Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe29

Ratunku komp

Polecane posty

miałam problem z kompem ktos mi zrobił format wszytskie dane miałam... wczoraj znow cos nie działało. Dzis robił kolega z pracy format i tamten cos zapisała na dysku c najwazniejsze dane. Teraz podłaczyłam komp i wszytsko straciłam moje projekty ktore obecnie robiłam, pomozcie prosze co moge zroobic podobno sie jakos odzyskuje pliki czy wszytskie i jak to si erobi

trzeba było więcej lizać... a konkretnie informatyki... co ty sobą przedstawiasz z tą wiedzą... rusz mózgiem albo się doucz...

Czy nie za dużo tych formatów , dlaczego co chwilę i z jakiego powodu ? A teraz z jakiego kompa piszesz ? Są programy do odzysku danych z uszkodzonych twardzieli . Czy ten kolega nie sprawdził twardego dysku ?

wysiadła mi płyta głowna wymieniałam w sklepie gdzie robili format wszytskie dane mi zachowali przenisli czesc nie wiem dlaczego na dysk c i dzis robiac mi format kolega sadzac ze jest wszytsko przygotowane ( nie spojrzał co jest na c) zrobił kolejny bo nie mogłam zaisnatalowac auto cada wyskakiwał mi wciaz bład krytyczny i błąd wewnetrzny i wtrakcie instalacji sypało sie a mi ten program jest potrzebny do pracy. bomz a Tobie o co biega? nie wszytscy musza sie znac na stronie technicznej kompa, wiem ze mozna jakos te dane odzyskac sa specjalne programy ale nie sadze ze taki laik jak ja sobie z tym poradzi. to był 2 format ( pierwszy - lepszy) z racji auto cada . Własni ekolega nie sprawdził a ja po prostu zapomniałam mu powiedzic myslałąm ze spojrzy zapyta przywiozłam mu kompa tak jak wziełam z serwisu. Teraz pisze z tego kompa gdzie sa własnie te dane utracone

Po formacie nie ma wielkich szans na odzyskanie danych. Ważne rzeczy archiwizuje się poza dyskiem, np. na cd czy dvd, ale teraz to już po ptokach.

świetnie... z tego co piszesz to dla Ciebie poważna sprawa... to tak poważna że znajdziesz rozwiązanie na kafe... ? \"dwoma\" kliknięciami ? przypomnij sobie lekcje informatyki... chyba że to Commodore... albo na studiach już tylko przepychają...

Zapytaj w sklepie, może te Twoje dane zapisali na płycie CD-R lub na innym twardym dysku . Po dwukrotnym formatowaniu dysku mogą być kłopoty z odzyskiem danych, ponieważ część została wymazana, niestety ale wszystko jest możliwe.

bomz nie studiowałam informatyki a poza tym nie musze sie znac na kompie dla mnie ma działac i słuzyc celom w jakich go wykorzystuje wiec skoncz z ironia. Po 1 formacie wszytskie dane miałam po 2 straciłam dzis. Nie wiem czy znajde moze ktos mi powie co robic, albo wprowadzi tak ciezko zrozumieć?nie zapisali to gostek dodatkowo robił zreszta w ub tygodniu to nawet nie szło przez serwis

wybacz... ale... liczydło powierzyłbym umiejącym liczyć... po ZSZ to samo by zrobili jak by ich klikać nauczyć... po co studia... ????????????

Czyli , jeszcze raz. Padła płyta główna i serwis wymienił płytę główną i na twardy dysk partycja C:/ przekopiowali tylko dane, czy zainstalowali system ( np. Windows ) ?

Niestety obawiam sie ze nie odzyskasz danych,z tym moze poradzi sobie bardzo dobry informatyk,ale sporo zapłacisz,a gwarancji nie masz żadnych.Troszke najechali na Ciebie ale to dlatego,ze jest to oczywiste że przegrywa sie np, na płytki dane.Sama nie jestem informatykiem,ale to sie jakos wie:) Ja osobiście jak formatuję jakis konkretny dysk,pomimo że przerzucam dane na inny dysk to robię kopie zapasowe na płytkach,na wszelki wypadek:)

bomz jezeli nie odpowiada Ci co pisze to sie nie wypowiadaj bo nie wiem czy cokolwiek wiecej umiesz niz krytykowac, mnie budowa kompa nie interesuje mam inne zainteresowania, Jezeli nie chceszx pomoc to sie nie wypowiadaj! Pierwszy - ;epszy padła płyta, wymienili gosciu zrobił mi format ale tak jakby poza serwisem zasadził system ale ja na nim poinstalowałam wszytsko procz cada, bo przy kazdej wersji mi sie sypał. Wszystkei dane miałam na D, ale czesc rzeczy z kt ja czy mama na biezaco korzystalismy było w moich dokumentach i na pulpicie w folderach, ow człowiek zaspiała to na dysku C. A dzis kolega formatujac nie spojrzała zostawiłam mu kompa i tez mi to umskneło dlatego moze ze nigdy nieprzygotowywałam kompa do formatu, zawsze to robił moj chłopak ale obecnie przebywa za granica.... Zawsze mam kopie tego co na dysku d ale to co bierzaco uzywałam w momencie gdy płyta głowna s wysiadła nie miałam , czasem mam cos na kluczu ale nie z tych rzeczy:(

Słuchaj , a może ta partycja D:/ nadal istnieje ? Jeżeli wcześniej przed wymianą płyty głównej partycja C:/ oraz D:/ miały duży zapas obiętości to jest szansa na odzyskanie tych danym pomimo formatowania , ponieważ każdy dysk fizycznie wykonuje kopie zapasowe. Czy pamiętasz sprawę Jakubowskiej ? Też dysk był zformatowany i poradzili sobie informatycy , odzyskali to co było najważniejsze. Gdzie mieszkasz ?

D mam ale bez tych danych bo to co miałam na pulpicie zostało przez tego z serwisu zapisane na c ( nie wiem czemu) a kolega z pracy zasadził nowy system formatujac i zostało to co na D, a tego z C nie ma:(. Mieszkam w Zielonej Górze

Sorry, nie pomogę , za daleko dla mnie :( Postaraj się już nic więcej na tym twardzielu nie zapisywać , żadnych filmów lub epetrójek , poszukaj dobry serwis gdzie odzyskują dane , czasem informatycy odzyskują dane dla samej satysfakcji i są dumni , że niemożliwe stało się możliwe, czasem też tak postępuję . Zatem nie czekaj, jutro przy sobocie poszukaj dobrego specjalistę , \'mocny\' informatyk powinien sobie poradzić z odzyskiem danych.

podlacz dysk do innego komputera i dopiero odzyskuj

uwazam ze da sie odzyskac od 50 do 80% wiecej to w ontracku tylko.nie czytalem wszystkich postow wiec rozumiem iz dysk zostal raz sformatowany nie byl rozmagnesowany itd. jesli byl sformatowany wiecej niz raz to szanse znacznei maleja aczkolwiek odzyskanei nadal jest mozliwe

seba po 1 formacie dane były tylko przy dzisiejszym sa utracony czyli tak jakby po tym dzisiejszym. Poprostu ten ktos z serwisu zapisał na C a dzis kolega nie zobaczył. Mam namiary na informatyka bede jutro dzwonic, nie mam wyjscia, nie mam 2 kompa by podpiąc zreszta nie sadze bym sobie sama poradziła , wnetrze kompa to dla mnie czarna magia

jelsi po formacie nie instalowaliscie systemu to moim zdaniem da sie odzyskac. daj jakiemys znajoimemu dysk i niech zainstaluje ten program i \"cofnei \" format.wiekszosc danych powinna byc.