Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama trójeczki

Dlaczego Wasze małe dzieci chodzą tak późno spać?

Polecane posty

do-na pewno za kogo mowisz? 3 posty, hmm ciekawe z jakiego czarnego nicka zrezygnowalas? smierdzi mi tu pewna osoba....

Oj dziewczyny, olejcie to:D Nic nie poradzę - komp muszę mieć włączony kilkanaście godzin na dobę - taka praca. Z tego czasem wystarczy godzinę popracować, żeby coś zarobić:P Komp jest włączony, ja w tym czasie robię miliony innych rzeczy (dziś pomyłam okna, właśnie powiesiłam ostatnią firanę, obiad czeka na dzieci;) ) I jak muszę klikać na odbieranie poczty to lukam odruchowo na kafeterię (nie wiem po co się tłumaczę:D)

__________________* na pewno i inne świnie ...... Chciałybyście,zeby było WAS stać na gromadkę dzieciaków :P

Prosze sie nie kłócic bo bede kasowac rowniez czarne niki .:) Temat fajny wiec rozmawiajcie normalnie .

Kurcze..usunięto całe atrakcje topiku:P Niby tyle lat mam dostęp do netu a nie mogę zrozumieć tego całego jadu na każdym kroku.

Rzeczywiscie-aż dziw bierze-kobiety,które powinny cieszyć się macierzyństwem i promienieć radością..............takie rzeczy wypisują. Trochę to przykre-Mamo 3-oczywiście,że się nie tłumacz z tego jak spędzasz swój wolny czas:) i to .komu????? Co do tematu-moje dzieciaki także codziennie o 20 leżą w łóżkach. Mogłabym o najstarszym synu całą historię napisać(o jego uspianiu;i dwuletniej walce z nim) Dlatego mocno podpierając się własnym doświadczeniem-twierdzę że MOŻNA dzieci tego wyuczyć:) żelazną konsekwencją. Moje nawet jak nie śpią -to sobie leżą-a my mamy czas dla siebie. Znajomi mówią,że mamy niemożliwie grzeczne dzieci-ale tylko my wiemy ile to nas kosztowało:)

Lili34 🌻 To my - patologiczne rodziny mamy normy, których przestrzegamy i dlatego możemy sobie pozwolić na większą ilość dzieci:D Każde kolejne jest wychowywane na własnym doświadczeniu i chyba dlatego co raz łatwiej nam zorganizować coś co komuś się w głowie nie mieści;)

Tak, przy następnym dziecku zawsze jest łatwiej:D

A tak w ogóle,to chyba zdecyduję się na trzecie dziecko, juz najwyższy czas:D

A ja mam mieszane odczucia -Fakt nie powinno sie interesować o której kładzie sie dziecko sąsiadów, bo z dziećmi to różnie jest- czasami płacze w nocy, albo nie chce spać - to pytanie było nie namiejscu i traktowanie innych z góry tak jakby nikt nie popełniał błędów , albo nie miał trudności, ale jak widziałamdzieci ok 6 miesięcy o godz 23 na koncercie Virgin i był tłok i hałas to mnie to zgorszyło,ale w sumie nie powinno sie krytykować tego że słyszy sie głosy dzieci za ścianą...W tym możesz być świetna - w kładzeniu dzieci spać, ale napewno nie jesteś idealna i też masz problemy...

No tak -mamy patologiczne-trzymajmy sie razem:D:D:D A tak poważnie-to myśle,że po prostu dużo zależy od temperamentu dziecka-ja myśle,że u mnie to nie była kwestia kolejności:) Pewnie gdyby Jasiek urodził sie drugi-byłoby podobnie.Taki typ;) Za to drugie dziecko-sprawiło mi ogromną niespodziankę i ku mojemu zdziwieniu zasypiało w każdej pozycji i o każdej porze:) I tak jest do dziś .Jasiek czasem go z góry nawołuje i próbuje aktywizować-ale na próżno:D

Julii..jak mam się nie interesować jak to wszystko słychać u mnie w mieszkaniu, kiedy my praktycznie śpimy. Po 22 jest cisza nocna i obowiązuje wszystkich. To nie moje widzimisie. Zapytałam z ciekawości, sąsiadkę też pytałam, wzrusza ramionami i mówi, że nie ma siły walczyć z dziećmi. No to pytam Was, może ktoś mi to racjonalnie wytłumaczy. To jest forum dla sado-macho. Tylko tacy powinni tu być:D

Ronja jak na mój gust to jest kilku psychopatów na forum, zawsze to te same osoby, pewnie nieszczęśliwe w życiu, dają upust swoim nerwom:D Olej to 🌻

Gość Mamusia Nikolki
Moja roczna córcia chodzi spać o północy. Rano śpi do 11 i wstaje jak nowo narodzona. Niech tylko spróbuję położyć ją wcześniej, to wyje przez kilka godzin, a i tak nie zaśnie.

Ronja - dobrze, że Ty to powiedziałaś:D Skoro dziecko chodzi do północy to logiczne, że to południa śpi..no a jak śpi do południa to jak potem ma zasnąć o normalnej porze;)

i tak w kółko:O Bo pewnie mama ją przyzwyczaila do późnego chodzenia spać:O

Gość Mamusia Nikolki
Do niczego ją nie przyzwyczaiłam, sama się przyzwyczaiła. Poza tym jej to w czymś szkodzi? Wstaje o 11 i ma energię, żeby się bawić przez cały dzień. Wieczorem ogląda bajki na DVD, potem czytam jej książeczki i zasypia o północy. Jestem na urlopie wychowawczym, nie muszę wstawać rano, więc to, że mała śpi do 11 nikomu nie przeszkadza.

Jeśli nie rozumiesz,że noc jest od spania, a dzień od zabawy... A jak twoja córka dorosnie i np.zacznie chodzić do przedszkola?

Gość Mamusia Nikoli
Mąż chodzi spać o 2 nad ranem.:P Może mała ma to po nim. Ja też późno chodzę spać: wieczorem robię pranie, często gotuję zupę na obiad, prasuję, sprzątam, a w dzień wolę spać do południa i pewnie spałabym do 15 gdyby nie mała. Dużo przebywamy na świeżym powietrzu. Jak będzie ciepło, to pewnie do 22 będziemy na dworze. Na początku, kiedy karmiłam małą piersią, mała co 2 h budziła się w nocy. Zasypiała o 18, ale do północy spała lekkim snem, bo budziła się bardzo często, w końcu stanęło na tym, że do północy w ogóle nie zasypiała, tylko leżała w łóżeczku. Teraz kiedy skończyłam karmić piersią, odzwyczaiłam małą od wieczornego jedzenia, wciąż jest tak samo.

Mamusia Nikolki :O kiedys zacznie Ci to przeszkadzac ...... trudno zmienia sie nawyki ...........

mam taki problem!moje dziecko 2 letnie!nie spi w nocy!potrafi sie budzić z 5 razy to chce pić,to smoczek mu wypadł to jest głodny!niewiem co robić?jestem załamana i niewyspana!

Gość maya luana
moja mala ma 8 miesiey i chodzi spac miedzy 19-20 zalezy jaka aktywna byla w ciagu dnia. budzi sie ok 7,30-8,30. potem drzemka 15-30 min przed obiadem i oczywiscie po obiedzie. po obiedzie spi ok 3,5 godz, ale zdarzylo sie juz czesto , ze spala 5 godz. w czasie zabkowania oczywiscie budzila sie kilka razy w nocy.