Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfs

pyt.w spr kupna auta

Polecane posty

Gość fdfs

chce kupic auto od francuza zarejestrowane we francji, teraz jest w polsce i chce mi sprzedac ,musi wiec zostawic dowod rejestracyjny tutaj zebym ja mogl w polsce go zarajestrowac, wszystko to troche podmatwane ,ale mogł by mi ktos doradzic jak sobie z tym poradzic?

Gość TAK-TAK-TAK
no zapewne bedzie potrzebny dowod rejestracyjny i karta pojazdu (taki paszporcik auta) oraz wszystkie papiery odnosnie przekroczenia granicy, poza tym dokumenty itp. powinny byc przetlumaczone na jezyk polski przez tlumacza przysieglego, dodaj jeszcze umowe, ktora tez powinna byc sporzadzona w jezyku polskim lub chociaz przetlumaczona :)

Gość fdfs
spoko ,wszystko rozumiem:) ale gosc bez dowodu nie odrejestruje swojego auta we francji( powiedzial ze zrobi kxero dowodu co dla mnie jest smieszne ) , a jesli mu sie nie uda to bede miec auto zarejestrowane we francji i w polsce i obawiam sie ze jest to nielegalne, problem polega na tym jak odrejestorwac go z francji:)

A dobrze znasz tego gościa? Coś mi się wydaje, że ta transakcja czymś nieładnym pachnie.....widziałaś to auto? Radzę uważać.

mi się wydaje, ze on najpierw musi auto wyrejestrować u siebie we Francji, a później Ty dopiero możesz je kupić i tu zarejestrować. Do tego będzie mu potrzebny dowód rejestracyjny auta pewnie. Nie wiem jakie są przepisy we Francji, ale na logikę biorąc...

on potrzebuje dokumenty zeby wyrejestrowac auto a ty potrzebujesz pozniej te dokumenty UNIEWAZNIONE ze auto jest wyrejestrowane we francji, wiec jesli mu wiezysz to on musi ci te dokumenty odeslac abys mugl zalatwic wszystkow polsce, najpierw przeglad, tlumaczenia US i UM

Gość fdfs
tez to mi sie wydaje podejzane:) dzieki

Rok temu kupowałam auto tutaj w Polsce na giełdzie, wydaje mi się, że jest taki duży wybór i częste okazje, możliwość negocjowania ceny, możliwość sprawdzenia czy auto nie jest kradzione, możliwość podjechania do mechanika i sprawdzenie stanu technicznego....,że nie warto kupować na tak skomplikowanych warunkach i od obcego człowieka. Życzę udanego zakupu i miłego dnia