Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a mi me gusta

ile zużywacie miesięcznie wody?

Polecane posty

Gość no a ile kosztuje
ale to nie monolit napisal tylko ja:) a te 7,50 to juz ze wszystkim tzn ze sciakami

Gość monolit
Marketa serio Ci pisze nie mam powodu kałamac :-( jak dostałam rachunekj za wode to az mi łzy poleciały z oczu.Chce byc na forum incognito a,le gdyby nie to ,to napsiałabym Ci gdzie mieszkam.

Gość monolit
tak,płace ponad 140 zł za 2 m-ce za wode i scieki.

Sie tak tylko zastanawiam nad tymi co zużywają tak mało wody. Przepraszam bardzo sama ubikacja dużo wody zużywa , no chyba spłukujecie swoje siuśki ? niech tylko każdy pojdzie sie raz wysikać i spłuka za sobą ?

i dodam tylko ,że u mnie też normalnie sie wode używa i zużywamy 20 m 3 na miesiąc , i co ?

Gość mamamija38
lilly rose Sie tak tylko zastanawiam nad tymi co zużywają tak mało wody. Przepraszam bardzo sama ubikacja dużo wody zużywa , no ja mam funkcje stop w spłuczce ale moi sąsiedzi mają 11l i jak poleci to wszystko...więc mozna i tak..

Gość monolit
Nie mam zmywarki,bo tak szczerze na trzy osoby wydaje mis ie to zbedne,cszczegolnie jak nie pracuje.Kiedys zrobiłam tak,nabrałam wode do duzej miski i myłam tam naczynia,poitem nalałam wode do drugiej i te umyte naczynia wypłukałam wtej czystej i te wody wylałam do wc ,ale doszłam do wniosku ,z enie da rady w taki sposob postepowac,bo płukanie naczyn w taki sposob zaoszczedzi wode ,ale naczynia nie sa prawidłoow wypłukane i badz tu mądra i wymysl sposob jak ta wode zaoszczedzic??/

Co do siuśków........Trzeba kupić sobie odpowiednią spłuczkę! Na siuśki mało wody,na coś grubszego więcej.Są takie:P monolit,dlaczego nie napiszesz nazwy miasta?Jest Was tam 22 tys.,nikt się nie domyśli,że to Ty.Chyba,nie Ty jedna masz neta w miasteczku?:D 7.50 za wodę i ścieki?Jak najbardziej się zgodzę.U nas kosztuje 1 m3 3.43.Sama woda:)

Gość monolit
Marketa:-) napisałabym skad jestem,ale udzielam sie takze w innych dyskusjach

2 osoby - 6 m3, 40 zł miesięcznie. Kąpię się oczywiście codziennie, ale pod prysznicem, wanna od czasu do czasu. Pranie, zmywanie - wiadomo, jak przy 2 osobach. Ale były czasy, że szło i 12 m3. Po prostu zaczęłam zwracać uwage na to co robie.

No widzisz Niunia......Jak ja napisałam,że w dwie osoby zużywamy 9 m3,to zaraz się naraziłam,że chyba się nie myjemy,nie gotujemy i nie pierzemy:D Faktycznie,trzeba umieć gospodarować wodą,a nie lać strumieniami,ile wlezie :p Pozdro🌻

Gość omnitrade
ja i 2 dzieci - miesięcznie około 15m, wszyscy krzyczą, że to dużo, chyba nie umiem oszczędzać...:-(

moja córka zużywa 120 l wody na prysznic, tak , kiedyś ją zmierzylam , nie chodzi mi już o kasę ale po prostu szkoda wody....jest jej mało

Gość u mnie na 2 osoby (bez dzieci)
ok. 6-7 m3 na miesiąc, a u mojego faceta na 3 osoby miesięcznie ok. 4 m3 (jak oni to robią?)

Gość cena wody - straszne
Co do wypowiedzi moonolit to wierzę w te 140 zł. U mnie woda+ścieki to koszt prawie 11 zł. za m3 - więc to normalny rachunek za miesiąc wynosi ok. 80-100 zł. Dla mnie to po prostu HORROR.

Gość body detoks
6m, 3 osoby w domu

Gość arlina
Ostanio zapłaciłam prawie 230 zł za 31 m 3 za 2 m-ce. 3 osoby.

Gość 18 na dwa miesiące
przy 3 osobach.

Gość Wyczesany Roman
32m3 - 2 osoby. W dupie mam zielonych i ich chore teorie że wody jest mało

Gość ile płacicie za wodę
z nas zdzierają 13 zł za m3 razem z kanalizacją :P zużywamy ok.12-14 m na miesiąc 4 osoby, kuźwa oszczędzamy jak sie da, krótki prysznic, perlatory na kranach, oszczędne spłuczki, kąpiel w wannie to dla nas fanaberia :( więcej nie da się zaoszczędzić :P

Gość narcyz wodny
duzo za dużo

Gość anerom1
witam ,mieszkam w małym miaseczku woj świętokrzyskie, na mies zużywamy 3-4 m3 wody,mieszkamy z drugą rodziną i mieliśmy straszne rachunki za wodę więc zalożyliśmy podliczniki i....okazuje się że oni zużywają 2 razy więcej wody niż my.jest nas troje ale bardzo oszczędzamy i raczej brzydko nie pachniemy;-)nadmieniam że dużo gotuję i ciągle się zmywa ale są na to sposoby...chociaż nie każdy stosowałby takie metody...trzeba się przede wszystkim zdyscyplinować.pozdrawiam.

Gość kunta kinte2
na 3 miesiące płacimy za wodę około 30 zł

Gość na 3 osoby 8-9 m3
mamy tylko kabine, zmywarka, pralka w klasie a+, oszczedny system splukujacy, wszedzie sa zamontowane baterie ktore maja perlatory. ogolnie staram sie nie lac wody na darmo i mysle ze udaje mi sie to bez wyczynow typu splukiwanie tylko po kupie badz:P

Gość art-kop
mieszkam w blokach 3 osoby, zmywarka, pralka, wanna, średnio 7 m3 zużywam wody

Gość asta9126
4 osoby - 16 metrów, 600zł...

Gość no0rweg
omg :| to ja będę chyba liderem :| 5 dorosłych + 1 dziecko 6 lat i 35m3 na 2-mce :O