Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YourLife

Do wszystkich ceniących sobie zdrowie i urodę

Polecane posty

Witam starych i nowych czytelników tematu!!! Przypominam, że rozmawiamy tu o bardzo fajnych produktach dla zdrowia i urody \"Flavon Max\" i \"Flavon Kids\". Zobaczcie stronę www.yourlife.pl i zaprasam do rozmowy. :-) Poza tym przypominam, że mam do zaoferowania niespotykaną możliwość zrobienia sobie kompleksowego szczegółowego badania stanu zdrowia całego organizmu oraz poszczególnych organów i systemów. Opis zasady działania urządzenia do badań na stronie www.nls.u2.pl Polecam.

Gość idz stad trolu jeden

Gość kto ogladal dzisiaj na tvn
o 19.45 program Uwaga? bylo o pani robiacej adania aparatem do analizy nieliniowej :-O ciekawe rzeczy mówili oj ciekawe...

tylko mnie nie zjedz - nie ja robilam program i wypowiadalam sie tylko ludzie z NFZ i rzecznik odpowiedzialnosci lekarskiej czy jakos tak (pani Orłowska-Heitzman z Krakowa) oraz lekarze specjalisci, no i wyszlo, że to jedno wielkie oszustwo i wyciaganie pieniedzy :-O tamta pani byla lekarzem laryngologiem i kierowala ludzi do swojego prywatnego gabinetu na badania, ktore niby byly konieczne. Robiłą to swoje pseudo badanie za 60 zlotych, mowila, ze wszystko bardzo dobrze ale np tetno za szybkie i cholesterol nie odpowiedni (poziom cholesterolu okreslila nie pobierajac krwi!!!) i proponowala kupienie super leku za ponad 160, ktory okazywal sie zwyklym suplementem (witaminy, mineraly) w dodatku nie zarejestrowanym w Polsce, o ktorym nie slyszeli w hurtowniach farmaceutycznych. Nie interpretuje - to byly fakty :-O

zapomniala dodac, ze badanie robila aparatem do analizy nieliniowej, z ktorego wydruk pokazywano lekarzom i nie dalo sie z niego wyciagnac jakiejkolwiek informacji dla nich przydatnej lub zrozumialej - dziwne wykresy, jednostki itd Jeden lekarz nazwal to wszystko wprost - szarlataneria

No i widzisz. Pudło. Nie wiem, co ta pani badała i jak, ale NLS aparatura nie bada ani poziom cholesterolu, ani tętna. Więc, prawdopodobnie się podszywała pod NLS diagnostykę. Tak robią dystrybutorzy firmy Vision. Juz o tym nieraz pisałem na Forum. Wielu z nich ma tak zwane Oberony (bardzo dużo w Polsce podróbek) i \"badania\" robią wyłącznie po to by wcisnąć swoje produkty - tak samo bezwartościowe jak i te ich pożal się Boże badania.

No i widzisz. Pudło. Nie wiem, co ta pani badała i jak, ale NLS aparatura nie bada ani poziom cholesterolu, ani tętna. Więc, prawdopodobnie się podszywała pod NLS diagnostykę. Tak robią dystrybutorzy firmy Vision. Juz o tym nieraz pisałem na Forum. Wielu z nich ma tak zwane Oberony (bardzo dużo w Polsce podróbek) i \"badania\" robią wyłącznie po to by wcisnąć swoje produkty - tak samo bezwartościowe jak i te ich pożal się Boże badania.

Gość bo nie da sie zbadac
poziomu cholesterolu bez pobrania krwi - i wiesz co? przeczytalam caly topik, jestem tu od poczatku i nie jestem totalnym idiota a jednak nie potrafilambym ze 100 % pewnoscia powiedziec, ze Ci ufam wiec tak tylko powiem, ze ludzie, ktorzy obejrzeli ten program dzisiaj i maja metne pojecie o tym wszystkim - nie odroznia Twojej dzialalnosc od dzialalnosci tej pani wogole

A z drugiej strony - ci lekarzy to też często totalna porazka. Choczaż trudno oczekiwać od nich czegoś, czemu ich nie uczono. Aparatury NLS jeszcze niema w programie studiów medycznych. Sytuacja trochę przypomina tą sprzed wielu lat, kiedy wprowadzano rentgena. Też wielu się nabiało i wyśmiewało, a za chwilę Konrad von Rentgen dostał Nobla. Za Introspecta raczej Nobla nie dadzą, bo i nie ma komu. Autorów jest dwóch i są ze sobą skłóceni. Zresztą to nie oni opracowali naukowe podstawy. Zrobili to N. Tesla, Voll i inni prawie 100 lat temu.

Gość bo nie da sie zbadac
jeszcze jedno - podobnie jak Ty mowila, ze to jeden z tylko 2 takich super aparatow w Polsce i tez promowala suplementy, ktore, wedlug ulotki o nich, pomagaly we wszystkich schorzeniach - farmaceutka w programie zgasila to bardzo szybciutko nie walcze z Toba bo nie zalezy mi na tym - po prostu uwazam to wszystko za oszustwo

No cóż, nie zamierzam przekonywać cały świat. Kto ma do mnie przyjść ten przyjdzie, już przychodzi. Niestety zbyt wielu ludziom \"tradycyjna\" medycyna nie jest w stanie pomóc. Niektórym z nich pomogą tacy jak ja. A poza tym, badania nie są moim źródłem dochodu, przynajmniej nie głównym. Więc, nie zależy mi na \"złapaniu\" dużej ilości klientów. Co do zaufania do mnie. Ja nie jestem księdzem ani pastorem i moja oferta nie opiera się na zaufaniu czy wierzę. Metoda NLS ma twarde naukowe podstawy i dla ludzi myślących tego wystarczy do podjęcia właściwych decyzji.

Każdy ma prawo na własne zdanie. Ja na przykład mam masę dowodów na to jak beznadziene są większość lekarzy i ich metody leczenia. Z w2łasnej woli nigdy nie pójdę do nich po pomoc. Chyba że będzie chodziło o jakiś wypadek. W tym medycyna rzeczywiście ma spore sukcesy.

Gość przestancie karmic tego trola
ludzie zacznijcie sie leczyc normalnie jak cos dolega u ludzi wyksztalocnych a nie u jakichs akwizytorow ktorzy nei mają pojecia o medycynie

Gość ej no co pokrzykujesz
nie karmie trola tylko napisalam o tym, ze byl na tvn program o kobiecie robiacej podobne (albo takie same) badania, mam prawo z nim pogadac nawet jesli lecze sie u lekarza :-P

A skąd wiesz o poim na przykład pojęciu o medycynie? Zresztą medycyna w obecnie obowjązującej definicji jest zaledwie małą cząsteczką wiedzy o organiźmie człowieka. Dzisiejsza farmakologia zaszła w ślepą uliczkę. Prawie wzystkie leki, w przypadku chorób przwlekłych, tylko potrzymują życie i jakieś tam samopoczucie. Ale nikogo nie są w stanie wyleczyć. W tym samym czasie dobre suplementy są skierowane do całkowitej likwidacji stanu chorobowego. Jest to uzasadnione również z marketingowego punktu widzenia. Nikt nie będzie ciągle kupował suplementy jeśli nie zapewnią one dobrego zdrowia i świetnego samopoczucia.

Co do badań. Jeszcze raz podkreślę - w Polsce jest BARDZO DUŻO podróbek, a nawet wręć atrap aparatów do NLS diagnostyki. We Wrocławiu osobiściew widziałem 6 urządzeń i żadne nie było oryginalne. Moje przeszło i przez laboratorię sanepidu i przez urząd celny i nikt nie miał żadnych zastrzeżeń. A tak apropoś, nie zauważyliście - zawsze podrabiaja właśnie coś wartościowego, nigdy jakiegos badziewia? Skoro tak dużo podróbek, cos powinno być na rzeczy! Prawda?

Na swoich wykładach, w różnych sytuacjach często podaję pewien przykład. Pytam słuchaczy - czynóż jest dobrym narzędziem czy złym? Większość odpowiada - zależy do czego. No właśnie. Nożem można kroić chleb, rzeźbić różne narzędzia czy nawet dzieła sztuki, a można też poderżnąć komuś gardło. Od kogo zależy - jak będzie wykorzystane narzędzie nóż? Od człowieka, tak? Tak samo z NLS diagnostyką. Nawet jak ta pani miała dobre urządzenie (raczej nie bo, tak jak mówiłem, nie mogła mierzyć cholesterol czy tętno), to mogła używać go doi celów niezbyt szlahetnych, że tak powiem.

A co do programu, to o 01.25 będzie powtórka. Obejrzę i jak pokażą ten jej aparat to powinienem powiedzieć - co to jest. Skoro mówiłaś o jakichs wykresach, to może to być nawet Diakor. To wogóle kamienny wiek NLS-u!!!

Gość nie jestem pewna czy to byly
wykresy - nie pokazali dokaldnie tych kartek tylko nimi machali u jakiegos faceta z NFZ, zreszta sam zobaczysz i sie ustosunkujesz

A tak ogólnie. Uważam, że takie programy jak ta Uwaga i podobne na innych stacjach nie sa robione by pokażać coś pożytecznego. To tylko biznes a nie od dziś wiadomo, że najlepiej sprzedaje się negatywna sensacja. Pamiętam jak na dwójce Dorota Weldman z miną znawcy opowiadała głupoty o tak zwanych bausparkasach nazywając je systemem argentynskim. Nie ma pojęcia co wogóle mówi!!! A takie programy, co są faktycznie ważne i pożyteczne (o przedsiębiorczości, o kryzysie ZUSu itd, itp) np. Firma (TVN) czy Plus-minus na Trójcę nadaja w środku nocy, gdy większość obywateli dawno śpi.

Gość tu się z Tobą zgodzę
bo rzeczywiście żeby obejrzeć coś wartosciowego trzeba rpacowac na 2 albo 3 zmiane :-O programy robione na chybcika i omawiajace wazny temat w 10 minut nie sa szczegolnie wartosciowe ale jesli ustrzega chociaz 1 osobe przed systemem argentynskim bo sie zastanowi co sie jej proponuje, albo jakas babcia nie wpusci do domu pseudo-inkasenta albo ktos nie da sie badac pani doktor-oszustce to jednak maja sens

Zeby było to wszystko sprawdzone i zbadane, to owszem - taka przestroga byłaby wartościowa. Ale jak jest często naprawdę? Pamiętam jak absolutnie uczciwą zarządzającą grupowym zakupem nieruchomości firmę oskarżyli o stosowanie systemu argentyńskiego i zakazali prowadzenie działalności. Firma poszła do sądu i po roku czasu udowodniła, że nie jest niczemu winna, ale w tym czasie jej biznes w Polsce praktycznie przestał istnieć. Firma sie wycofała z Polski i działa na innych rynkach. Kto na tym stracił? Polski obywatel! Bo stracił możliwość bardzo korzystnie kupować czy też remontować mieszkania i domy.