Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

dziewczyny pomocy!!! Jak pomóc synkowi?

Polecane posty

moja corcia tak miala jak miala miesiac, nic z nosa nie lecialo, temp. ok, bylismy u lekarza ok... jedyne co zrobilismy to za podpowiedzia lekarza zaczelismy suszysz pranie w jej pokoju (oczywiscie jej pranie, zeby nie bylo mocnych detergentow), charczenie przeszlo po 5 dniach... lekarz stwierdzil ze w pokoju bylo za suche powietrze - przez grzejace kaloryfery... lece bo mala sie budzi ... duzo zdrowka

tylko jak suszysz pranie w pokoju to trzeba pokoj wietrzyc, zeby sauny nie zrobic tylko wilgotnosc zwiekszyc :)

No to zaraz przeniose pranie i zobaczymy - fakt faktem, ze po nocy tych paskudztw w nosku jest najwiecej :) Dziewczyny, wyjasnijcie moze co to jest sapka? Oprocz tego ze kozy w nosie, bo jak sie domyslam to tylko jeden z objawow?

Nie..w sumie przy sapce to nie ma nic oprócz tego dziwnego oddechu. To obrzęk błony śluzowej nosa. Niektóre są nadwrażliwe na różne rzeczy i łatwo im się ta śluzówka podrażnia. Może to być przepowiednia alergii (kataru siennego) w przyszłości, ale nie musi. Może po prostu z tego wyrosnąć.

Szanta, sapka to po prostu trudnosci w oddychaniu, bo sluzowka w nosku jest obrzeknieta jak np. podczas kataru. Sapka moze byc objawem alergii, ale nie musi. Duzo maluchow po urodzeniu ma sapke (jestem mamusia lutowa i wiekszosc dzieciaczkow z naszego topiku ma te przypadlosc), trzeba dbac o nawilzanie powietrza i mozna oczyszczac nosek jak juz ktos wczesniej pisal :D

Gość jusiek
dziewczyny dzisiaj bylismy u doktora i okazało się,że to sapka zapisał kropelki i czekam na poprawę i w pokoju nie moze byc za ciepło pozdrawiam

dzieki za wyjasnienia :) jusiek - jakie to kropelki??? dzieki wielkie

Gość jusiek
do szanta Biodacyna 0,3% są tokrople do oczu,ale i do noska na receptę oprócz tego sol fizjologiczna zakropic i połozyc maluszka na brzuszku niech scieka. Sol fizjologiczną stosowac tak długo jak minie sapka. Pozdrawiam moze się komus przydac

jusiek, nie wiem jaką sól używasz - jeśli taką co trzeba wkraplać polecam jednak taką do wpryskiwania. Szybciej i dokładniej oczyści nos

Gość jusiek
do mama trojeczki miałam ten sam dylemat bo mam sol fizjologiczną w kropelkach i wodę morską w sprayu? i co lepsze?

Gość jusiek
dzięki bardzo