Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka pychotka *

kołyszący się muluch? normalne czy choroba?

Polecane posty

od jakiegos tygodnia moj 8mio miesieczny synek siedzac buja sie do tylu i do przodu, robi to raz na jakis cas przez chwile, wyglada to tak jakby sie kolysal dla przyjmnosci, tesciowa ktora jest pielegniarka srodowiskowa mowi ze to normalne ale ja szczerze mowiac mam male obawy bo nie spotkalam sie z czyms takim u dziecka.

Gość jaaaaaaaaaaaaaa
wiem ze takie kolysanie jest objawem choroby sierocej, no ale twoje dziecko nie jest sierotą , chyba ze poswiecasz mu malo uwagi

Spokojnie:) Twoje dziecko jest na etapie rozpoznawania nowych przyjemności;) Minie mu:D Mój średni czasem walił z przyjemnością głową w szczebelki :o Jest jak najbardziej normalny (teraz:D)

nie wydaje mi sie zebym poswiecala mu malo uwagi, boze co z wami ludzie, moze troche wiecej uprzejmosci, spytac juz nie mozna?to po co jest to forum!?

dzieki mamo trojeczki, zawsze lepiej spytac jak sie ma watpliwosci a moze dostanie sie jakas pocieszajaca odpowiedz, pozdrawiam

Moj syn tez sie kołysał jak miał 7 m-cy, myslałam ze to jakaś choroba sieroca...albo co...ale to nie mozliw bo synowi nic nie brakuje. Teraz mój syn czesto kołysze sie w rytm muzyki. Wtedy to podobno było tez normalne, bo dziecko sie w ten sposob uspakaja. Np gdy dziecko zabkuje to w ten sposob walczy z bolem, to go uspakaja.

nikt nie jest nie uprzejmy, poprostu takie są fakty, kiwanie się dziecka może być oznaką choroby sierocej, ale nie musi. Pytasz więc dziewczyny Ci odpowiadają

Gość normalne
moja córka kołysze sie w kojcu i śpiewa a aa aa aaa

Gość malena-
moja tez sie buja, i wlasnie lekarz powiedzial ze trzeba nad tym zapanowac- bo to trauma jak u sierot- a ta opinia to bzdura wg mnie. Wlasnie opinia pielegniarki srodowiskowej mnie bardziej przekonuje bo chorobie sierocej towarzysza inne objawy jak apatia, brak apetytu, wolniejszy rozwoj dziecka

Gość tatatata
moja kolezanka tak robila czesto w szkole , a miala oboje rodzicow

hehe a ja to czytam i sama zaczelam sie bujac podswiadomie :D mysle, ze to normalne, Twoj synek odkrył nowa rzecz i przy tym cwiczy rownowage :)

no moj synek ma juz roczek i wszystko jest ok, to bujanie bylo dla przyjemnosci, a tak wogole to stary temat ktos odkopal:-)pozdrawiam

Gość dzieci ulicy
Hmm nie chce Cie niepokpic ale ja myślę ze to moze byc choroba siedoca, wiekszosc luszi jest mylnie przekonana ze dotyka ona tylko dzici krore nie maja rodzicow a to nie prawda. Niestety sama jestem osoba która dotknął ten problem mimo iż mialam oboje rodzicow. I niestety zostało mi to dzis choć tego sie wstydzę:( ale teraz juz rzadko to robię ale jednak . . . :( tylko w moim wypadku to wiem czym to jest spowodowane. :/// no cóż życie;)

Gość gość
Tez mysle, ze to tylko nowe doznania u malucha. Jesli jednak bedzie to trwalo miesiacami zapytaj pediatry, bo u starszych dzieci to czasem choroba sieroca lub objawy autyzmu - czego oczywiscie tu nie sugeruje.

Gość gość
moja córa też przez pewien czas tak robiła i to nie był tydzień czy dwa ale z miesiąc i wszystko z nią ok teraz ma 4 lata

Gość gość
Dobrze że jest taki temat bo mam właśnie półroczna córkę i zaczęła mi się kolysac na boki. Na początku było to dwa lub trzy razy dziennie a teraz zdarza się coraz częściej. Też z mężem zastanawialiśmy się czy to nie choroba sieroca czy objawy nie daj Boże autyzmu. Ale jeśli chodzi o mnie poświęcam córce bardzo dużo uwagi. Setki razy dziś nie mówię jej że ja kocham i trzymam blisko siebie. Każdy mi mówi że to normalne ale wiadomo obawy i tak pozostaja. Na wszelki wypadek jutro zapytam pediatry. Zobaczymy co powie. Pozdrawiam :-)

Gość gość
Dobrze że jest taki temat bo mam właśnie półroczna córkę i zaczęła mi się kolysac na boki. Na początku było to dwa lub trzy razy dziennie a teraz zdarza się coraz częściej. Też z mężem zastanawialiśmy się czy to nie choroba sieroca czy objawy nie daj Boże autyzmu. Ale jeśli chodzi o mnie poświęcam córce bardzo dużo uwagi. Setki razy mówię jej że ja kocham i trzymam blisko siebie. Każdy mi mówi że to normalne ale wiadomo obawy i tak pozostaja. Na wszelki wypadek jutro zapytam pediatry. Zobaczymy co powie. Pozdrawiam :-)