Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudzi mi się

najmłodsza i najstarsz matka jaką znacie?

Polecane posty

Gość Olksik
najmłodzsza 5 lat najstarsza 67

Gość a z mojego otoczenia
najmłodsza zaszła w ciążę w VII kalsie szkoły podstawowej, a urodziła w listopadzie w klasie VIII dzis matka ma 30 lat, córka 16

Gość oj dizewczyny dziewczyny
jak wy niewiele wiecie na temat kobiecego rozwoju:O miesiączka niemożliwa u dziewczynki 7 lat?:O proszę was:O poczytajcie trochę, zainteresujcie się tematem, a potem wypowiadajcie...

Najmlodsza matka na swiecie, w chwili urodzenia dziecka miala wlasnie jakos kolo 6 lat. :( I nie jest to zaden pic na wode, bo mozna o niej poczytac w necie, jest sporo informacji. Zapomnialam jak sie nazywala, ale zyla w kraju, w ktorym dziewczynki szybciej dojrzewaja, a ciaza byla wynikiem molestowania (przez nie wiadomo kogo, bo ponoc nigdy sie nie przyznala). Ja tez bylam w szoku jak to mozliwe, ale byly zdjecia i informacje i wszystko sie zdarza. Ponoc jej dziecko umarlo, ale nie mialo to zadnego zwiazku z tym, ze urodzila go ta dziewczynka. Chlopak umarl juz jako dorosly czy nastolatek na jakas chorobe serca bodajze. A jesli chodzi o osoby, ktore znamy z naszego otoczenia- ja znam dziewczyne,co urodzila bedac w 8 klasie, choc sa pewnie i mlodsze matki.

ja znam 14-latkę. fakt ze dziewczyna sie troche pospieszyła, ale zebyscie ją widziały... nie było lepszej i bardziej troskliwej mamusi na oddziale. starsze kobiety( starsze od niej) trzeba było budzic w nocy zeby nakarmiły swoje płaczące dzieci, sporo z nich lezało z nieumytą głową np, wyglądały przy tej dziewczynie jak fleje. ta młodziutka zawsze czysta i pachnąca, sama wszystko robiła przy swoim dzieciaczku, w nocy tez co chwila wstawała zeby zobaczyć czy wszystko w porządku. stare pielegniary nachwalic ( i nadziwic)sie nie mogły :)

Gość do naukiiiii
ale gówniarzy dają

Gość lola ona
Znam osobiście 14 latkę (bardzo dobra troskliwa mamusia,karmiaca piersią) A najstarasz to 45-latka

Gość Izdebnik
nie mogę sie zgodzić ze 9-letnia dziewczyna nie miesiączkuje. Uczęszczałam do podstawówki z dziewczyna i właśnie w tym wieku dostała okres, jej piersi były rozmiaru dużej jedynki. Bardzo ją to wszystko krępowało, bo jej koleżanki były przysłowiowymi"dechami", a ona wyglądała jak dojrzała nastolatka(to była wrodzona cecha jej mama też tak miała).

Gość aieaouy
ludzie, jakie niektóre kobiety (o zgrozo KOBIETY!) są tępe! Przecież są dziewczynki, które zaczynają miesiączkować w wieku 7 lat! Poczytajcie trochę, poduczcie się nieuki, bo aż żenujące staje się to forum. Czy wy nie macie biologii w szkołach? czy to społeczeństwo jest aż tak niedokształcone w sprawach podstawowych?!

Gość Rudzia501
Ta 5 latka dosala pierwsza miesiaczke jak miala 8 miesiecy ..... przesada ale tam było na dodatek sa fotki jak ona jest w ciazy :)

Gość monia 20
... to troche dziwne zeby w tym wieku zostac matka.... 10 lat???? nie jest dla mnie dziwna rzecza ze mogła juz byc mama skoro miała juz miesiaczke.... rzadko to sie zdarza ale i ja dostałam miesiaczki w wieku 7 lat. Byłam w szoku i nie wiedziałam co sie ze mna dzieje.... a co ty mówić o tej dziewczynce.... troche mnie szokuje jej fotka z wielkim brzuchem. Szczerze to ta fotka mnie odstrasza bo nie ładnie to wygląda...

Gość aj nie wiecie co mówicie
moja kolezanka miala pierwsza miesiaczke jak miala 9 lat wiec czemu w jakims egzotycznym kraju nie moglaby wczesniej?? ja mysle ze to jak najbardziej moze byc prawda, a o 5 letniej tez slyszalam... http://beztabu.com/showthread.php?p=175774 no i moja kolezanka zaszla w ciaze jak miala 13 lat

Gość sarusss
czytałam o dziewczynce która w wieku 5 lat urodzila synka który wazyl 2kg! W wieku 8miesiecy miala juz pierwsza miesiaczke... jest najmlodsza matka na swiecie

Gość mrozik
Najmłodsza matka świata miała 5 lat i nazywała sie Lina Medina, możecie sprawdzić w Google. A najstarszą matką była 67 letnia Adriana Iliescu, która nadal żyje.

Gość Ań.
Jeśli chodzi o najmłodszą matke w Polsce, to nie wiem... Ale najmłodszą matką na świecie jest Lina Medina, która urodziła dziecko w wieku 5 lat i 7 miesięcy.

Gość Ań.
Już wiem, najmłodszą matką w Polsce była 12-latka.

Gość agatunia sie pyta
ja uprawialam z chlopakiem petting , nasienie znalazlo sie w okolicach pochwy, wystraszylam sie i zaczełam robic testy ciazowe, pierwszy test zrobilam 7 dni po pettingu , nestepny w dniu spodziewanej@ , nastepny po terminie @ nastepny 3 tygodnie po terminie @ a nastepne co kilka dni ZROBIŁAM 7 testów , WSZYSTKIE ROBILAM ODRAZU PO WSTANIU Z ŁÓŻKA RANO , wszystkie wyszły negatywne , ale mam obawy bo mam mdłosci i bóle kregosłupa i zalodka.... DODAM JESZCZE ZE TEN FACET ZE MNA ZERWAŁ , WYJECHAL NA STALE DO KANADY i juz niewróci , boje sie o to ze dziecko nie bedzie mialo ojca pomóżcie .. nie biore tabl

Gość LILIOA
ja slyszalam o 5-latce ktora ma na imie LINA MEDINA !!!!jak mi nie wierzycie to wpiszcie w googlach NAJMLODSZA MATKA SWIATA lub macie LINK http://pl.wikipedia.org/wiki/Lina_Medina W WIEKU 8 MIESIECY MIALA MIESIACZKE!!!! jwk nie wierzycie to zobaczcie bo na WIKIPEDII sa jej 2 zdjecia!!!

Gość oj jestem oburzona
zaznaczyłaś granice wieku powyzej 35 lat, a tymczasem dzisiaj normą staje się, że kobiety rodzą po raz pierwszy na pewno po 30-ce, a i po 35 roku życia coraz częściej. Biorąc pod uwagę fakt, iż kobieta średnio do 45 roku ma w miarę regularne jeszcze owulacje, wnoszę o zawyżenie górnj granicy wieku właśnie do 45.

Gość ShakingBody23
Studiuję medycynę o specjalizacji położnictwo z podstawami ginekologii dziecięcej. Z punktu widzenia medycyny zajście w ciąże w wieku 7-9-10lat jest jak najbardziej możliwe. Rozwój macicy miednicy narządów płciowych oraz samego porcesu miesiączki jest zależy od wielu czynników. Zawsze mówiono się ,że dziewczynki szybko dorastają ale stereotyp tego zdania zawsze okreslał sie w wieku od 13 lat. niestety juz dawno ten mit zostal obalony. Jednym z dość waznych czynników jest miejsce zamieszkania dziewczynki np. kraje 3 swiata ktore leza w strefie gdzie sa straszne susze glod gdzie kanibalizm jest stosowany codziennie gdzie czasem odwodnienie w organizmie jest powodem smierci. w tych krajach dzieci rozwijaja sie nawet 3 razy szybciej niz dzieci wychowywane w klimatach srodkowo europejskich czy polnocno europejskich. dzieci karmione mlekiem nie nadajacym sie do spozycia a posadajacym w sobie wszelkiego rodzaju bakterie ktore z kolei w2 połączeniu mogą przyspieszyć dorastanie. Innym czynnikiem jest molestowanie nawet gdy dzieci nie maja rozwinietych narzadow plciowych mozliwy jest stosunek plciowy. jezeli macie ochote poczytac na te tematy zapraszam do wielu artykułow medycznych w necie czy tez do literatury poloznictwa czy medecyny ginekologicznej zwiazanej z historiami swiata. DZiewczynka 5 letnia tak szybko dorosłą poniewaz moglo to0 byc powodem mieszanki genow jej rodzicow moglo to byc takze uzaleznione od tego czy jej matka nie nosila przypadkiem ciazy bliznaiczej i dziewczyna mogla wchlonac wiele narzadow 2 blizniaka takie pzypadki sa spotykane nawet w dzisiejszych czasach. zapraszam do liektur na ten temat. a co do wypowiedzi z zeszlego roku co prawda, wiele osob dziwnie komentuje tego typu sprawy mowiac ze to bzdury czy piszac iz one wiedza lepiej bo w szkole podst. na lekjach biologii ktos im tak a nie inaczej powiedzial. i zze 7 letnia dziewczyna nie moze zajsc w ciaze bo nie ma miesiaczki i najbardziej mnie smieszy to ze te osoby albo sa monotematyczne w zyciu i nie interesuja sie zadna inna dziedzina nauki czy tez rozrywki jak kolorowe magazyny plotkarskie, lub sa one bardzo madre inaczej. dziwie sie im poniewaz jak mozna wypowiadac sie w tak powazny sposob nie majac pojecia o biologii ludziego ciala. kuzwa za przeproszeniem ludzie zanim cos powiecie sprawcie to najpierw albo zapytajcie nauczycielki czy dr. ..

Gość Kates
Ja słyszałam że najmłodasza miała 6 lat... Ale to plotka, nie wiem czy to prawda... Najstarsza pewnie z 66 :P Chciałam zwrócić uwagę tym którzy piszą że jak np. ośmioletnia dziewczynka może zajść w ciążę... Może!!! Ktos mądrze napisał że tak wczesna miesiączka to rozregulowane hormony - zdaża się, lub po prostu jakas inna choroba!!! To + np. gwałt = ciąża!!!

Gość bubo
miała 5 lat i 8 miesiecy. zaczela miesiaczkowac jak miala 8 miesiecy i zadziwiajaco szybko sie rozwijac. To mozliwe, czesto ludzie rodza sie z jakimis dziwnymi zchorzeniami i nieprawdopodobnymi rzeczami/

Gość psolka
najmłodsza 5 najstarsza 65