Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz-my time

oryginalne imiona

Polecane posty

Gość Luizanka
Jakie imie dalibyscie dziewczynce badz chlopczykowi ktore niebawem sie urodzi? Mam duzo propozycji,ale niejestem wstanie podjac,a w pospiechu nie chce tego robic. Zaznaczam, ze wcale to niemusi byc typowo angielskie. tak myslimy aby jedno bylo ang, a drugie pol. Podajcie dla dziewczynki i chlopczyka kilka przykladow. Nie lezy mi imiona typu Piotr, Marek, Tomasz, Ania, Kasia, Gosia. takie poularne, ale znow jakis dziwadl tez nie chce :)

Gość linsia
a i tak nic nie przebije moich znajomych.....maja synka ARMANDA i coreczke NIKOLINE......

Gość Gościnnie
Ja dam swojej córce imię Blankiet Pozwolą mi ?

Gość nauczyciele to w większości po
podobają mi się tylko imiona niepospolite kalina natalia klaudia sandra

do ogólniaka chodził ze mna kiedys Emmanuel. Mam też kolege Eliasza. A znajomi nazwali swojego syna Onufry... :o

Gość Hmmmmmm......
A ja znam Majkela przez 'K';/ chociaż osobiście bardziej podoba mi sie Grzmichój ;)

Gość 74
A więc co wy na to moja córka Sandra,syn Dżulian i w rodzinie nastęujące imiona; Raisa,Gniewko ,Oktawian,Winona,Brajan,Kajetan,Nowina,Moneta Niko,Rubina ,Szafira ,Delfina ,Andżelo,Nadzieja,Śniega,Parys,Jaskinia,itd...Z tym ,że to są imiona które występują w Romskiej rodzinie.Pozdrawiam

Gość ja mam na imie
Karina i w calej podstawowce przez 8 lat bylam jedyna :D z tego co wiem to w LO tez!! :D Imie mi sie podoba, a znajomi mowia na mnie Karin :)

Gość ja mam na imie
a znam jednego Ariela heheheh

ja znam fabiana(dla mnie to dziwne bylo:P), mala dziewczynke o imieniu NIKOLA jakos takie spolszczone...i kolege ktory jak sie przedstawial mowil AMADEUSZ a ze bylo glosno, muzyka itp uslyszalam mateusz i myslalam ze tak ma na imie przez jakies pol roku:D i dopiero pozniej dowiedzialam dlaczego powiedzial ze "tak jak ten slawny MOZART" hahaha osobiscie sama nie mam popularnego imienia chociaz az takie dziwne nie jest, fajnie ze latwo je skracac...kiedys go nie cierpialam teraz moze juz zostac bo nawet je polubilam..

Gość loczek1007
Moja wnusia ma piękne i oryginalne imię Kesja

Gość oppa
teona, taissa,teofila

Gość aja mam na imię Iga
za moich lat młodości byłam jedna jedyna w klasie, jak nie w szkole w podstawówce i w liceum. Jestem juz starszą pania po 30 i nie znam żadnej takiej dużej Igi :)

Gość aja mam na imię Iga
i zawsze rozwalało mnie pytanie czy to skrót od Jadwiga :D

Gość nie jem juz w miejscach public
Ja znałam Ritę z rocznika 86.

Gość wybierz pseudonim dla siebie
zmienic imie? nigdy! dlaczego? to stanowi czesc mnie. poza tym nawet gdybym go nie lubila to nascie lat ktos tak na mnie mowil i zmieniac wszystkie papiery (a jest ich duzo - przynajmniej w moim przypadku), przywyczajenia swoje i innych. musialabym miec naprawde dziwne imie! Kamilieta? Bardzo oryginalne a ja takie lubie. Mimo, ze imiona pospolite/normalne jak np ania czy kasia tez nie sa brzydkie to nie chcialabym byc jedna z 5 agnieszek w klasie. Ktos wspomnial imie Alojzy mowiac ze brzydkie. brzydkie? a w zyciu! naprawde ladne! i laczy stare z nowym. stare bo tradycyjne imie (przynajmniej tak brzmi dojstojnie) i nowoczesne - mam wrazenie ze takie imie predysponuje do bycia artysta :) mam kolege o imieniu antoni (jeszcze z czasow przed zalaniem imionami antosia, fanek itd) i uwazam ze to bardzo fajne imie. miedzynarodowe (ma odpowiedniki w angielksim, wloskim, francuskim itd) i tez takie troche mlodziezowo-dostojne. osobiscie nie lubie imion zapozyczonych (szczegolnie z zachodu) - wspolniany juz brajan (ni to angielskie, ni polskie) czy nicola/nikola/nikol/nicole albo dzesika. [mam nadzieje, ze nikogo nie urazilam. to tylko moja subietkywna ocena] Imie powinno byc dopasowane do kraju w jakim sie mieszka (kiedys podobalo mi sie imie sarah -wlasnie tak pisane- ale nie zdecydowalabym sie na nazwanie tak corki bo trzeba patrzec na kraj w jakim sie mieszka i czy imie pasuje do polskobrzmiacego nazwiska np sarah kowalska - dziwnie, prawda?). Dla mnie imie poiwnno byc niepospolite ale nieudziwnione. Kamilieta jest troche przekombinowane (rowniez dziwie sie ze je zaakceptowali) ale intrygujace. Dlatego wole np Gabrysie (nie jest niespotykana ale nie ma zbyt wielu w klasie) niz inne. ale jak nazwe dziecko to zobaczymy :]

Gość wybierz pseudonim dla siebie
zachariasz - piekne imie! ale moze dlatego ze ja mam slabosc do biblijno brzmiasych imion :]