Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadijah

nadżerka - da się ja wyczuć?

Polecane posty

Gość nadijah

Witam! Pytanie jest może banalne, ale jak w temacie. Od jakiegos czasu przy wprowadzaniu tamponu czuje lekki ból na jednej ze ścianek pochwy. Na dodatek ścianka ta wydaje się być mocno nierówna. Tylko prosze, nie mówcie mi że mam iść do ginekologa. Nie współżyję w stricte tego słowa znaczeniu i dlatego muszę byc badana wziernikiem dla dzieci, a tego na moim zapupiu nie ma :( I jeszcze pytanie bonusowe: czy mogę mieć jakieś zapalenie powstałe w wyniku seksu oralnego?

Gość też chetnie pozanam odp
Też mieszkam na zadupiu, gdzie ejst tylko jeden ginekolog do tego do dupy, leczy mnie juz neiwiem ile i wyleczyc nie może, badań za pomocą wziernika mi nigdy nie robił bo w moim przypadku także potrzebny byłby wziernik dla dzieci. Przy wprowadzaniu tamponu zauważyłam, ze mam dziwna tkanke na poczatku pochwy taka chropowata, niewiem czy to błona dziewicza czy jakaś nieprawidłowośc, a potem głęgoko taki fałd tkanki, tez niewiem czy to wejście do pochwy czy jakaś nieprawidłowość. I mam pytanie czy jak wyjade na studia to moge tam bez problemu iśc do ginekologa państwowo? Bo chciałabym w końcu iść do kogos kompetentnego, a nie do naszego...

Gość foxik333
NAdżerke faktycznie można wyczuć palcami, ale bez obawy to nic groźnego i z wyleczeniem jej można zwlekać aż do zajścia w ciąże. Jej likwidacja najczęściej polega na wypalaniu (bezbolesnym) specjalnym płynem, a w wyjątkowych przypadkach na wymrażaniu. Jak już opuścicie wasze "zadupia" udajcie się z tym do ginekologa i po problemie :)

Gość do foxik333
a jeśli bede na studiach w innym mieście to moge tam iść bez problemu do ginekologa? Czy będe musiała iść prywatnie?

możesz iść państwowo. weź książeczkę ubezpieczeniową (tzw rodzinną), jednego z rodziców do której jesteś wpisana, bo chyba sama nie będziesz pracować?, legitymację studencką i dowód. możesz iść wszędzie gdzie mają podpisany kontrakt z nfz nie tylko do przychodni studenckich.

Gość Tusia20
nadżerka to tak jakby takie małe wypukłości??jakby trądzik?