Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamproblem

Muzyczni idole rujnują życie mojej 15-letniej córki!!!

Polecane posty

Gość mamproblem

ja juz naprawde nie wiem co poczac.Moja corka juz od ponad roku ma bzika na punkcie zespolu US5,pewnie o nim slyszalyscie. Caly pokoj w ich plakatach,kazda gazeta gdzie cokowlwiek o nich pisze jest zaraz kupiona.Plus internet-fora,czaty itd. To juz jest jakas mania. Do tego sledzenie non-stop VIVY,nagrywanie ich teledyskow,porgramu Big In America-wlasnie o US5. Nie musze chyba dodawac jakie sa tego konsekwencje.Przede wszystkim gorsze stopnie w szkole.ale ona cale zycie podporzadkowuje temu zespolowi. Jest w wieku dojrzewania,dlatego nie chce byc zbyt surowa,ale spokojne i dlugie rozmowy nic nie daja. Tlumaczylam jej,ze oni nie musza sie uczyc i maja pieniadze,ale Ty musisz sie uczyc by zdbac o swoja przyszlosc. co mi doradzicie? jestem juz bezsilna! tylko nie piszcie ze to z czasem jej przejdzie-to wiem,ale ten czas to moze byc jej stracony czas.

Gość macie sposób
nic nie poradzisz na to, im bardziej będziesz jej zabraniac, tym bardziej ona bedzie robiła na przekór, jesli nie chcesz byc dla niej surowa to musisz to poprostu przeczekać az jej przejdzie.

A ja myślę, że w czasie rozmowy musicie wypracować jakiś kompromis - czas ma być podzielony na ten przeznaczony na hobby i ten na naukę i inne obowiązki. Dopóki będzie się wywiązywała Ty dasz jej spokój co do tej manii. Jak nawali to będziesz miała prawo jej ograniczyć kasę na gazetki, dostęp do neta i tv. Jeżeli będziesz konsekwentna to powinno Ci się udać. Nic krzykiem i szantażem tylko rozmowa kobiety z kobietą;) Ciesz się, że ma takie hobby a nie łazi po parkach i robi nie wiadomo co;)

Gość mamproblem
po parkach tez chodzi... telewizja robi dzieciakom wode z mozgu

Wyrosnie z tego. Ale faktycznie musisz pilnowac, zeby nie zawalala szkolnych zajec.

Hmm... ja tak miałam z Bon Jovi jak byli młodzi ;-) a ja 11-16 lat i dało mi to dużo radości. Może zamiast rozmawiać, po prostu spędzajcie razem więcej czasu, żeby córka nie traciła kontaktu z rzeczywistością. Również uważam, że z tego wyrośnie.