Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iris1702

psy rasy husky

Polecane posty

nie strasz, poprostu jak to robi mow stanowcze NIE, suka musi przyzwyczaic sie do niego, bo nie wie co to jest. Pozna go, zaprzyjazni sie (pod warunkiem, ze dziecko nie bedzie robilo jej krzywdy). Dla niej to osobnik slabszy od niej w stadzie, wiec ty jako \"Alfa\" musisz mowic, NIE, NIE, NIE, NIE rob tak, nie wolno, zostaw... do znudzenia ;) i odciagaj ja od niego, odciagaj, odciagaj...

Gość iris1702
w życiu Nie udeżyłam psa nawet przez myśl mi to nigdy nie przeszło, wogóle kocham wszystkie zwierzęta, mam jeszcze królika i rybki,Królik będzie w rozpaczy bo zawsze latem biegał cały dzień po OGRODZIE a teraz lipa bo sunia zjadła by go na 100% jak go w domu zobaczyła ukratkiem to myślałam że się wścieknie

Gość iris1702
mój synuś też wychowany ze zwierzakami wię ich nie męczy ale macha łapkami jak ona próbuje go ukąsić a ona myśli że wreszcze znalazł się ktoś kto się z nią będzie bawił, WOGÓLE PODGRyZA NAWET MNIE nie wspomnę że po tyłku nawt tez :)

Fioletowo liliowa ma racje, lepiej nie rozmnazac, bo moga powstac wady, a to najwieksze klamstwo, ze suka musi miec raz szczeniaki, nie. Nie musi, wiec lepiej wysterylizowac

Gość iris1702
zauważyłam że kopie ale przeżyję to jakoś

sprawdza w ten sposob kto w stadzie jest silniejszy, podgryzanie nie jest przypadkowe :) Ona chyba mysli, ze sobie moze na to pozwolic. Taka \"prob sil\", dziecko jest niestety na straconej pozycji :P sunia juz wie, ze on jest za nia w stadzie. Sprawdza cie. Dlaczego zmienila dom?

Gość iris1702
ale czy bieganie po działce jej wystarczy czy musi codziennie jeszcze na spacer, raczej codziennie z nią chodzę ale czasem 1 lub 2 dni nie mogę??

ciupaska 🌻 :) jak to dobrze, że ludzie wiedzą coś o psach! Chodzi też o fakt, że to jest takie małe oszustwo. I psiaczki bez rodowodów częściej ( a praktycznie tylko one ) trafiają do schronisk.. ja nie mówię, że Twoja sunia, bo kochasz ją przecież, ale.. jej dzieci? Wnuki? Husky może mieć nawet 9-11 szczeniaków.. znalazłabyś dla nich dom..? Dlatego warto wydać te 200 zł a i mieć problem z plamieniem w domu z głowy ;)

jeden, dwa dni w tygodniu to nie powinno jej sie nic stac, ale musi byc wybiegana w pozostale dni. Musi byc wybiegana, a nie tylko wyspacerowana. Biegaj z nia duzo. Zimom (ale tylko wtedy, gdy bedzie cie sluchala) mozesz zapiac sanki i bedzie wozic synka z ogromna radoscia. Latem moze nawet zwykla opone ciagnac i bedzie to wspaniale przezycie dla niej.

Gość iris1702
gościu miał chyba ok 400 m działki na osiedlu bliźniaków , w koło zero lasu tylko domki i ciągle podkopy robiła do sąsiadów i dalej w drogę, umnie jeszcze nie ucieła ,w lesie biega bez smyczy ,fakt nie reaguje na imię ale jak gwiżdżę to jeszcze nie było żeby pędem nie wróciła spowrotem,wogóle jak biega to ciągle się odwraca czy idę ,jak zmieniam kierunek od razu zawraca i biegiem za mną, spytam jeszcze raz czy ją na kolczatkę trzeba jak idę na spacer tzn, muszę dojść do lasu ? czy pozwolić jej ciągnąć?

hmm... ja nie lubie kolczatek bo to zwyczajnie je boli. Proponuje te szelki i nauke na luzna smycz. Uciekala, bo byla niewybiegana, skoro tobie nie ucieka, to juz jest pozytywny sygnal, ze ma ciebie za madrzejsza niz poprzedni wlasciciel.

Gość iris1702
to tej rasie nie chodzi o to żeby biegać tylko biegać + coś ciągnąć??, mam szelki ,mam jej oponę przywiązać do tego czy niech biega sobie na luzaka po lesie? chciałam rowerem pojeżdzić ale się boje że mnie wciągnie w krzaki:) i tyle z jazdy

rower to tylko w momencie gdy masz do niej 100% zaufanie do opanowania a i tak nie wiadomo co zrobi, gdy zobaczy z boku obiekt, na ktory mozna zapolowac ;) moj jeden kolega juz mial zryta jedna strone ciala, jak trzymal smycz i jechal rowerem biegac i ciagnac. Czyli wysilek fizyczny. Raz biegac, raz cos dac do ciagniecia, roznie, zeby nie ylo nudno ani dla ciebie ani dla niej.

Gość iris1702
jak miło usłyszeć że jej lepiej u mnie ,tylko żal mi jej bo ro to dużo dla psa a zmiana właściciela to nic miłego ,ale po 3-4 dniach cieszyła się na mój widok jak by byŁA OD ZAWSZE U MNIE

Gość iris1702
JAK TO DOBRZE ŻE KTOŚ DOŚWIADCZONY DORADZI W ŻYCIU BYM NIE WPADŁA NA TO ŻE TRZEBA PSU COŚ PRZYWIĄZAĆ DO CIĄGNIĘCIA TO BĘDZIE HEPPY,JAK POWIEM MĘŻOWI ŻEBY WYKOMBIOWAŁ MI OPONĘ TO ODDA MNIE DO PSYCHIATRYKA, WOGÓLE SIĘ CHYBA ZASTANAWIA CZY ZE MNĄ WSZYSTKO OKI, :)ON JEST BLOKOWIEC BEZ ZWIERZĄT JA Z DOMKU JEDNORODZINNEGO GDZIE ZAWSZE BYŁO DUŻO ZWIERZĄTEK ,TERAZ SIĘ PRZEPROWADZIŁAM DO SIEBIE A U MAMY ZOSTAWIŁAM 2 OWCZARKI NIEMNIECKIE I JAMNICZKĘ TROSZKĘ MI JEST SMUTNO:(

moze sie zaprzyjaznia z sunia? To bardzo towarzyskie psy wbrew pozorom. Lepiej uczyc ja i przyzwyczajac, ze jest cos takiego jak jamnik. A przez swoja niesamowita modulacje glosu, zauwazono, ze \"wplywaja\" na inny psy, nadaja jakies tony, ze psy szybko sie z nimi brataja

niech maz tez probuje sie z nia bawic lub zbratac, ale sluchac to go nie bedzie na pewno. Nawet na smyczy nie bedzie z nim chciala isc, jak sobie usiadzie. Widzialam scene. Malzenstwo. Pies siedzi twardo na ziemi, patrzy gdzies przed siebie. Zna szarpie, ciagnie, prawie ryje nogami, zeby pies laskawie wstal i poszedl za nia. Juz prawie krzyczy, podchodzi jej maz, mowi tylko spokojnym tonem: chodz. Pies wstaje szybko, zanim facet zdarzyl wypowiedziec slowo \"Chodz\" do konca i na luznej smyczy idzie razem z panem i spocona z wysilku zona, ktora probowala ruszyc psa.

Gość iris1702
HUSKA KOCHA WSZYSTKIE PSY , JAMNICZKA TEZ, ALE BOJĘ SIĘ ŻE JĄ WYKOŃCZY ONA MA TYLE ENERGI ŻE SZOK A JAMNIK WOLI POLEŻEĆ NA SŁOŃCU ,W ŁÓŻKU ,ŚREDNIo JEJ SIĘ CHCE GANIAĆ, RAZ HUSKY SPOTKAŁA SIĘ NA SPACERZE Z KUNDELKIEM O POŁOWĘ MNIEJSZYM OD NIEJ I On MIAŁ DOŚĆ A oNA BY CHCIAŁA SIĘ BAWIĆ NA MAKSA CHYBA CAŁY DZIEŃ CO NORMALNY PIES BY PADŁ po 1 h takiej zabawy

Gość iris1702
on się z nią bawi ale masz rację słucha tylko mnie i jak mnie nie ma to na spacer jej się nie spieszy bo mążz nią nie chodzi a jak mnie zobaczy to myśli tylko o jednym a jak dłuższy czas nie widzi oznak wyjścia to wyje pod bramą raczej piszczy i gryzie kłódkę chyba ó :)

czyli jestes jej Alfa :) uwaza, ze w tym stadzie jestes najmadrzejsza ;) jezeli nie znalas psychiki tych psow wczesniej, to moge smialo powiedziec, ze instynktownie swietnie sobie poradzilas [bije brawo]

Gość iris1702
dzięki jak miło ale serio nigdy nie miałam styczności z tą rasą ,nawet nikt ze znajomych nie ma takiego psiaka tylko: yorki, niemieckie i labladory