Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie sprawiedliwe

DLACZEGO TE DZIECI są tak doświadczane?

Polecane posty

Gość biały obłoczek
:D:D:D banalne hasło. więc odpowiedz na pytanie dlaczego te dzieci cierpią? w imie czego?

Gość biały obłoczek
jak jest dobry skoro dopuszcza do tego?no? na pewno wiara katolicka o tym wiele mówi.

nad wszytkim warto sie zastanowic bo Bog przecie nam dal glowe nie po to bysmy brali Apap. dlaczego sa choroby nowotworowe ? bo najpierw sie truje srodowisko, żywnosc , a potem wielu nie stac na leki za ktore koncerny biora ciezka kase. czyli jedno [ chujowa zywnosc] pracuje na zyski drugich. nowotwory sa w wiekszosci a w zasadzie sklonnosci do nich przekazywane genetycznymi uwarunkowaniami. poprzez zdrowe zywienie mozna im potem zapobiec ale rowniez pokolenia jedno pracuje na zdrowie drugiego. co bylo widoczne w pokoleniu przedwojennym ludzi , ktorzy jedli rzeczy proste a zdrowe no i cywilizacja ich tak nie trula. warto pomyslec nad przyczynami niz potem biadolic nad skutkami tym bardziej , ze co nie zrozumiale to grozne i metafizyczne i pozywka dla sekciarskiego myslenia.

Gość biały obłoczek
sęk w tym, że niewielu coś robi. Nawet czasem podpisu nie chce im sie złożyć w dobrej sprawie, wola wszystko zostawić Wszechmogącemu.

bialy obloczek, twoj problem pojecia wiary polega na tym, ze jestes tak mozno przywiazana do ziemi, ze bomba atmowa cie nie oderwie. Cierpia, nie wiem dlaczego, bo kazdy przypadek jest inny, wiara katolicak nie bada kazdego czlowieka tylko problem. Nie wiem. Sprawiedliwosc jest w tym taka, ze jak dziecko nie da rady wiecej - to odejdzie z tego swiata i dotanie rekompensate za bol i cierpienie w drugim zyciu. Dlatego ja nie mysle dlaczego, nie mam pretensji, ze Bog mi takie zycie ulozyl, bo to nie on mi ulozyl, tylko ja sama i swiat, w ktorym zyje. A sprawiedliwosc i tak dopadnie kazdego. Nie w tym, to w przyszlym zyciu.

Gość babal
nic nie dzieje sie bez woli Boga-wszystkie doswiadczenia jakie przezywamy sa z woli Bożej i nie zawsze dobre w pojęciu ludzkim,bo On ma dla kazdego z nas plan,który nie zawsze nam musi pasować jednakże Bóg nas kocha i zawsze wszystko co robi bądz na co pozwala by sie stało w naszym zyciu to jego wola,a od nas samych zalezy czy sie poddamy tej woli i bezgranicznie uwierzymy czy nie.Wiele przykrych doswiadczeń jest po to by (wpbew pozorom)sprawdzić naszą wiarę i by dostrzec istotę życia-dar..

Gość biały obłoczek
no widzisz Ciupaska to co mówisz nie zgadza sie z wiara katolicka. ale to nie moja broszka. mam gdzieś te filozofie:O Interesują mnie jedynie te cierpiące dzieci. a niech każdy sobie sam tłumaczy dlaczego tak jest.

i cierpienie , ktore Bog dopuszcza jest dla nas dobre bo pozwala nam sie zastanowic nad przyczyna tegoz cierpienia i w jaki sposob zawinilismy. mysle ze bez wiary trudno to pojac. sens tego oczyszczenia.na pewno mimo wszystko to dla naszego dobra i udoskonalenia. latwo sie pisze takie komunaly ale nikt nie chce tego oczyszczenia przezywac. i to normalne.

a co z ludzmi, ktorzy wyparli sie Boga, przeciez on juz wtedy nimi sie nie zajmuje? A te boze plany... wierzysz, ze swiat powstal w 7 dni? No wlasnie. Im czlowiek bardziej rozwiniety tym i jego wiara powinna ewoluowac i czlowiek powinien poglebiac podstawy wiary, a nie slepo wierzyc w to, co ksiadz powie na ambonie.

Gość niestety.....
czlowiek jako istota jest niedoskonaly,spojrzcie na historie,pamietacie Kaligule,ceszrza rzymskiego,nie dosc,ze mial marne wloski na glowie(pomijajac w tej chwili jego psychike) to mial tetent koni,szum i bol w glowie,dzisiaj nazywa sie to choroba Menier.Chemia wowczas nie istniala

a tlumaczenie: to byl bozy plan, bog tak chcial, to moim zdaniem prote tlumaczenie dla protych ludzi, prosto wierzac w Boga, zeby sie nie lamali. Do starowinki majacej 90 lat nie dotrze, ze taki byl zbieg okolicznosci, latwiej bedzie pogodzic sie ze smiercia prawnuka gdy ksadz jej powie: Bog tak chcial, modl sie.

Gość szpicyfinder
...ale mnie rozśmiesza takie myślenie: oczyszczanie dzieci przy pomocy niezrozumiałego bólu już na wstępie życia... Z Boga to jednak niezły kawalarz :(

i jeszcze jedno. Po to Bog nam dal rozum, bysmy sami kierowali swoim zyciem. Po co bylby rozum, gdyby kazdy nasz krok byl zaplanowany? Po co nam wolna wola, po co to wszystko? Plan dla kazdego jest taki sam: czyn dobro.

Gość biały obłoczek
Ciupaska za 10 lat może porozmawiamy na ten temat, zobaczymy co wtedy powiesz. jak do tej pory nie usłyszałam od Ciebie ani jednego argumentu na temat istnienie Boga. A przypominam Ci że temat topiku jest inny. Do zobaczenia w przyszłym świecie a może wcieleniu??;)

Gość szpicyfinder
ktoś tu napisał: że Bóg dał ludziom dobrze urządzony świat... :D śmieszne TO jest bardzo, cały ekosystem opiera się na zjadaniu słabszych przez silniejszych. I TO jest to dobre urządzenie..? :D Albo inna bardzo zabawna kwestia. Bóg nieskończeni mądry dał ludziom, istotom ułomnym wolną wolę. To przecież nie trzeba studiów kończyć by wiedzieć, że dziecko + zapałki = pożar Ja rozumiem, że ludziom Bóg, religia, wiara w jakiś absolut jest potrzebna. I nie szydzę z wierzących, śmieszy mnie tylko fakt jak naiwne są te argumenty na rzecz boskiego miłosierdzia :D

ale my nie rozmawialysmy na temat tego, czy Bog istnieje, czy nie, ale na temat tego, czy to on zsyla cierpienie czy nie... Temat o cierpiacych dzieciach, wyszedl watek Boga...

Gość szpicyfinder
ten wątek zawsze wychodzi :D

a to ze dziurki w nosie mamy od dolu by nam deszcze doń nie kapal co mogloby utrudnic oddychanie to nie dowod ze Ktoś byl Genialny i nas tak genialnie stworzyl? a moze wszystko sie zaczelo od Marksa , Engelsa i Lenina? :D

Gość biały obłoczek
jasne genielnay:D Oj Mietek Mietek. Toż to ewolucja:p

i dzieci i zapalki dal nam Bóg i ROZUM bysmy umieli to polaczyc odpowiednio. i sex dal nam Bog i przyjemnosc bycia narzedziem w przekazywaniu życia tez dal. a my co sobie daliśmy wzajemnie?

tak to ewolucja. cale nasze zycie z raczej postep to ewolucja tylko kto ją uruchomil? ten genialny obieg zamkniety to perpetum mobile? czyżby inżynierowie radzieccy a teraz amerykanscy?:D

Gość biały obłoczek
i dał nam zwierzatka do maltretowania i dał nam choroby i dał nam strach i w ogóle chyba sie dobrze bawi jak na nas patrzy:p

Gość szpicyfinder
podyskutujmy o ontologicznym dowodzie na istenienie Boga :classic_cool:

tak orgazm tez i jak ON nas szanuje i kocha.Kobieta jako jedyna z wszystkich ssakow na ziemi ma orgazm i nie ma tkzw okresow rui.dlaczego?

nie dal do maltretowania, to juz ludzie je maltretuja. Siebie nawzajem zreszta tez. Gdyby orgazm mial fizyczna forme zycia, nie raz by oberwal za to, ze byl za slaby lub go nie bylo, lub dostal po pijaku dla zasady :P a tak, to jest ukryty :P