emilka_kow 0 Napisano Marzec 21, 2007 czy któraś z was wie co to jest odczyn VRDL???w jakim celu robi sie to badanie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mia* 0 Napisano Marzec 21, 2007 jesli chodzi ci o odczyn VDRL a nie o VRDL ;) to słuzy on do badań serologicznych kiły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilka_kow 0 Napisano Marzec 21, 2007 pomyliłam sie troche i poprzestawialam literki;)a co oznacza gdy wynik tego badania jest ujemny?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilka_kow 0 Napisano Marzec 21, 2007 to badanie nazywa sie napewno VRDL bo mam to napisane na wypisie ze szpitala...wiec tam chyba sie nie pomylili... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mia* 0 Napisano Marzec 21, 2007 mogli sie pomylić. to ludzka rzecz. to skrót od nazwy firmy wiec watpie żeby obie nazwy były poprawne....ale nie wiem...ja tez mogę się mylic.:) tak czy inaczej wynik ujemny to wg mnie znaczy ze w krwi nie ma oznak zakazenia kiłą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emilka_kow 0 Napisano Marzec 22, 2007 dziekuje za info:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach