Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inspektor007

Jak to jest z tym CHROMEM?? Jest rakotworczy??

Polecane posty

Gość inspektor007

Czy ktos ma wiedze na temat chromu??? Wiem, ze w wiekszych ilosciach jest rakotworczy, ale czy to oznacza, ze jedna tableteczka dziennie nie wyrzadzi zadnej szkody??

Gość inspektor007
Nikt nic nie wie??

Gość z punktu widzenia
chemicznego chrom jest substancją o silnych właściwościach utleniających, a tym samym rakotwórczych. Nie wiem jak wygląda dokładnie sprawa z medycznego punktu widzenia. W pewnych ilościach jest na pewno potrzebny, ale w większych szkodliwy. Radziłabym więc nie przesadzac ani z dawka ani z czasem zażywania

ja mam wiedze na temat chromu :) i sie chetnie podziele. otoz, mozna go dostac w postaci tabletek uzyskiwanych w sposob naturalny, ze specjalnie wyhodowanych komorek drozdzy i ten nie jest szkodliwy, jest to tzw. polinikotynian chromu. natomiast wystepuje tez w sprzedazy syntetyczny, pikolinian chrumu, rozniacy sie wartosciowoscia; tego sie nalezy wystrzegac. po pol roku przyjmowania dawki potrojnej niz zalecana robia sie zlosliwe zmiany w plucach.

Gość inspektor007
Nana007, dzieki za odpowiedz! Kupilam sobie chrom organiczny firmy Walmark i niestety w skladzie jest napisane NIKOTYNIAN CHROMU. Rozumiem, ze w tym przypadku nie wiem czy jest to chrom naturalny czy sztuczny? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ten chrom pozyskiwany z drozdzy jest w 100% NIErakotworczy??