Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko463

wydatki związane ze ślubem i weselem

Polecane posty

Gość sloneczko463

Witam@ Mieszkam w woj. sląskim. Czy ktoś policzył dokłądnie wszystkie wydatki związane ze ślubem i weselem? Dzięki za opdowiedź

Gość wieczna mgła
140 zł x 100 osób= 14 tys. do tego fotograf 400, kwiaty 300, wystrojenie kościoła i auta..... kamerzysta 2000 orkiestra 2000 mówic dalej?:) suknia obrączki zaproszenia owoce, napoje i ciasta i tort często osobno trzeba hotele....

Gość zabka220
mi wyszlo 20.000 zl, a wesele mam na 73 osoby....

Gość łojejku jejku
140 zł za osobę + dodatkwo ciasta napoje i tort ... ? Myśłałam że na Slasku jest taniej ! Kamrzysta 2000 zł ?

Gość wieczna mgła
13-140 zł i to własnie bez napoi, bez alkoholu i bez ciasta bez tortu.Moze uda ci się znaleźć za 120 zł.

Gość wieczna mgła
kamerzysta jest od 1000 zł do 1800 zł.....mozna powiedziec do 2000 zł......a orkiestra jest ok 2000 zł śrdednio

Gość zabka220
ja za kamerzyste płacę 700 zl bo to jest moj dobry znajomy, który profesjonalnie sie tym zajmuje... za wesele place 130 zl od osoby bez napoi i ciasta za dj place tez 700 zl bo jest to moj nastpeny znajomy, ktory profesjonalnie sie tym zajmuje... ;)

hej ja jestem ze śląska i planujemy za 90 zł za osobę - jeden dzień nie przesadzajcie - co macie na tym weselu ? małże i krewetki ? tak jest też w naszym lokalu taka opcja za 140 zł - ale bez przesady kochane :)

Gość terkaotka
jak to bez przesady? takie są ceny a za 90 z to co ty masz? obiad w remizie ?

Gość zabka220
na slasku wiadomo ze ceny sa duzo nizsze, ja mam wesele w Poznaniu i 130 zl od osoby to bardzo malo... A jesli chodzi o menu to mam calkiem normalne, bez zadnych owocow morza ;)

Gość krawcowa
o kurna..a jak tak namawialam miska na wesele..o ja durna chyba sobie jednak odpuszcze:)....130 zl..obojetnie gdzie to jest , to kupa forsy:).

terkaotka - no nie no znowu widze że nie pogadamy - nie mam w remizie - zapewniam że mam w ładnej nowoczesnej restauracji z basenem i stadniną koni -jest co porobić jak się znudzi na weselu ( mam nadzieje że tak nie będzie ;) ) z właścicielką umówiłam się że a 1 dzień i tak nie przejedzą za 100 zł \"jedzonka\" - więc ograniczyłam - dałam więcej owoców i słodyczy - dodam że ślub w maju więc upałów się nie spodziewamy ( a kto wie :D ) Pozdrawiam

nie liczyłam wódki i torta ( nie wiem po co on musi być za 500 zł zresztą - plus na jakimś rowerku czy coś z żywymi różami :o ) blee nie wiem po co tyle tandety na tych weselach ? Nie wiem po co ta przesada ? p.s nie zapytalam terkaotka - a Ty za ile masz i co masz jeśli można wiedzieć ??

Gość zabka220
malusia s... ale masz fajnie, cena naprwde jest bardzo niska a restauracja z tego co piszesz wydaje sie calkiem oki ;) Szkoda ze to nie ja mieszkam na Śląsku :)

Gość krawcowa
dziewczyny..ale tak szczerze ..za co to 130zl. ..przeciez goscie nie jedza cale wesele...tancza..a zreszta ile mozna jesc?....doszlo do tego , ze u nas wesela to duzy wydatek..jak w panstwach muzulmanskich:)...czesto ludzie rezygnuja z wesela bo nie maja pieniedzy...jak na przyklad ja:)...

malusia s - masz tanio,fajnie ze tak ci sie trafilo ja mam w malej miejscowosci ale za standardowe menu (nie zadne krewetki itp) place w restauracji jesli do 49 osob to 110zl za osobe a jak powyzej 50, to 100zl za osobe. takie sa realia. ale fajnie jak ktos trafi na taniej

ja mam powaga superowo :) no i obrączki też mam super taniocha 740 zł za pare obrączek nakładane białe złoto na żółte - grubsze takie i cena naserio powalająca MOGE POLECIĆ KOMUS ZE ŚLĄSKA :) - ogólnie wesele nas przyjdzie nie za drogo - kiecka też używana ( nowa ponad 2000 zł ) ;) hihi jak ja sie ciesze z tego całego wesela - Wy też tak macie ? :)

Gość terkaotka
najgorsze ze dzieci u mnie tez 130 zł musza płacić:O a co ono zje? kawałek kotleta czyzeimniaczka .......

u mni nie będzie ani 1 dziecka - wszscy dorośli ;) heh a dzieci jak u mnie właścicielka mówiłam od połowy - np 100 za 1 dzień to 50 ale dzieci do 5 lat ! ;)

Gość a ileeee
A ile Was kosztuje jedzenia, jeśli wynajmujecie tylko lokal, a same zajmijecie się kupnem produktów na posiłki, które przygotują wynajete kucharki?

Gość jjjyuyuytu
W białymsotku-100zł osoba z ciastem, owocami oraz tortem- tylko alkohol swój trzeba i juz :-)

Gość a ja mam tylko lokal
po kosciele... Nie ma weselicha, jednynie "piosiedzenie" Place 90zl od osoby, bez napoji. Wliczone w to: obiad ciacho i kawka zimna plyta kolacja Za dzieci jest niby 80% ceny ale placimy jak za doroslych wszystkie porcje, bo czego sie nie zje to sie zabiera. A wiadomo ze na drugi dzien tez cos ludzie musza zjesc, wiec na jedno wyjdzie;)

a ja mam jeden dzien bez poprawin (wlascicielka powiedziala ze jesli ktos chce robic poprawiny to sie doplaca tylko 1000zl - niewazne ile osob by bylo, moga byc nawet wszyscy) a za dzieci do lat 5 nie place nic.

wesele na ok 120 osób z każdym najdrobniejszym szczegółem - 30000 130 zł od osoby oczywiście ciasta napoje alkohol owoce we własnym zakresie :)

ja jestem ze śląska i robimy wesele na 70 osób, chcielismy na więcej ale znależliśmy sliczna sale, wlasnie na 70 osob, wiec wykreslilismy dawno niewidziana rodzine, bez ktorej i tak sie obejdziemy... Cena to ok. 22000, ze wszystkim. +/- oczywiscie bo ceny moga sie zmienic... za przyjecie placimy 150 zlotych/osoby z napojami, bez ciast i alkoholu natomiast za co NIE placimy to: fotograf, poniewaz jeden z gosci jest profesjonalnym (emerytowanym) fotografem, ktory zgodzil sie robic zdjecia przez cale wesele wystroj sali (poniewaz jest juz wliczony) i kosciola (poniewaz bierzemy slub jako ostatni, o 17) samochod, poniewaz jedziemy wlasnym za alkohol, ciasta i kwiaty placimy mniej, poniewaz wszyscy sa znajomymi, albo od mojej strony, albo od przyszlych tesciow...

Gość sistersunka
izak no własnie jak to jest z tym wystrojem? Biore slub jako druga i ta pierwsza para pewnie sobie wystroi kościoł i ja będe miała gotowca. Tylko zeby mi zaraz po swoim lsubie nie rzyszli i nie zabrali wszystkich ozdób. No ale zakłądam ze nie zabiorę, to pomnie kolejne pary tez za darmo bedaą miały wystrój? Moze powinno sie wszystkie pary skrzyknąc i złożyć wspólnie na ozdoby?jak to własnie powinno byc?

ja mysle, ze jak chcesz miec wystroj po swojemu, bo nie chcesz fiołków tylko róże, to sobie stroisz :) w naszej parafii śluby sa co godzine, załóżmy ze trwa 45 min, zanim ta poprzednia para wyjdzie z kościoła i zabierze swoich gości, to juz czeka kolejna... wiec sadze zeby mieli to zabrac, bo i po co im te bukiety??

Gość Netula
Ja tez jetsem ze Slaska. Za jedna osobe (wesele dwudniowe) placimy 147zl.(jednodniowe kosztuje 95zl).Mamy w to wliczony wystruj sali, ciasta, tort i mase jedzenia. Jedynie na naszej glowie ejst alkohol i napoje.Dzieci do lat 3 nic nie placimy a do 11 50% kwoty

Gość bohema
MALUSIA S a gdzie te obrączki kupowałaś bo ja też jestem ze śląska a konkretnie z katowic

Gość ola34
witam my mamy wesele na 70 osób 1osoba=80zł suknia 1800 garnitur 600 buty pana młodego 200 alkohol 2000 soki i napoje 300 tort 500 ciasta 400 owoce 200 ksiadz 300 bukiet 100 fryzjerka 40 paznokciw 120 opłaty za dokumenty 150 zespoł 1200 fotograf 500 bielizna itp 400 stroik na samochod 100 koszule dla pana młodego 200 słodycze 200 małe upominki dla gosci 400 zaproszenia 250 kamerzysta 2000 i to chyba na tyle bankructwo