Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka WSHE

WSHE Łodź--wasze opinie

Polecane posty

Gość Studentka WSHE

Hej jestem studentka WSHE i coraz bardziej zaczynam żałować że nia jestem . A jakie sa wasze opinie????

Gość Futerko
Ogolna opinia : DO TEJ SZKOLY CHCODZA SAMI IDIOCI taka wlasnie w Lodzi jest opinia o tej szkole! niestety no jak sie nie ma rozumu to sie idzie na WSHE, mamusia zaplaci! Pozdrawiam;p

Gość Studentka WSHE
Kochana nie jest tak bo naprawde ciezko zdac egzmy chodzi mi o organizację . Wiem ze opinia na temat zdawania jest ustalona sie płaci i sie ma a w gruncie rzeczy tak nie jest . Naprawde jest ciezko zdawac egzamy i mozna nawet zdawac je po kilka razy jak u Pana x się to zdaża chodzi mi o opinie na temat całokształtu.

Gość no niekoniecznie
niekoniecznie, to zalezy jaki kierunek i kto ile chce z tej szkoły wynieść, na dobrą sprawę na uniwerku też są kierunki, do których wielkim mózgiem być nie trzeba i od sesji do sesji wystarczy zajrzeć dwa razy do notatek. WSHE nie jest może szkołą z wysoką renomą, ale ja mam akurat fajnych wykładowców którzy przykładają się w miarę możliwości do zajęć i są przychylni studentom, który chcą się uczyć. i powtarzam starą maksymę - kto się chce nauczyć to się nauczy, kto jest bumelant, no to przykro mi, ale nawet Politechnika nie zrobi z niego naukowca z powołaniem. podrawiam ;)

Gość Studentka WSHE
a wracając do tematu to ja za idiotę sie nie uważam i wypraszam sobie :P nie przyjeli mnie na Uniwerek bo zdawałam stara maturę . A u nas jedna dziewczyna na filo maiła 6 tak więc bez takich mi tu epitetów;)

Gość Studentka WSHE
no niekoniecznie zgadzam się z Tobą w 100%

Gość no niekoniecznie
hmm, Ty studentko też z filologii? :D

Gość Studentka WSHE
no niekoniecznie --nie pedagogika sie kłania:)

Gość RomanKrakow
Chodziłem do tej szkoły w Londynie - trudno to nazwać szkołą wyższą . Jak się płaci, to się zdaje, głównie na 4 albo 5. Pozim raczej szkoły policealnej (kadra to głównie magistrzy).Nie jeden wykładowca potrafi jednego dnia zrobić egzamin, potym w sekundę go sprawdzić i wstawić same 4 i 5. Zachęcam do korzystania z usług tej instytucji - papier wprawdzie nie jest tani ale nie trzeba się uczyć.

Gość Adrianek
A wie ktoś może coś na temat Europejskiej Wyższej Szkoły Informatyczno - Ekonomicznej w Warszawie? http://eu.edu.pl/

Gość Morti
Powiem tak... Inżyniera kończyłem na Politechnice Poznańskiej, obecnie kończę studia na WSHE mgr. uzupełniające w kierunku informatycznym. Rzeczywiście jeśli chodzi o organizację, to mogła by być na nieco wyższym poziomie. W sprawie poziomu nauczania... najbardziej mnie rozbawia opinia totalnych głębów, którzy w ogole nie skończyli żadnych studiów, bądź kończą na najniższych ocenach. W WSHE jest tak, że jeśli chce się zdać, to trochę wysiłku, nauki i się zda... jak na każdych studiach są przedmioty sprawiające więcej, jak i mniej problemu. Natomiast jeśli chce się uczelnię skończyć na 6kach to kosztuje to wiele pracy, wiedzy i czasu i nikt mi tego faktu nie zaprzeczy. Reasumując... studenci WSHE tak naprawdę nie mają się czego wstydzić, a opiniami potencjalnych pracodawców, którzy często nie posiadają żadnego tytułu, bądź innych troglodytów...nie ma się co przejmować :) WSHE to uczelnia jak każda inna.

Gość studentka UW
WSHE... jasne, uczą głupot kompletnie niezwiązanych z rzeczywistością i prawdą. Porażką sa przede wszystkim kierunki typu politologia, sm itp. które poziomem tych samych kierunków na Uniwersytecie Warszawskim nie dorównuje kompletnie. Moi wykładowcy z UW nazywają tą szkołę porażką, po które i tak nie przyjmą do pracy (mając np. do wyboru kogoś po UW, albo chociażby Koźmińskim). Od pewnych źródeł wiem, że można negocjować oceny z egz przez telefon, można przynieść sernik dla pana 'prof' i mieć zaliczone. Na normalnym szanującym się uniwersytecie takie coś nie przeszłoby. ogólnie szkoła żenada. Zal,że mamy potem takich studentów.

Gość maljetra
jestem z Łodzi.Szkoła jest beznadziejna i dla głupków.Nie mówię tak bo chce dogryźć bo mój mąż tą szkołe skończył ale poszedł dlatego bo firma mu finansowała.

Gość el_kumplo
Co do europejskiej to uczę sie tam od roku i idzie bez większych problemów. Czasami szwankuje organizacja ale widać że się z semestru na semestr poprawia. Zwiedziłem już parę szkół ale dopiero tutaj czuje że to szkoła jest dla mnie a nie ja dla niej ( o wszystko idzie się dogadać i nikt nie patrzy z góry )

Gość Bluestreet
Czytam czasem te opinie i ...aż w żołądku mi się przewraca. Jestem studentem WSHE kierunku transport , przeszedłem tam z PŁ ( cena czesnego rozłożona na 12 miesięcy ) i wiecie co nie zauważyłem dużej różnicy , chyba tylko taką że studenci PŁ mówią jaka to zła uczelnia . Nie wiem jak inne kirunki ale Transport jest na takim samym poziomie. Pzdr.

Gość lalalilalala
hmm, ja znam szkole z opinii mojej mamy, ktora prowadzila tam zajecia jakies 3 lata temu i znala pana dyrektora z czasow szkolnych swoich wlasnych. wiec tak - przyjmowani sa tam nawet "studenci" nie majacy zrobionej matury. szkola daje im rok na zrobienie. jednym slowem nie zdales matury, nie powinienes isc na studia, ale na weekendowe cie przyjma i mozesz sobie spokojnie za rok podchodzic do matury. poziom studentow- zenujacy w dodatku chamy, uwazaja,ze jak placa to wpis sie nalezy i zaden wykladowca dupy im nie bedzie zawracal. moja mama machnela na to reka,bo stwierdzila,ze nie bedzie sobie zdrowia psuc przez gnojkow. oczywiscie zalezy to od czlowieka,ale badzmy szczerzy - wiekszosc z tych ludzi chce tylko swistka zwanego dyplomem i swiety spokoj, bo pracuja i nie maja czasu na zajecia a swistek potrzebny, bo do awansu mgr jest niezbedny

Gość MiejscowaIdiotka
CZYTAM TE WSZYSTKIE OPINIE I ZAL MI PEWNYCH OSÓB. JESTEM STUDENTKA WSHE PRZENIOSŁAM SIĘ TAM Z UNIWERKU ŁÓDZKIEGO I PODOBNIE JAK KOLEGA Z TRANSPORTU NIE WIDZĘ ŻADNEJ RÓZNICY, A LUDZIE SA RÓŻNI WSZĘDZIE. CI KTORZY KONCZA ZAOCZNIE UNIWEREK CZY POLIBUDE TEZ TWIERDZA ZE SKORO POLACA TO IM SIE NALEZY:d:d:dOGOLNIE SZKOLA OK.

Gość uczestniczka
jestem studentka WSHE i absolutnie nie zgadzam się z tymi, którzy twierdzą,że jest to uczelnia dla idiotów.................................................... wcale tak nie jest egzaminy są równie ciężkie do zdania jak na UL wiem, bo studiuję na obuch uczelniach. pozdrawiam

Gość ludziepowiedzciecosq
tez tam studiuje ale w grudziadzu jest tu ktos z grudziadza?

Gość psychiczna tortura orencz
wshe jest do dupy, studiowalam tam i nikomu nie plecam:o masakra po prostu, uczelnia dla kretynow i ludzi z dodatkowym 21. chromosomem:o

Gość psychiczna tortura orencz
okeeej, rozumiemy ze niebawem rusza rekrutacja - dajcie se siana:D

Gość aalicee
mam pytanko czy ktoś się orientuje jak w wshe wygląda sprawa z magisterskimi studiami a konkretnie z filologia angielską w zamiejscowym wydziale w Gdańsku?? tak czytam na necie że nie na wszystkie kierunki mają uprawnienia i że generalnie słabawo wshe się prezentuje ale chciałabym się dowiedzieć jak to jest tak na prawdę w Gdańsk :) z góry dziękuję za info

Nie wiecie, że to się nazywa WYŻSZA SZKOŁA HAMOWANIA EDUKACJI, bądź WYŻSZA SZKOŁA HUMORYSTYCZNO ENTUZJASTYCZNA, hahahah

wybaczcie, ale ode mnie z miasta uczeszczają tam naprawdę prawdziwe głąby, bądź ewentualnie nowobogaccy

Gość szkołaaaa
nie wiem, na jakich kierunkach wy jestescie, ale na grafice nikt nawet nie pomysli, zeby sie umawiac przez telefon na oceny - tak jak bylo w jednym z postow wyzej :O poza tym - ktos powiedzial - i ja sie z tym zgadzam - jacy studenci taka szkola...

Gość jozek
WSHE od Kołobrzegu po Tatry (a teraz w całej Unii) czyli - nie nauka a chęć (+kasa) szczera da ci WSHE magistera !

Gość kotek8888
A nie wiecie może na jakim poziomie jest fotografia w WSHE? Chciałam tam studiować, ale boję się, że pieniądze, które tam włożę, pójdą w błoto..W sumie to sporo kasy, więc nie wiem czy ryzykować, bo opinie o tej Szkole są różne..

Gość hahhhhahhhaaaaa
mam kolege na WSHE w Koninie (tam tez maja swoj oddzial) i powiem wam tyle: w liceum ten kolega uczyl sie baaardzo duzo, zalezalo mu na ocenach, ale mature ledwo zdal i srednia tez mial taka se. a na WSHE? ma same 4, 5, a jego studia sa zwiazane z przedmiotami, ktore mu w LO tak zle szly! poza tym oddzial koninski ma b. zla reputacje u pracodawcow, od kilku slyszalam, ze jesli ktos po tej szkole jest to nawet na rozmowe nie zapraszaja.. ale podkreslam- ja osobiscie nie mam z ta szkola stycznosci, a to co wiem to od znajomych.

Gość prof.
Wshe oczywiście opinie są różne kilka kierunków może i dobrych ale informatyka i nie którzy wykładowcy z tej dziedziny nie umieją wykładać i przekazywać wiedzy ale tytuły mają przed nazwiskiem chyba im się nie chce kiedyś ,było na informatyce w porządku ale teraz nie polecam i zgadzam się z powyższymi postami szkoda czasu i pieniążków.

Gość Adamr
Witam chodziłem na dzienne infor.do WSHE ,w dziekanatach nic nie wiedzieli, bałagan w księgowości uważajcie na czesne ,kilku wykładowców choć nie wszyscy olewali zajęcia i studentów spóżnienia a także ubliżanie i epitety na wykładach a jeden to nawet chamski miał stosunek ale byli również dobrzy wykładowcy mieli podejście do studentów itp Ogłaszają się jako już Akademia z pasją.... powinni zmienić trochę kadrę na wykładowców którzy mają trochę kultury i nie tylko bo na prywatnej uczelni nie powinny miec takie rzeczy miejsca, tylko biorą czesne itp Teraz jestem w innej uczelni i jestem zadowolony Ogólnie nie polecam