Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opentany Ojciec

Zatrucie Alkoholowe ??

Polecane posty

Gość Opentany Ojciec

Witam mam taki problemik moja córka wczoraj przyszła w stanie nieważkości do domu i zaczęła strasznie wymiotować zacząłem się martwić i było straszenie od niej czuć alkohol powiedziała mi ze piła wódkę ukraińską i właśnie się martwię wymiotowała do później nocy i przestała na jakieś 4/3 h i znowu co jej mogę podać żeby przestała wymiotować ?? Córka jest pełnoletnia

niech sie dowie jak zyja jej kompanii od wodki. jesli podobnie to idz z nia do lekarza. a jesli nic im nie jest (a wypili tyle co ona) to przejdzie jej jutro tylko dzis niech duzo pije, je lekkostrawne jedzenie itp

Gość Opentany Ojciec
Nic im nie jest żyją i oni dzisiaj do pracy normalnie poszli wiec ona nie che nic jest i co wpiję to zwraca w tej chwali śpi pilnuję ją i jestem zmartwiony jako ojciec że mnie tak zawiodła ale jest przytomna i wszytko rozumie wiec czy mam sie w razie czego z konsultować z lekarzem lub w razie czego zadzwonić do pogotowie ??

Gość ja tak miałam kiedyś
jak wypiłam trochę na pusty żołądek.... przez pół kolejnego dnia nie mogłam nic zjeść ani wypic- wszystko zwracałam.... koło 16.00 mi przeszło :D

Gość Opentany Ojciec
Dziękuje za odpowiedzi jak narazie to chciała owoce arbuza i grejfruta to jej kupiłem i zjada ale co bedzie później co jej najlepiej podać do picia ??

niech pije mietową herbate, ciepla, nie zimna, by rozgrzala zoladek i iech lezy w lozku, bez wlaczonych kaloryferow, z uchylonym oknem, by swieze pwoeitrze wlatywalo

Gość stonkaaa
do picia duzo wody mineralnej niegazowanej, to powinno wystarczyc. pozniej moze wypic miete na zoladek jesli juz jej przejda mdlosci. wyglada na to ze wypila za duzo po prostu, samo przejdzie

Gość zimna pepsi zeby jej
sie odbilo, pomaga niesamowicie na kazdy niezyt

Gość hej hej hej opanujcie
ja mialm kiedys zartrucie alkoholowe,no coz trzeba pocierpiec,nastepnego dnia po imprezie na ktorej za duzo wypilam,caly czas wymiotowalam,zwracalm nawet jak juz nie mialm czym,porostu sie dusilam,wystarczylo ze wzielam lyk wody i nastepne 15 min meczarni nad kiblem,i tak ok kilkunastu godzin,a nauczka na lata,do tej pory a minely trzy lata mam wstret,wypije gora dwa piwa

Gość no tak sobie to nie przejdzie
zależy ile i co piła.Czy nie "pomieszała" róznach alkoholi. ścisła dieta, żadnych OWOCÓW!!!! Płyny, vit B

nie dawaj jej mięty, lepszy jest rumianek, a na powstrzymanie wymiotów - lanzul PS na kaca się nie umiera ;)

ja zawsze pije miete, i zawsze pomaga :) ale wiem ze rumianek tez dobry ale wole miete

a pan niby jest ojcem, widac ze z wiekszym stazem... a nie wie ze pisze sie opĘtany? :classic_cool:

Gość Opentany Ojciec
No pisze mało na komputerku bo mam du żo pracy ale dzisiaj wziełem wolne i postanowiłem tu zaglodnąć bo moja żona często tu przesiaduje wiec zaglodnełem i napisałem wiec żadnych owoców tak mieta zcy rumianek ?????

Gość Wiesz co ja Ci powiem
daj jej witamine C - 2,3 tabletki i B12 i duzo wody mineralnej

Gość Opentany Ojciec
ok dziękuję wam za rady ale w gdzie można kupić witaminkę b12 i jaki lek polecacie żebym nie kupił czego niedobrego

Gość Malwina888
No jak pojawi się taka sytuacja to najlepiej szybko działać. Nie na własną rękę, tylko zadzwonić po specjalistów, jeżeli jesteście z okolicy Warszawy to podsyłam Wam link do osób, które są dostępne całodobowo http://www.odtruwamy.pl/. Odtruwanie pod okiem specjalistów z wieloletnim doświadczeniem