Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona jestem

Prezent na slub - dajcie propozycje

Polecane posty

Gość zdziwiona jestem

nie wiem co kupic, mam wielki problem :( kuzyn mieszka w Anglii, jest tam od 2 lat, wesele robi w Polsce - co mozna kupic w prezencie, prosze doradzcie ;)

Gość oehdiyugedye1gd
Komplet poscieli,albo serwis do kawy,albo sztućce..cos praktycznego,bo to się na pewno przyda

Gość usaaaaa
Nie kupuj pościeli, kompletu sztućców czy innych bo to kupuje każdy, a potem młodzi mają tego kilka niepotrzebnych kompletów. Najlepej zapytac ich co im sie może przydać albo dać pieniądze. Jesli masz zamiar duzo wydac to może jakaś mikrofalówka, sokowirówka, ekspress do kawy.

Gość zdziwiona jestem
dziekuje za propozycje, wszystkie mi sie podobaja :) jednak o tyle bylby chyba problem z wiekszymi rzeczami, ze moj kuzyn musi to jakos przetransportowac do Anglii, wiec sama sie zastanawiam co w koncu wybrac??

Gość 20..........ihd
Wiesz..mi sie wydaje,że pościeli nidgy nie za wiele...To sie zawsze przydaje.Ja bym wybrala wlaśnie jedna taką z droższych i eleganckich z dobrego materiału.Zazwyczaj właśnie kupuje takie prezenty i zawsze para byla zadowolona

Gość ++++++sykstus+++++++
napewno coś co bedzie im potrzebe do uzytku codziennego;)

zadnych sprzetow AGD, w Anglii sa inne wtyczki do kontaktow;-) i podejrzewam inne nasilenie pradu. Po prostu zapytaj co jest im potrzebne, jak juz ze soba pomieszkali kilka lat, to napewno duzo rzeczy juz maja.

Gość młoda żonka_
ja dostałam m.in. komplet obiadowy, serwis kawowy, ekspres do kawy i bylam zadowolona, bardzo się przydały.

ja ślubowałam 10 lat temu (przed mieszkaliśmy razem i jakoś mieszkanko mieliśmy meblowane) w prezencie dostaliśmy 7 kompletów pościeli, 2 czajniki bezprzewodowe i 2 ekspresy do kawy..........porażka. lepiej zapytaj co chcą dostać albo daj kase Pozdrawiam

Gość wysokie obcasy25
kup im kamasutrę:D:D

a ja powiem tak nie kupuj nic daj kase niech sami zdecydują co sobie kupią tak jest lepiej dla nich. chyba ze jasno określą ze coś konkretnego chca to wtedy to kup. kolejne mikrofale(a nie każdy je lubi)żelazka serwisy i pościele daj se spookuj

nie kupuj poscieli!!! ja przywiozlam swoja (prezent slubny) i nie pasuje na tutejsze koldry i poduszki. wrocila do Polski i teraz ma ja siostra. najlepsze sa pieniadze. mowie to jako doswiadczona panna mloda :)

Gość zdziwiona jestem
dziewczyny chyba macie racje, ze kasa bedzie najlepsza, bo przeciez przewiezienie tych rzeczy juz samo w sobie jest klopotliwe a do tego moge nie trafic w czyjsc gust lub co gorsza moga otrzymac kilka tych samych prezentow :o Teraz sprawa tylko ILE dac? idziemy we dwojke z mezem = czy 400zl nie bedzie za malo? :( nie mam pojecia ile sie teraz daje, doradzcie prosze mlode mezatki ;)

Gość myślę sobie że 400
to jest nawet za dużo. Połowa wystarczy.

jesli młodzi lubia chińszczyznę, to może taki wypasiony zestaw naczyń orientalnych np do sushi + coś do tego. Widziałam rózne, równiez tandentne, ale wystarczy dobrze poszukać :)

myśle ze 400 to nie mało anie nie dużo jak możesz tyle dać to daj a jak mozesz wiecej to daj więcej to już zależy tylko od ciebie ja najmniej dostałam 200 od znajomych którzy byli tylko na slubie a najmniej ile dostałam od kogoś kto był na weselu to było 500zł

Gość zdziwiona jestem
dziekuje bardzo za kolejna propozycje, ale co do prezentow to juz jednak zdecydowalam, ze dam pieniadze a co do ilosci to tak jak pisalam 400zl, ale skoro piszecie,ze za duzo, to niech tak zostanie,bo zawsze lepsze to, niz dac mniej i wyjsc na skapiradlo, niech mlodzi maja ;) dziekuje za opinie i pozdrawiam 🖐️

Gość zdziwiona jestem
* niz wyjsc na skapiradlo mialo byc :) 🖐️

Gość tylko tak....
mieszkam w anglii od dwoch lat; i tak sie sklada, ze w lipcu bierzemy slub w polsce:) tez mialam wielki problem co zrobic z przezetami: z przewiezieniem trudno a kasy nie wypada; zarabiamy tu wiecej niz nasze rodziny w polsce wiec nie chcemy ich narazac na koszty tylko dlatego "ze tak nalezy"; albo tradycja kaze.............; chcemy wspominac ten dzien jako dzien spedzony z bliskimi a nie zrodlo zwrocnych kosztow!!!!

Gość inka-choinka
a może artykuł w gazecie informujący o ich ślubie?? Wyraz twarzy obdarowanych - bezcenny;) polecam http://www.gazetomania.pl/

Gość daj kase
młodzi na pewno będą wiedzieli co z nią zrobić :P

Też polecałabym dać pieniądze w kopertce. Skoro nie ma listy prezentów z rezerwacjami i nie wiesz co dadzą inni, nie wiesz także co młodzi juz posiadają na stanie, to lepiej nie ryzykować kupując np kolejny ekspres do kawy, czy komplet sztućców. Prezent powinien być praktyczny przede wszystkim - ekspres do kawy owszem praktyczny jest, ale nie w ilości większej niż jeden, pieniędzy ta zasada nie dotyczy :-)