Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajaczekdfg

co kupujecie dzieciom na zajaczka?

Polecane posty

Gość DO SHALLA
czy to ta Shalla, która udzielała sie na topiku Duch? Jesli tak, to co u Ciebie? Jestem z wlkp, zajaczek dla dzieci jak najbardziej:)

do doshalla - ostatni raz byłam na topiku Duch ponad 6 miesięcy temu :) Ale dziękuję za pamięć. U mnie wszystko w najlepszym porządku. POzdrawiam

dobra, spadam, bo zaczynam gadać, jak stary moher. Co miałam na wątrobie, to już napisałam. Pa

Gość u mnie nie ma tej tradycji
( rodzina z Warszawy i wilenszczyzny). U szagierki z Pomorza jest. U nas tez nie obchodzilo sie Mikolaja 6go, prezenty tylko na Wigilie

Gość tamma
jestem z wlkp. to znana tradycja, że zajączek przynosi prezent. z tym, że to jest znacznie skromniejszy prezent niż ten od Gwiazdora, zwykle słodycze. U nas w Domu wkładało się je do bucika, że niby zając przykicał i podrzucił. Kupiłam już zestaw słodyczy z kinderbueno dla córeczki. Może dokupię jakiś na prwde malutki skromny prezencik, konika malutkiego albo lalunię malutką (w końcu się musi zmieścić do bucika). DO shalli: to jest też święto wiosenne, rozpoczęcia nowego życia. Moze ten zając tak kica właśnie dlatego?;)

Gość vdfgbnh
u mnie rodzice tez dawali mi coś na zajaczka, były to zazwyczaj słodycze, ktore chowali gdzies w naszym ogrodzie i mowili, ze przykicał tu zajaczek i zostawił pare drobiazgów i wtedy szukałam tych prezencikow. Była to swietna zabawa. Oczywiscie zajaczek to swieto dla dzieci. A dlaczego by nie mozna dawac dzieciom prezenty. Ja uwazam ze dzieci mozna obdarowywac przy kazdej oazji. Wielkanoc to swieto radosne i trzeba sprawic zeby dzieci rowniez kojarzyły to z radoscia a nie tylko nudnym(dla nich jeszcze)kosciołem...

Gość sdc
podnosze

Gość JAK KTOŚ NIE ZASŁUGUJE
to mu zajączek nic nie przynosi :P

Gość Powypadkowa
Jestem z łodzi i u nas dostaje się coś na zajączka.Mój syn dostanie czekoladowego zajączka-D

W Poznaniu zajac kica jak najbardziej;) Jesli o mnie chodzi mogą byc nawet prezenty z okazji 13 maja,28 lipca,7 sierpnia,12 wrzesnia i pozostałych dni;0 po co bzdurne topiki ktos zakłada-tego nie rozumiem:)

Gość kaczkę

Gość jarybniczanka
ja kupuje klocki dydaktyczne i telefon grajacy

w świętokrzyskim też nie ma zwyczaju obdarowywania sie prezentami na wielkanoc

Gość zakochane piersi
nic, jak się zjawiają goście, to przynoszą coś słodkiego dzieciom, ale zawsze przynoszą jak się zjawiają.... :D Jestem z południowego mazowsza, rodzina z Bydgoszczy, Wilna i Warszawy. Bywa i Kraków. Dla moich trzech tygrysów najlepsza jest kłótnia: kto ma największy kawałek czekoladowego zająca...dlaczego to cholerstwo tak trudno sprawiedliwie podzielić ??? Mikołaje zresztą też....

Gość Alinana
Z całego serduszka polecam bazooke na wodę ze sklepu www.mr-gadzet.pl zasięg aż do 9 metrów :) na stronie sklepu można znalezc kody rabatowe nawet do 20% :) za zakupy wychodzą grosze!

Gość gość
jestem z Pomorza i u mnie w rodzinie zawsze w Wielką Sobotę dzieci stawiały na oknie wiklinowy koszyczek, rano okazywał się pełen słodyczy od Zajączka :)

Gość gość
W tym roku kupię hiciarskiego Binga Pluszowy Bing

Gość gość
Nic dziwnego ze te Wasze dzieci są takie puste. Kojarza swieta tylko z prezentami. Na Wielkanoc nie daje sie prezentow. Na Boze Narodzenie tez nie. Daje sie na swieto 3 Kroli,kiedy to Krolowie poszli z darami do Jezusa

Gość gość
Do Shalli A od kiedy zająć jest symbolem zmartwychwstania

Gość gość
super sprawa takie pluszaki kroliczki ze slynnej bajki Miffy, super są na żywo, widzialam na www.ebiton24.com

Gość gość
Dwa autka(karetka I policja ze switelkami.I dzwiekiem),kolowanke,kredki,jajko takie duze wypelnione slodyczami I.zajaca z cukierkami.Ok 100za wszystko.

Gość gość
U nas nigdy nie bylo takiego zwyczaju.Jedni dziadkowie z Warszawy, drudzy z Kresów wschodnich.