Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewcze mlode

ze szpitala - dzidzius na kolanach czy juz w foreliku?

Polecane posty

Gość dziewcze mlode

zastanawiam sie jak takie malenstwo wiezc w foteliku....

dziewcze młode - a czy myślisz, że wypadki omijają mamy wożące dzieci ze szpitala? Ja bym nie chciała, żeby to był pierwszy i ostatni wyjazd autem Twojego dziecka

Gość Alexxxa
W foteliku. Wiesz, co dzieje się z dzieckiem trzymanym na kolanach w razie zderzenia czołowego?

Gość dziewcze mlode
dzieki, ale nie skorzystam z twoich doswiadczen;):P

Gość są przecież
specjalne gondolki ,tayie z raczką dla noworodków !!!! nie mów mi że nie widziałaś !!!kup albo pożycz od kogoś ...:)

Gość w foteliku
albo specjalnej gondoli.

Gość dziewcze mlode
pytam poprostu bo nie wiem jak "zapakuje" takiego okruszka do fotelika... porostu sobie nie wyobrazam... poza tym rodzna kiedy powiedzialam ze przed porodem musze kupic fotelik mnie wsmiala:O

Gość Alexxxa
Wożenie dziecka w gondoli od wózka jest niezgodne z przepisami

fotelik! po to one są! nic się nie martw, tylko miej fotelik odpowiedni dla wagi dziecka:)

Gość Alexxxa
Dziewcze, to uważasz, ze kiedy powinno sie zacząć używać fotelik? Przecież dwutygodniowe dziecko nie będzie wiele większe.

Gość dziewcze mlode
alexa jakbym miala konkretna opinie na ten temat to nie pytalabym na forum jak wiezc dziecko

Gość dziewcze mlode
aktem desperacji jest dla mnie podszywanie sie- wspolczuje bezradnosci:P

sa specjalne foteliki takie od razu po urodzeniu i nadaja sie nawet dla dzieci z niska waga urodzeniowa dzieki specjalnej wkladce wyplycajacej, jesli duzo nie podrozujesz i wasze wyjazdy koncza sie kilka kilometrow dalej to nie musisz inwestowac w jakis mega drogi koszyk-fotelik za 600-800zl(maxi cosi czy roamer) tylko moze byc to cos tanszego deltim grillo np bardzo jest chwalony a kosztuje 250zl. przewozenie w gondoli od wozka jest niezgodne z prawem i grozi ci za to mandat tak samo jak za przewozenie dziecka na reku. jedynie taxowka maluszki moga jezdzic bez fotelikow - przynajmniej u mnie w miescie

Gość dziewcze mlode
oki bez komentarza:P ;) glupie jest ze dalam sie wciagnac w zbedna dyskusje z jakas dziewczynka ktora nie ma co z czasem zrobic:) pozdrawiam papa

Gość Alexxxa
Nie, dziecko w foteliku już od urodzenia. Jedynym wyjątkiem sa dzieci o bardzo małej wadze.

Gość ja powiem moze tak
a co znaczy PIZGNIETA??? bo tego slowa nie ma w slowniku jezyka polskiego :P a jesli idzie o prowokacje to nie jestem przekonana bo zbyt wiele babeczek jednak przewozi dziecie ze szpitala na reku

Alexxa z tymi dziecmi o bardzo malej wadze niestety tak nie jest, moje malenstwo bedzie wczesniakiem (wzgledy zdrowotne malca) i sie dowiadywalam juz - nie moge przewozic malca w gondoli nawet specjalnie przystosowanej ku temu

Gość jusiek
do dziewcze młode ja miałam ten sam problem co wybrac fotelik czy gondolę ? I zdecydowałam się na gondolkę bo tak poradziły pielęgniarki,a potem woziłam w foteliku z graco od 0-13 kg z bazą którą zostawia się na stałe w aucie przez co fotelik jest bardziej stabilny

Gość Fotelik-nosidełko
Kobieto przecież na kolanach jest cholernie niewygodnie! Nie zapominaj,że krocze bedzie cię boleć i sama nie będziesz wiedzieć jak usiąść a co dopiero trzymać dziecko! A w fotelik to ci zapakuja malucha w szpitalu polożne.

zgodnie z przepisami dziecko musi byc zapiete w fotelik, a ty jak nie chcesz to nie zapinaj, tylko nie miej później pretensji jak bedziesz musiała zapłacić mandat albo jak nie daj Boze cos gorszego się stanie, wolny wybór, to tak jakby ktos zadał pytanie czy moze prowadzic samochód po 2 piwach

A wypuszcza wogole ze szpitala bez fotelika? Bo w moim szpitalu jak nie masz fotelika, to dziecko zostaje az wrocisz z fotelikiem. I bardzo dobrze.

Tylko w foteliku! Ja wracalam ze szpitala z mala na kolanach. Wypisali mnie a wlasciwie wyrzucili ze szpitala na trzeci dzien po cesarce. W ogole sie tego nie spodziewalam, a poniewaz maz byl za granica to musialam zadzwonic do mamy ze ma sie szybko zwolnic z pracy i za godzine mnie odebrac. Nie bylo czasu na zalatwianie fotelika. Przez 10 minut jazdy samochodem umeczylysmy sie strasznie. Niewygodnie bylo mi trzymac mala, rana po cieciu bolala i balysmy sie cala droge zeby nic sie nie stalo malenstwu. Drugi raz juz na pewno nie popelnie takiej glupoty!

Gość Alexxxa
Aneczko, był tu kiedyś topik, gdzie mama bliźniakw prosiła o radę odnośnie przewozu dzieci. Owszem, niska waga nie zwalnia od fotelika z punktu widzenia przepisów, ale są medyczne przeciwskazania.