Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bllanka

piękniejsza z każdym dniem

Polecane posty

Hej dziewczyny widze, że każda ma jakiś inny plan do zrealizowania; to poprawa stanu włosów cery, paznokci, to schudniecie, to pozbycie cellulitu ja najbardziej bym chcialauprawiać więcej sportów bo to działa ogolnie pozytywnie na organizm, tylko najważniejsza jest systematyczność a z tym niestety najtrudniej... mam nadzieję ze bedziemy sie wspierać :-))

Gość Koziorożec *
Ja również pragnę sie do Was przyłączyć i zadbać o figure i zdrowie. Powiedzcie kochane co daje bieganie?

Do koziorożec: na pewno porawisz kondyje, bieganie ponadto ładnie rzeżbi sylwetke, tylko uważaj żeby biegać po miekkim podłożu by nie przeciążać stawów (czyli najlepiej po trawie)

Gość dziewczyny mam do was pytanie
tez chcialabym przestac jesc slodycze ale czasem na uczelni nie mam przerwy i jedyne co zdaze przegryzc to jakis batonik.. I w zwiazku z tym moje pytanie: czy waszym zdanie jedzenie zamiast batonow typu snickers itp., batonikow pelnozbozowych z miodem, orzechami itp, moze miec mniej negatywnych skutkow dla figury? Chyba wiecie jakie batoniki mam na mysli. Np firmy Corny.. Co o tym myslicie?

Witajcie Myślę że jeden snikers ci nie zaszkodzi, absolutnie Wazne zebys procz tego snikersa jadla duzo warzyw, owoce, nabial, ryby, jaja, drob, chude mieso, oliwe, orzechy, pila wode niegazowany itp itd Ruch i sukces murowany Lepiej zjesc pelnoziarnista bulke z dodatkami ale snikers w ostatecznosci moze byc, nie zjadasz go przed snem, po warunkiem ze to bedzie jeden baton a nie kilka :)

no to mnie pocieszylas :) Ostatnio strasznie sie roztylam, a to nie tylko przez batoniki ale jedzenie typu fast food, pizze, lody itd. Teraz biore sie za siebie i koniec z jedzeniem na miescie. Miesa w ogole nie jem wiec mysle ze bedzie mi o tyle latwiej wrocic do poprzedniej wagi. No i chcialabym zrezygnowac ze slodyczy ale czasem sie poprostu nie da :-) Jem sporo jogurtów, serków, owoce no i zielona herbata koniecznie, tak jak u wiekszosci z nas. Mam nadzieje ze do wakacji zdaze wrócic do poprzednich rozmiarów.

Gość cośtamcośtam
Jak częst opowinno się biegać żeby dało to jakiś efekt? Tylko problem w tym ze ja nie mogę biegać codziennie:( wystarczy co drugi dzień tak po 20 minut?

Gość eugeniusz 77
Dorotka83---> mam propozycję dla Ciebie; chetnie Cię bzykne...stracisz kalorie i te oponki na brzuszku. Co Ty na to?

o matko jaka propozycja :-P dziekuje, ale nie skorzystam :-P Dzis moj 10 dzien, w ktorym cwicze 6 weidera..mam nadzieje, ze wytrzymam do konca :-) costamcostam mysle, ze gdy bedziesz biegac co drugi dzien, tez bedziesz widziala efekty. Nie zapominajcie o tym, ze przeciez mozna cwiczyc brzuch..np..stojac przy kasie...wystarczy napinac miesnie brzucha, trzymac tak 10 sek, i wyluzowac miesnie , i tak po kilkanascie razy :-)

Zle ze nie jesz miesa, bo ma bialko, musisz jesc min 1g bialka na 1 kg ciala, wtedy ebdziesz chudla ladnie, tracac tluszcz a nie miesnie Jesli nie lubisz miesa to zastap bo produktami bogatymi w bialko, jogurty i owoce to nie jest dobre wyjscie Co nie znaczy ze masz sobie owocow odmawiac, jedz codziennie min 2 owoce ale pamietaj o warzywach i bialku, ziarnach, zdrowych tluszczach, bardzo wazne przy odchudzaniu A bieganie ? Ponoc to najlepsza forma ruchu, 20 min to duzo, co drugi dzien, na pewno efekty beda, sama nie wiem czy sie nie skusze, ale buty musze miec dobre, bo niestety nie mam gdzie biegac, i bedzie to asfalt

Misaki ----> Nie jem miesa nie dlatego, ze nie chce ale poprostu nie przechodzi mi przez gardlo :-( Moze wiesz jakie produkty powinnam w takiej sytuacji jesc? Nie mam pojecia co zawiera duze ilosci bialka...Kompletnie sie na tym nie znam :-\

Gość cośtamcośtam
Dzięki Dorotka, postanowiłam ćwiczyć brzuszek od 3 dni metodą 6 Weidera - ćwiczenia są trochę ciężkie, ale postanowiłam ćwiczyć i muszę byś konsekwentna:) a mieśnie brzucha napinam doslownie wszędzie gdzie mam możliwość:)

o ja mam taki sam problem..tez nie lubie miesa .... i tez nie wiem co powinnam jesc, zeby uzupelnic braki ...jesli ktos sie na tym zna, to prosze o porade, bede wdzieczna

costamcostam..mysle, ze razem robiac cwiczenia damy rade :-) ...a jak patrze na dzien na przyklad 31.. ile tam jest tych powtorzen... to ...juz sie boje, czy wytrzymam.. ;-) ale coz..jadlo sie lodziki, ciasta i torty, to teraz musze cierpiec ;-)

Gość cośtamcośtam
fajnie że nie jestem sama:) jak będziemy się wpierać to będzie nam raźniej :) postanowiłam wracać dziś z pracy do domu spacerkiem, a jak wrócę to porobię brzuszki. Później może obejrzę sobie jakiś fajny film, napinając mięśnie podczas oglądania. Taki mam plan na dziś :)

Gość Koziorożec *
Dzieki za odpowiedz musze sie wziąśc za siebie porządnie a najlepiej jakby ktos tak porząnie kopnął w zad zeby zmobilizować. Pytanie jeszcze czy na celulit robi sie naprzemienne prysznice ciepły zimny cz tylko zimny?

Gość cośtamcośtam
http://wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html znalazłam ten link na innym topiku, może się komuś przyda:) Co do mięsa to ja też raczej nie koniecznie w nim gustuję, lubię za to bardzo drób:) pierś kurczaczka z grilla jest przepyszna i zawiera białko, a białko jest podobno potrzebne do rozbudowy mięśni...

Gość cośtamcośtam
http://wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html znalazłam ten link na innym topiku, może się komuś przyda Co do mięsa to ja też raczej nie koniecznie w nim gustuję, lubię za to bardzo drób pierś kurczaczka z grilla jest przepyszna i zawiera białko, a białko jest podobno potrzebne do rozbudowy mięśni... teraz powinno być dobrze:)

ja dzis spacerek maly zrobilam, ale czekaja mnie jeszcze brzuszki. Musze wyciagnac skakanke i bede na niej skakala po pare minut, z czasem bede wydluzajac czas skakania, bo tak od razu to nie wiem czy wytrzymam 10 minut :-)

Gość cośtamcośtam
ja uśmiechnęłam się ostatnio do hula-hopu:) zaczęła od 10 minut(na początku boki trochę bolą) ale codziennie wydłużam kręcenie o minutkę. Liczę że to także przyniesie jakieś efekty:)

Nie jem miesa czerwonego Jem drob, piers z kurczaka lub indyka, jem ryby, jaja, nabial, warzywa straczkowe, soje Trzeba polubic, nie ma innego wyjscia, Ja nie lubilam niczego procz swiezych bulek z zoltym serem, fasto foodow, slodyczy, napoje slodkie, to bylo moje jedzenie, herbata to tylko czarna i z cukrem obowiazkowo Wody nie potrafilam pic, 2 l lezaly u mnie tydzien czasu, a teraz pije lekko do 2 l dziennie, zielona i czerwona herbate, miete z rumiankiem, nie pamietam kiedy pilam czarna herbate :) Ale slodycze to moja zguba, chleb bialy, duzo pracy mnie czeka, oj duzo Bialko to podstawowy budulec, bez tego ani rusz, chcemy miec ladne, jedrne cialo to trzeba pamietac o bialku, warzywach, owocach, wodzie itp itd

Hula hop lubie, krece 10 min w jedna i 10 min w druga strone, w ogole to nie meczy, wlasnie zaczelam na nowo krecic, mam nadzieje ze wraz z dieta, beda efekty i odzyskam talie 😭

Gość cośtamcośtam
A ja od dłuższego czasy rano jadam płatki fitness, są przepyszne i podobno dobre na figurę. Codziennie pijam czerwoną i zieloną herbatkę. Myślę na tą herbatką Slim Figura, no i przede wszystkim nie jadam nic po godzinie 19, choć kuszące bywają wieczorki w pizzerii:) Wodę mineralną pijam od lat, nigdy mi nie smakowały kolorowe napoje i z tego jestem bardzo dumna, a białe pieczywko jest u mnie w domu zastąpione ciemnym też od kilku dobrych lat :) Co do hula hopu to zawsze kręce w jedną stronę, kurcze aż muszę spróbować czy w drugą też będę umiała:)

a moze i ja zainwestuje w hula-hop? :-) przed chwila jadlam zupke , to teraz musze godzinke odczekac zanim bede cwiczyc moje miesnia brzucha... pozdrawiam was 🌻

Warto, bo hula hop kosztuje grosze :) Tez szykuje sie do cwiczen, bo zmotywowalyscie mnie

U mnie ciemny chleb kroluje od 2002 roku, smakuje mi najbardziej ciemny ale zdarza sie najesc bialych bulek, niestety

Gość cośtamcośtam
Poza ciemnym chlebkiem (najbardziej lubię z soją i ze słonecznikiem) nie jadam masła wogóle i to już od dobrych 10 lat, zresztą nigdy nie lubiłam. A tak z ciekawości ile macie wzrostu a ile ważycie? Nie musicie odpowiadać jak nie chcecie, po prostu jestem ciekawa. Ja mam 175 i waże ok 58-59 kg. Nie chcę tracić na wadze (chociaż 2 kg mniej by mnie nie załamały)chcę się trochę "ujędrnić" i wzmocnić mięśnie tu i ówdzie...:)

ja mam 169 cm i waze 54...ktos by mogl pomyslec ze ja jakis chuderlak jestem..ale nie, ja mam po prostu bardzo delikatna budowe ciala..tak ze widac na mnie kazdy gram tluszczu :-O rok temu mialam wage tzw. \"ksiazkowa\" ..boze jak ja wtedy wygladalam..jak jakis prosiak..nie przesadzam teraz, buzie mialam okragla jak ksiezyc w pelni... tluszcz na biodrach, talii zero...

Gość cośtamcośtam
Kiedyś byłam taki "szparagiem" że mnie o anemię wszyscy posądzali. Kilka lat temu dostałam biustu(przez co też optycznie wyglądam na więcej niż mam), i niestety na tym się nie skończyło. Myślałam że sawsze będę chuda i jadłam to wszystko na co miałąm ochotę, a tu nagle pojawiły się boczki, których nie mogę się teraz pozbyć. Dlatego postanowiłam się za siebie wziąć żeby bez krempacji pokazać się na plaży:)

Tez mam boczki 😭 Waze malo, ale waga nic nie mowi, mam cellulit, boczki, brzuch, niektore kobiety waza ode mnie 15 kg wiecej i tak zle nie wygladaja jak Ja 😭