Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nireczka

Imię Józef

Polecane posty

Gość Nireczka

Niedługo zostanę mamą.Ma się urodzić chłopiec. Chciałabym go nazwać Józef na cześć mojego dziadka, ale nie wiem...Czy inne dzieci nie będą się z niego wyśmiewać?Bo to juz takie strare, niemodne imię...A wy jak myslicie?

Gość Adrianeczka
ja chcialm tak dac na imie psu, ale niestety nie mam psa.

Gość Nireczka
Przestańcie z tymi psami...No właśnie nie wiem, może rzeczywiscie dac mu tak na drugie...Ale z drugiej strony,dziadziuś bardzo by się ucieszył...

Nie wiem czy dziadziuś by się ucieszył. Mój by się nie ucieszył gdybym tak nazwała swojego syna na jego cześć. Nie jestem za pędem modnych imion, ale niektóre na prawdę brzmią..hmmm..starawo:D Dziecko może kiedyś mieć do Ciebie żal:/ Ale tego też nie można być pewnym. Może będzie dumny:D

Gość Nireczka
No, moze i tak..Ale jak mu dać na pierwsze, żeby się ładnie "komponowało" z drugim? Jakos żadne imię męskie mi sie nie podoba:(

Nireczka Tobie się tylko nie podoba, a ja muszę mieć do rymu i nie mogę nic wymyślić:P:P:P Więc niestety w tym temacie Ci nie pomogę. Z całej masy imion to wybrane trzeba po prostu \"poczuć\" Dlatego jedni wybierają jakieś imiona pomimo krytyki innych. Bo je czują i już. I z tym się nie da walczyć;)

Gość do rymu -grażyna

Mamo trójeczki a masz już jakiś rym???? Krystyna by pasowało ;-) I skąd pomysł na rymowanie imion???

Gość Nireczka
No, tylko ze ja żadnego nie czuję...A mały pojawi się na świecie lada chwila...Ostatnio wpadło mi do głowy imie Witold...Tak jakoś mi się spodobało, bo fajnie się zdrabnia....Witek, Wituś...Ale wciąż nie jstem pewna...:( A co do imienia do rymu, to dla dziewczynki jest mnóstwo imion rymujacych się z Martyna, ale dla chłopca to chyba rzeczywiscie nic nie znajdziesz...

Gość Alexxxa
Nireczko, ja chodziłam do klasy z Józkiem i on bardzo się wstydził swojego imienia. Zwłaszcza, że używane przez chłopców zdrobnienie Józiu brzmi idiotycznie (przynajmniej w moim odczuciu). Twój dziadek by się ucieszył, ale czy warto dla chwili radości dziadka dawać dziecku takie imię? Przecież sama nie jestes do niego przekonana.

Gość Nireczka
A co myślicie o Witoldzie?

Gość izzzuuniaaa
laska,,a ty chcialabys nazywac sie Jozef albo Witold??:O Nie krzywdz swojego dziecka,spieprzysz mu zycie takimi imionami :O

Gość no zdecydowanie
Witold będzie lepiej, ale może mojego zdania nie bierz pod uwagę, bo ja będę mieć synka i dam mu na imię Mieszko, co nie spotkało się z większą aprobatą ze strony rodziny , ale co tam mi się podoba

Gość Nireczka
Mieszko...Całkiem ładne imię:)

Niektórzy dobierają imie do nazwiska. Może w taki sposób podejdź do sprawy i dopasuj sobie imie chłopięce do waszego nazwiska :) \\Może ci sie któres spodoba :)

Mi się podoba zdrobnienie od Witolda - Witek:) Dlaczego do rymu? samo tak wyszło:P Tymon>>Szymon/Tymek>>>Szymek To gdyby był chłopak dziwnie by było, gdyby był całkiem oderwany od \"kompletu\" :P Martyna ma chrzestną Grażynę. Nie wypali porządny rym, bo czuję imię Milena;) Chciałam Malwina, ale mąż by mnie wyklął:P Już Martyna miała być Pauliną, po najukochańszej babci męża, ale wtedy to imię było tak oklepane, że szok :o Nie wiem czy jednak teraz mi popuści:P No, największy problem z chłopakami..ech.. Co do drugich imion - oba chłopcy mają po tacie, Martyna po mnie i tak też będzie z maleństwem, które się urodzi:D

Gość Nireczka
No własnie, mi też to zdrobnienie Witek się podoba:)

Gość no zdecydowanie
u mnie też jeżeli będzie dziewczynka to Milenka i już mam zdrobnienie - Milusia, ale wszystko wskazuje na to , że pojawi się Mieszko:-)

Gość Nireczka
Milena to bardzo ładne imie, ale mam z nim złe skojarzenia wiec mojej córci raczej tak nie nazwę.Teraz wszytsko wskazuje na to,że będzie chlopiec, ale jeśli urodziłaby się dziewczynka, dostałaby imie Antonina:)

Gość Józef nie bardzo
mama trójeczki---> A podoba Ci się Antonina, Kalina, Karina, albo Katarzyna? te imiona pasują do Martyny. Z męskich to tylko Miron.

Gość Nireczka
Miron tez się za bardzo nie rymuje...

Kalina mi się podoba. Ale znów opór z drugiej strony:D Katarzyna mi się BARDZO źle kojarzy, Karina nie lepiej, więc odpadają. Oj tam, mam jeszcze czas:P

Gość Nireczka
Michalina też bardzo ladne imię:)

Gość Nireczka
A Witold nie?

Michalina no, Michalina jest piękne:) Będę próbować przekonać:D Miałam siłę przebicia przy trójce, to i przy czwartym może zmięknie:P Chociaż powiem Wam, że jak szedł Tymona zarejestrować do USC, a ja byłam jeszcze w szpitalu to sprawdziłam zaraz po powrocie czy czasem po drodze czegoś nie wymyślił hehe;)

Gość Nireczka
Mój mężulek powiedział,że nie będzie ze mną walczyl, i zebym juz nazwała dziecko, tak jak chcę:D

Mój synek chodził do przedszkola z Józiem. Nikt się z niego nie naśmiewał. Uważam że przesadzacie z tymi obawami. Dzieciaki jak się będą chciały przyczepić to wyśmieją nawet imię Jacek, Marek czy Michał. Mnie się Józef bardzo podoba :) Imię dziecku dajemy takie jakie się nam podoba, w nosie mając co inni powiedzą :)

Gość hajstra
A mnie się Józef podoba i uważam że przyjdzie na niego jeszcze czas:: niedługo.Więc łap-póki nie jest oklapane:) A poza tym to Józki-to b sine osobowości i po prostu madrzy faceci.