałem tak przez jakiś czas to z pracy wracałem tak wymęczony, że odechciewało się żyć. Teraz szukam nowej pracy w zawodzie. Wymagania pracodawców bywają często wręcz kosmiczne, a jak już je spełnisz to masz zadowolić się śmiesznym 10zł/h. Czyli mniej więcej tyle co ktoś bez żadnego wykształcenia i doświadczenia dostanie za przenoszenie worków z miejsca na miejsce czy inne. Pozostaje zmienić zawód, i zarabiać tyle samo nie niszcząc sobie tak wzroku i nerwów w pierwszej lepszej pracy fizycznej, albo próbować jako freelancer, chociaż klientów którzy chcą zapłacić 50 zł za projekt logo z 10 poprawkami też nie jest mało.

Gość gość
Praca grafika jest bardzo niewdzięczną pracą. I nie ma znaczenia jaki masz papierek: liczy się to, co potrafisz zrobić, w czym i za ile. No i przy tym "za ile" zaczynają się schody. Dla przeciętnego człowieka wycena pracy grafika w 99% jest niezrozumiała. Przecież "można se zdjęcia ściągnąć z neta", a po co komu jakaś obróbka? Jak to się nie nadają do druku? Jak to trzeba mieć zezwolenie na używanie? Przecież w necie wszystko jest za darmo. Se ściągnę przecież. I z takimi opiniami spotykam się codziennie. Tacy klienci ściągną se Photoshopa pirata, zmontują jakieś nie wiadomo co, przynoszą to do druku, a jak mówimy, że się nie nadaje to zdziwieni. Przecież on zrobił w Photoshopie to musi się nadawać.

Gość gość
grafików jest teraz jak psów więc zarobki spadają... ale wiecie co mnie najbardziej śmieszy, wymaganie w ofertach pracy znajomości photoshopa, ilustratora i innych programów graficznych które kosztują po 5 tys, a pensja groszowa.

Gość tomin33
Grafik sporo może zarobić. Sam wiem, jak to wygląda, bo mój brat od małego się w tym kształcić. Ciągnęło go, a dziś pracuje jako grafik 3D. Na początku to robił kursy zdalne, np. na https://chcesieuczyc.pl/, a potem już sam się dokształcał, taki samouk z niego. Także można i kasa niezła z tego jest.

Gość klarts
Jestem grafikiem z zamiłowania oraz z wykształcenia. Studia inżynierskie skończyłem jedynie z powodu niezaspokojonych ambicji posiadania wyższego (wbitych do głowy de facto przez całą familie). Gdybym miał drugi raz dokonać wyboru to za pieniądze zainwestowane w uczelnie wolałbym kupić lepszy sprzęt, rozwinąć firmę lub cokolwiek innego niż pakować kase w instytucję, która tak naprawdę nic szczególnego Cie nie nauczy (poza kombinatorstwem). Wszystko tak naprawdę co oferuje szkoła poza tytułem, jest dostępne w internetach za darmo lub symboliczne opłaty. Co do zarobków, mam 25 lat, przebrnąłem przez 3 firmy w których pracowałem za (wydawało mi sie dobre pieniądze bo w przedziale 3-6 tys). Zwolniłem się w październiku z ostatniej firmy. Na dzień dzisiejszy po odliczeniu kosztów jestem na + jakieś 35 tys od nowego roku - wiem szału nie ma. Za to wstaje sobie kiedy uważam to za stosowne, prace układam sobie jak chce (czasami jak jest deadline lub ważny klient to po 16h byle by nie dać plamy). Nie prosze się o urlop, mam prywatne ubezpieczenie , które jest o niebo lepsze od zusowskiego w dodatku 3x tańsze. Za plecami mam szklaną tablice z celami oraz przyszłymi zleceniami która jest zapisana po brzegi. A z łóżka do biura mam zaledwie 4 metry. Tak wygląda życie freelancera. Sam oceń czy Ci odpowiada taki tryb życia. Jedno jest pewne, jak nie zrobisz to nie zarobisz, chyba, że masz tyle kontaktów i zlecisz prace tańszemu freelancerowi a przytniesz na różnicy za swoją renomę. Jest kilka zasad które również należy przestrzegać aby gdzieś nie wypaść z obiegu. Ale o tym to prywatnie mogę opowiedzieć. Jeżeli Ci odpowiada takie życie, to kup komputer a każde zarobione z niego pieniądze inwestuj w rozwój swojej działalności a na pewno wyjdziesz na swoje. Pozdrawiam wszystkich

Gość Kris Mig
Aktualnie mam 16 lat, mam zamiar pracować jako grafik. Mieszkam w Anglii i mam pytanie, a mianowicie ile będę tak na oko zarabiał? Prace mam już dosyć na wysokim poziomie jeżeli chodzi o bannery bądż avatary albo sygnatury. Nie chce marnować sobie życia jak dorosne na nędznej pracy dlatego zadaje te pytanie.

Gość yanett
Dla mnie trudny w opanowaniu był Adobe Illustrator, a coraz więcej mi się prac na nim trafiało więc zdecydowałam się podszkolić. Brałam udział w szkoleniu zrobionym przez firmę BelcDesign i muszę ich pochwalić za całą organizację. Podstawa to było 30 h intensywnego szkolenia, w cenie z materiałami dydaktycznymi. Myślę, że cenowo jest okej, a to co mi się szczególnie podobało to trener, który potrafił wszystko wyjaśnić przystępnym językiem i odpowiadał na wszystkie nasze pytania. Ogólnie grupa była dość mała, także się o wiele lepiej pracowało niż przy spędach dla kilkunastu czy więcej osób. Terminy szkoleń są podane na ich stronie belcdesign.com.

Gość tyyss
Fachowe szkolenia z szeroko pojętej grafiki i projektowania przeprowadza biuro Belcdesign -belcdesign.com. To co u nich fajne to fakt, że zajęcia są prowadzone przez praktyków, ludzi czynnych w branży, którzy na co dzień projektują i pracują na konkretnych aplikacjach. Ja mam u nich zaliczony kurs podstawowy i zaawansowany z Photoshopa i muszę przyznać, że się rzeczywiście sporo nauczyłem. Łącznie to wyszło ponad 50 godzin szkolenia.

Gość gość
Gdy zaczynałem przygodę z zawodem grafika 20 lat temu, pensja przekraczała przeciętną krajową. Teraz oscyluje w pobliżu minimum. NIEZALEŻNIE OD STAŻU. Graficy po paru/parunastu latach szukają nowego zawodu. Nie dajcie się w to wciągnąć. To kanał.

Gość gość
mnie najbardziej rozwala to, że w ogloszeniach wymagaja znajomosci programow graficznych, ktore kosztuję 4 tysiące zł, a pensja najniższa; ja sie zastanawiam skad ktoś ma się nauczyc programu, ktory kosztuje 4 tysiące jak placa mu 1500zl? i za co on ma sobie kupic taki program? serio nie ogarniam :D

Gość gość
Studia nie nauczą grafiki, dadzą podstawy. Ja u siebie na studiach nauczyłem się robić proste plakaty, banery statyczne i to by było na tyle. Jeśli swoją przyszłość wiążesz z grafiką komputerową warto samemu się o to zatroszczyć, bo później wylądujesz na stażu z urzędu pracy za 800 na rękę i tyle będzie po studiach. Pracodawcy szukając ludzi na konkretne stanowisko zwracają dużą uwagę na dodatkowe szkolenia, teraz skończone studia czy to Politechnika czy Uniwerek dają niewiele. Ja jeszcze w trakcie studiów zrobiłem kurs z Photoshopa z eduweb.pl. Może na studiach tego nie wykorzystałem (miałem nawet wrażenie że wiem więcej od prowadzącego), ale później w firmie w której zacząłem pracować szybko dostrzegli mój wkład i po miesiącu wdrażania objąłem stanowisko głównego grafika. Koszt poniesiony jeśli chodzi o kurs już mi się kilkukrotnie zwrócił.

Gość gość
ZLECENIE DLA GRAFIKA KOMPUTEROWEGO - PILNE Poszukuje doswiadczonego grafika komputerowego do zaprojektowania strony internetowej (user interface) Zgloszenia do piatku 1 lipca. Zgloszenia tyko z linkiem do portfolia - z krotkim opisem zrealizowanych poprzednio projektow. Prosze dolaczyc cv + 2 referencje (kontakt / stanowisko, moze byc profesor, dla niedawnych absolwentow) i proponowana stawke dzienna. Praca online - od 15 lipca - godziny i tryb do uzgodnienia. Tylko powazne oferty, prosze o kontakt na email: zlecenie.graficzne@gmail.com

Gość gość
Nie chce denerwować ale dostałam prace grafika aplikując na całkiem inne stanowisko. Akurat potrzebowali grafika w firmie a ja w zainteresowaniach mam grafika. Nie skończyłam studiów, obsługuje jedynie photoshopa, Cada i raz 3dMaxa. Teraz musze pracować w Corelu. To chyba kwestia szczęścia, poza tym nie wiadomo czy się w firmie utrzymam. W każdym razie nie załamujcie się. Grafika może dotyczyć wielu obszarów i tak od wizytówek po ulotki, banery, wizualizację, tworzenie gier, bajek, obróbki zdjęć. Za drobne usługi płacą mniej 1000-3000 zł netto, a za większe usługi typu grafika w grach, wizualizację 3d to od 3000-1000 zł. Zależy od ilości zleceń i jakości ich wykonania.

Gość NOVACE
Grafik komputerowy multimediów projektuje i wykonuje projekty graficzne oraz reklamowe. Tworzy również grafiki wektorowej formatuje tekst. W swojej pracy posługuje się specjalnymi programami komputerowymi (m.in. Adobe Photoshop, Adobe Ilustrator, QuarkXpress, Corel Draw, InDesign). WPISOWE 0 ZŁ , CZESNE PROMOCJA! Nova Centrum Edukacyjne Oddział w Poznaniu ul.Półwiejska 20/7A Poznań Tel:61 307 06 36 , 535 307 035

Gość yu09
Do każdego klienta podchodzimy indywidualnie, dzięki temu projektowane przez nas strony www są dopasowywane do profilu działalności naszych klientów http://reklama-lublin.pl/

Gość gośćyy
Naszą agencję reklamową  charakteryzują krótkie terminy realizacji naszych klientów. gwarantujemy wysoką jakość świadczonych przez nas usług. http://reklama-lublin.pl/