Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

noe

niezłe odszkodowanie zapłaci POLSKAtej babce uwazacie ze słusznie?

Polecane posty

witam !uwazam ze słusznie moze to bedzie nauczka na przyszłosc dla naszego prawego kraju........oczywiscie pojawia sie texty typu \'po co zachodizłą skoro wiedziała ze ma taka wade\' ale moze to wypadek z tym zajsciem?

własnie ogladam relacjena tvn7 niezły syf........

Oczywiście że słusznie. Cieszę się że w końcu ktoś się za to wziął.

mimo ze aborcja jest jakos tam dopuszczalna ,jak widac lekarze niezawsze chca wydac pozytywna opinie aby zostałą wykonana.....głupie to......

jak tak dalej pójdzie to nigdy nie ząłatamy tej dziury budzetowej , tu dolina Rospudy tu odszkodowanie, a madrych ministów coraz wiecej:(

czy mozesz noe dac jakiegos linka?nie jestem w temacie-jeszcze nie ochłonęłam po spacerze w deszczu:)

Gość to są trudne sprawy
jedna panna z mojej miejscowości lekarze uznali, ze dziecko ma wodogłowei i szereg innych wad, wywołali poród- nie wiem jak to sie nazywa w celu zabicia płodu- dziecka, jak sie okazało dziecko było zdrowe.

Gość a ja bym nie chciała być
tym dzieckiem mamusia załuje ze go nie usuneła prawdziwa matka, są kobiety godne uwagi które potafiły wybrać np swoją smierc lub zycie dziecka takie kobiety są dla mnie wzorem a nie takie jak Pani Tysiac

Ja nie lubię oceniać takich sytuacji (aborcji) ale w tym przypadku nie uważam, żeby ona była aż tak bardzo pokrzywdzona. Matki naprawdę z ciężkimi schorzeniami ryzykują życie żeby urodzić, a tej pani po prostu chyba trójka wypadła poza planem 😠 wielce pokrzywdzona, bo ma wadę wzroku 😠

Gość popieram mamę 3
niezłe papugi miała i załatwili jej

Mimo to miała PRAWO do usunięcia ciąży, a ktoś próbował jej to uniemożliwić.

Gość popieram mamę 3
lekarz nie ma obowiązku usunąć ciąże jezeli jest to sprzeczne z jego pogladami , mogła iść do innego

Dla mnie ta pani tez nie jest wzorem do naśladowania:( Straszne to:( A czytałyście o Włoszce, która zdecydowała sie na aborcję i 22-tyg płód ją przeżył?? Nie wiem czy jeszcze żyje, ale dziecko doznało wielu okaleczeń i wylewu krwi do mózgu. A mogło urodzić sie godnie... Było całkiem zdrowe:(

Gość popieram mamę 3
koszmar biedny dzieciaczek (tak jest w wielu przypadkach nigdy nie ma pewności ze dziecko pozornie zdrowe nie urodzi sie z wada a dziecko chore urodzi sie zdrowe. Jak to dziecko przezyje to zdarzy sie cud. Mam taką nadzieję

Gość nie za bardzo
Grzywa - strasznie pocieszną masz córkę :D aż miło popatrzeć

Ale tam jest link do artykułu z dnia następnego :( Niestety, dziecko nie przeżyło :(

Troszke malo informacji :( O ile jej sie ten wzrok pogorszyl w drugim miesiacu - o pol dioptrii??? O 4 dioptrie? A grupe przyznali jej ze wzgledu na wade wzroku a nie na pogorszenie wzroku, wiec tez nie wiadomo czy ciaza wplynela na wade...Albo ktos pisal po lebkach albo pani ma male podstawy do zadania odszkodowania...nie jestem pewna- jak jest wg trybunalu praw czlowieka- kazda kobieta ma prawo do aborcji? No to kazda ktora nie moze w Polsce moze sie ubiegac o odszkodowanie :(

Ciekawa jestem jak będzie się czuło dziecko pani Tysiąc jak bęzie starsze i dowie sie ze mama domagała sie odszkodowania za to ze musiała je urodzić:(

Gość nie mam zdania
Jezeli istnieje zagrozenie życia matki jestem moze za?,chociaz uwazam,ze powinno sie zapobiegac ciązy,a nie później lamentowac.Nie zyjemy w średniowieczu. Moja kolezanka zaszła w ciąże,ze wzgledu na jej stan zdrowia lekarze proponowali aborcję,nie usunęła,dziecko przezyło ona nie,facet został sam z 4 latkiem i noworodkiem,szkoda kobiety i szkoda dzieci.

Wiecie co... uwazam, ze ta babka miala racje. Nikt nie moze zmusic czlowieka, aby narazal swoje zdrowie czy zycie dla innego czlowieka. To sa rownorzedne wartosci (zycie przeciwko zyciu) - nie rozumiem dlaczego w naszym smiesznym kraju zycie dziecka jest wazniejsze od zdrowia i zycia matki. Akurat takie sprawy kazdy powinien rozpatrywac w swoim sumieniu - nie moze dojsc do sytuacji, kiedy ustawodawca badz lekarze nie pozostawiaja kobiecie wyboru. Zalozmy jednak, ze to ja jestem bezduszna i zepsuta do szpiku kosci. Zatem jak wyobrazacie sobie kobiete, ktora przez cala ciaze chodzi ze swiadomoscia wyroku na swoim zdrowiu badz zyciu? Od zwyklych ludzi nie wymaga sie heroizmu - sami zostana bohaterami, jesli tylko zechca...

Ale skoro ta pani miała taką wadę wzroku, to powinna mysleć też o antykoncepcji, a nie tylko o aborcji. Grzywa - rzeczywiście, Twoja Zuzia jest słodka, a i Ty wyglądasz super!

Nie za bardzo... dzięki:) Co sie jeszcze musi stać, zeby takich przypadków nie było:(

mi ni chodzi o to cyz powinna usunac czy nie tylko o to ze w polsce mozna ale niemozna.......

Gość nie tak dużo
Z drugiej strony większość z nas w takim przypadku walczyłaby o odszkodowanie. Odszkodowanie jej się należało.

Ninka - niestety nie mozemy zalozyc ze nie myslala o antykoncepcji. Kazda metoda zabezpieczenia niesie ze soba pewne ryzyko. Niewykluczone, ze tak bylo w tym wypadku. Niewykluczone tez, ze zadnej antykoncepcji nie bylo, a kobieta zwyczajnie nie miala pojecia ze kolejna ciaza grozi jej utrata wzroku i dowiedziala sie po fakcie

Ninka... Dzięki:) Właśnie... nie zyjemy w średniowieczu... powinna zrobić wszystko, żeby w tę ciąże nie zajść.