Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyszla mama23

jaki materacyk do lozeczka???

Polecane posty

Podobno lepsze są te \"twarde\" czyli np kokosowe. Ja widzę jednak zaletę zwykłego gąbkowego - mogę go zwinąć i wyprać w pralce:D Nie wiem co się robi z takim materacem kokosowym na przykład jak dziecko przesika :o

Dla dziecka najlepszy jest najtwardszy materac, gryczano kokosowy jest twardszy od piankowego, więc będzie lepszy.

Ja prz pierwszym dziecku wybróbowałam kokosowo - gryczany i uważam, że sprawdził się doskonale. w ogóle się nie zniszczył, a z tego co się orientuję to piankowe raz, że są za miękkie to jeszcze po jakimś czasie należałoby je wymieniac na nowe, bo się odkształcają pod wpływem ciężaru dziecka. Kokosowo- gryczany z jednej strony jest bardziej twardy (nie wiem czy to strona kokosowa, czy gryczana ) i od tej bardziej twardej strony należy zacząc, a po roku zmienic na bardziej miękką. Ma jedną wadę - jest dużo droższy od piankowego

Gość ja powiem moze tak
my kupilismy kokosowy, lezala na nim ceratka wiec nie bylo opcji przesikania. teraz bedzie 2 dziecko i ten sam materacyk bedziemy uzywac bo jest nieodksztalcony a przechowywalimsy go w specjanie uszytej lnianej poszewce :D

Gość Wanillka
polecam gryczano-kokosowy!dziecko powinno spać na twardszym!moze i jest drozszy ale warto zainwestowac,bo dluzej maluchowi posluzy.Jak podlozysz ceratke to nie będziesz musiala prać!