Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemmleczna

Dlaczego nikt nie pija juz mleka???

Polecane posty

Gość jestemmleczna

ja mam wlasnie szklanke przy kompie...:)

Gość szlag by to trafił
ja piję litrami! ;-)

Gość Macham rzesami
mam grype i pije cieplutkie mleko:) zdrowko:D

Gość jestemmleczna
o ciesze sie:D

A dlaczego myślisz, że nikt nie pija już mleka? U mnie w domu zawsze jest, uwielbiam mleko i piję nie tylko wtedy, kiedy jestem chora.

Gość Macham rzesami
Jestem.. to moze za moja grype:D wypijemy po szklaneczce mleka\_/ \_/:D

Gość dziewuszka1234
ja jem platki z mlekiem, samego mleka nie przelkne, ale moj narzeczony pije bardzo duzo, uwielbia mleko!!

Gość paryżanka z paryżewa
mleko jest napojem dla cielaków, nie dla dorosłych ludzi. Szkodzicie sobie.

Gość tralalalala i ....
zawsze po treningu litr mleka jednym tchem :classic_cool:

Gość generalnie chodzi
chyba o nie picie mleka przez dzieci ...kiedys obejrzałam taki program o tym jak krowy dostają specjalne szczepionki ,które ponoć nie są tak calkiem obojętne dla dzieci...a człowiek tak ogólnie jest ssakiem i pije tylko mleko swojego gatunku-czyli matki i wystarczy ! Ja sama tez od czasu do czasu sobie chlapne ale moje dziecko nie lubi więc dylematu nie mam...:)

Gość ja pierdze po mleku serio

Gość sparszywiały kichol
Bądź rozsądny, nie pij mleka! 14-09-2006 | kategorie: zdrowie | komentarze(59) Propaganda koncernów medycznych i zmowa milczenia dużej cześci środowiska medycznego sprawiły, że mnóstwo ludzi nie zdaje sobie sprawy z wysokiej szkodliwości mleka. Tak, nie przesłyszałeś się - mleko szkodzi. Powiem więcej: mleko jest zabójcą. Ogromnym błędem jest podawanie mleka krowiego małym dzieciom. To błąd, który może być TRAGICZNY w skutkach. Jeszcze bardziej fatalne jest zastępowanie mleka matki mlekiem krowim. Nie posiada ono laktozy umożliwiającej zbudowanie w jelicie grubym środowiska sprzyjającemu rozwojowi pożytecznych bakterii. Nie posiada także "informacji biologicznej" i dziecko może być wciąż głodne. Zaczyna więc wcześnie otrzymywać nieodpowiedni pokarm, choć jego układ pokarmowy nie może go przyswoić. Zacytuję wypowiedź Michała Tombaka z książki Czy można życ 150 lat: Proszę popatrzeć na dzieci w wieku od 2 do 5 lat. Mają pod nosem ciągle śluzowatę wydzielinę - to przez pożywienie zawierające nadmiar białka i skrobi. Mleko ogromnie szkodzi także ludziom dorosłym. Ścina się w żołądku i tworzy coś, co przypomina twaróg. Oblepia on inny pokarm i uniemożliwia jego trawienie. Może to po latach skutkować wrzodami. Pamiętaj także o zawartej w krowim mleku kazeinie, która jest potrzebna cielakom do rozwoju kopyt i rogów, ale nie człowiekowi. Może być ona odpowiedzialna za kamienie w nerkach, czy problemy ze stawami. Inne składniki mleka, których organizm nie strawi, zamieniają się w śluz, który jest rajem dla chrobotwórczych bakterii. Utarło się sądzić, że w mleku jest dużo potrzebnego nam białka i wapnia. Bzdura do entej potęgi. Nie potrzebujemy tak wielkich ilości białka(a szczególnie kazeiny), a wapń z krowieka mleka szkodzi nam. Tak, tak. Aby go przyswoić, organizm zużywa swój własny wapń. Koncerny mleczarskie są wyrafinowanymi organizacjami działającymi dzięki ludzkiej naiwności. Parafrazując znaną reklamą - pij mleko, będziesz kaleką. Skąd wzięła się ta paskudna zmowa milczenia? Dlaczego ogromna część świata nauki i medycyny konformistycznie milczy? To smutny wniosek, ale pieniądze są dziś potęgą, a koncerny mleczarkie bynajmniej biedne nie są. Czyż nie podłe jest wmawianie ludziom, że szkodliwe mleko zawiera składniki niezdbędne do prawidłowego żywienia? Polecam także artykuł pij mleko, będziesz kaleką, gdzie między innymi wspomnianio, że steoporoza jest najbardziej rozpowszechniona w regionach świata o wysokim spożyciu mleka. Inny ciekawy cytat to: proces pasteryzacji zamienia mleko w zupę pełną martwych, toksycznych bakterii, które zatruwają organizm. Bądź rozsądny, nie pij mleka.

Gość Macham rzesami
pije mleko z miodem:( ale jestescie:P po co straszycie:(

Gość pytka pyta
Wiecie co obejżcie sobie Nie lubię poniedziałku...kiedyś pili mleko codzień, mój ukochany pije codzień litr na śniadanie z kaszą manną. Ludzie pili i byli zdrowi teraz wybieramy z wygody więcej chemi i twierdzimy że to zdrowsze

Gość paryżanka z paryżewa
Sparszywiały ma 100% racji!!!! Mleko to napój dla cielaków, którym mają wyrosnąć kopyta i rogi. Mleko POTWORNIE uczula, wiele niemowlaków ma skazę na mleko krowie, dorosłym szkodzi jeszcze bardziej!

Gość optymista 77
Im wiecej ludzi zrozumie dlaczego nie wolno pic mleka tym mniej bedzie np. tych odchudzajacych się! moge podac następny link do tekstu o mleku mleko.pdf http://uploaded.to/?id=opdxzy

Gość optymista 77
pytka pyta---> zycze aby twój ukochany jeszcze długo żył w zdrowiu, ale sie na to nie zanosi.....sorry

Gość Macham rzesami

Gość do optymisty
ale w tym twoim linku są jakieś samochody, a nie artykuł o mleku

Gość ludzie piją tylko mleko ludzki
tak tak ...ponoc śluz z niego zalega również w drogach oddechowych i może skutkowac astmą :P

Gość optymista 77
do optymisty----> kliknij to sie pzrekonasz... nalezy odczekac 6 sekund i rozpocząc zapisując plik .

Gość Macham rzesami
:( obrzydzacie mi grype:P

Gość nad niemnem
E tam, z ta szkodliwoscia mleka to troche przesada, moja babcia ma 86 lat i codziennie pije tluste mleko, a zdrowa jest jak rydz, na dodatek wciaz ma swoje zdrowe zeby :D

Gość do optymisty
Fakt, dzięki za podpowiedź, w ogóle nie widziałam tego ładowania. Idę czytać