Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iris1702

psy rasy husky

Polecane posty

Gość iris1702

MAM OD 1 M-CA SUNIE RASY HUSKY,SUNIA MA 1 ROK I 3 M-CE,NIGDY NIE MIAŁAM PSA TEJ RASY ,ALE ZAWSZE BYŁ W DOMU PIES ,MAM WIĘC JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE w innych rasach ,POSIADAM DOMEK JEDNORODZINNY Z DZIAŁECZKĄ OK 1000 M ,MIESZKAM W POBLIŻY LASU,PROSZĘ O RADY ZNAWCÓW TEJ RASY (KARMIENIE,PIELĘGNACJA,WYCHOWANIE,PÓŹNIEJ MOŻE MAŁe husky)

glupie i uparte tylko przy glupich wlascicielach :P to psy, ktore same wyznaczaja sobie swojego pana na podstawie tego, czy jest od nich madrzejszy, a jak nie ma takiego czlowieka, to pies stwierdza, ze to on jest przewodnikiem stada.

Gość marlena bardzo swojska
śliczne psy

Gość iris1702
raczej husky nie ma rodowodu ale jest nie duża ciut mniejsza od owczarka niemieckiego i krótkowłosa koloru czarno -białego , a tak wogóle to jaka jest wizualna różnica między obiema rasami??

pytanie o to, czy to na pewno haszczak nie jest glupie, bo miliony razy slyszalam na widok malamuta: jaki piekny husky! ale przeciez nie kazdy zna sie na psach pociagowych. Malamuty sa troche inne od haszczakow pod wzgledem psychiki, wiec pytanie wyjsciowe, czy masz pewnosc ;) pewne jest tylko to, ze musisz udowodnic psu, ze jestes od niego madrzejsza, bo to trudna rasa do prowadzenia dla ludzi o slabym chrakterze lub dla ludzi oczekujacych od psa wielbienia i posluszenstwa. I jeszcze jedno, haszczak cie nie obroni, on sie z bandyta przywita radosnie, bo to pogodne psy ;)

Gość iris1702
do aż mordę wykrzywia---> pytasz o mojego psa, mnie czy zwariowaną ciupaskę?? proszę o poważne odpowiedzi a nie o głupie stwierdzenia

Uparte przychodzenie na zawołanie? noo, czasami...:P w zyciu bym sie nie zdecydowałą

duzo ruchu, spacery, spacery i spacery... jak najszybciej naucz ja chodzic na smyczy, bo jak nie, to doroslego psa nie poprowadzisz, tylko on pociagnie ciebie ;) bo maja to we krwi

Gość iris1702
od zwariowana ciupaska---> i innych normalnych zauważyłam że szczeka tylko jak się świetnie bawi, ale jak ktoś stoi przy bramie tak samo się patrzy jak ten gość po drugiej stronie ,na specjalnie obronne to się nie nadają, ale w życiu bym nie wpadła że psy nie szczekają ona piszczy lub wyje ale inaczej niż inne psy , wogóle zupełnie inna ale kochana i śliczna

Husky to są diablo inteligentne psy, na tyle, że nie będą się słuchać, kiedy im się nie będzie chciało ;) Trudne do ułożenia, jednak nie jest to niemożliwe - jest to pies, z którym CIĄGLE trzeba pracować. Prócz tego Husky ma instynkt uciekania, więc raczej nie nadaje się do spuszczania na nieogrodzonym terenie. Są łagodne przeważnie, chyba, że \"nakłoni\" się je do agresji. Potrzebują bardzo dużo ruchu. Czym karmić? Najlepiej samemu gotować - ryż+marchewka+mięso(kurczak), dodatkowo można karmić karmą suchą np Royal Canin, Eukanuba, lub jakieś inne z wyższej półki ( na pewno nie Peddigree ani Chappi ani nic.. ) Pielęgnacja - no ze względu na puchatą sierść przydałoby się czasem szczotkować, ale nie trzeba wybitnie często. No to chyba tyle.. A suczka ma rodowód?

to i tak masz niebywala okazje uslyszec, ze szczeka :D tak, to prawda, psy te wyja, mrucza, chrobotaja, pojekuja, ale szczekaja malo kiedy lub wcale :) jeszcze takie dzwieki uslyszysz, ze nie spodziwalabys sie, ze pies tak potrafi ;)

Bo te psy uważa sie za nieszczekajace no i prawda- potrzebuja ogromnie duzo ruchu inaczej rozniesie ci mieszkanie

Gość iris1702
jak mam ją nauczyć jak na spacer bieg, dopiero z powrotem troche wolniej , haszczaka na kolcztkę??

Wogóle psom nie wolno dawać czekolady, cebuli, rodzynek ciupaska 🌻

Gość iris1702
nie sunia nie ma rodowodu ale jak oglądam z rodowodem to jest jak nie identyczna to bardzo podobna więc chyba w niej więcej haszczaka niż innego zwierza

polecam zakup specjalnych szelek i zero agresji, powtarzac do znudzenia, nawet milion razy jakas czynnosc, ale nie bic, bo raz uderzysz i pies do konca zycia ci tego nie zapomni. Konsekwencja, konsekwencja, konsekwencja...

iris, jeśli nie ma rodowodu to pod żadnym względem jej nie rozmnażaj.. chyba, że masz zamiar zapełnić schroniska, przyczyniać się do wad genetycznych i cierpień psiaków :(

Gość iris1702
mam 3 letniego synka ,sunia myśli że mój pierworodny to zabawka i go ciągle podgryza nie boleśnie ale mój synuś już jej nie lubi jak jej przetłumaczyć że ma przestać , jak próbuję ją przestraszyć to myśli że się chce z nią bawić?