Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ataaczmentka

biale plamki na paznokciach - czego brak? cynku zelaza? czy moze cos innego?

Polecane posty

Gość ataaczmentka

Gość sfiur
niczego prawdopodobnie. robiac manicure, nie naciskasz niechcacy sobie na nerw u nasady paznokcia?

Gość ataaczmentka
raczej nie naciskam jedynie to co lekko obcinam, i podpilowuje, nie mam skorek i raczej regularny ksztalt wiec nie musze nic przy nich kombinowac. do tego wypadaja mi wlosy wiec wydawalo mi sie ze moze to z powodu braku jakiegos skaldnika?

Gość vvvvsss
brak wapnia!!!

Gość sfiur
w takim razie calkiem mozliwe, ze czegos ci brakuje. moze to wapn, cynk. z twoja dieta wszystko ok? mozesz dla pewnosci zrobic sobie z krwi badanie na poziom wapnia wlasnie, magnezu, zelaza.. jak morfologia?

lekarz mówi, że to oznaka braku - lub nadmiaru - fluoru. ALe jedną plamką nie ma sie co przejmować.

Gość nyttja
eeeeeeeeeeetam,farmazony z tymi brakami :o ja kiedyś miałam non stop, teraz plamek nie mam. same przyszły, same poszły. w diecie nic nie zmieniałam, dodatkowych preperatów nie biorę, na nic się nie leczę....... cholera wie skąd sie wzięły i dlaczego zniknęły :P gdzieś tam kiedyś o uszy mi się obiło, ze to mozę być wynik stresu....... jak tak się zastanowię, to możliwe... ale ogólnie to też do końca nie wierzę.

Gość ataaczmentka
e tonie jedna plamka a prawie na kazdym pzanokciu, kazdy pisze cos innego, badaia krwo w miare dobre to znaczy plytki krwi i zelazo bo kiedys robilam ;]