Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meheret

BŁĘDNIK- naprawde nikt nie wie jak wyglada badanie????????

Polecane posty

Gość meheret

tylko nie piszcie znowu ze laryngolog po prostu zaglada do ucha bo akurat to badanie znam i tak bada się błonę bbębenkowa!!! proosze was bardzo mi zależy zeby sie dowiedzieć

Gość meheret
prosze napiszcie to dla mnie wazne

Gość takie jest badanie bo
blednik znajduje s ie w uchu, masz zawroty glowy? mozesz miec jeszcze zespol meniera , podobne objawy

Gość betakaroten
badanie błędnikowe wyglaada tak, że podłączają ci do głowy różne kabelki (wygląda to jak EKG) te kabelki są połączone z komputerem i z obrazu na komputerze lekarz stwierdzi czy masz zmiany chorobowe czy nie. Bedziesz musiał(a) tak leżec najpierw na plecach później na boku ok.30 min. Nie jest źle, tylko później kręci sie w głowie.powodzenia ;)

Gość meheret
Wielkie dzieki betakaroten:) a kręci sie i tak wiec zmaiana chyba niewielka ;/

Gość meheret
a jak chodzi o chorobę meniera to wątpię od prawie 9 miesiecy kreci mi sie w głowie bez przerwy a z tego co poczytałam ( bo błednik to na necie wyłacznie o tej chorobie piszą) to w tej chorobie zawroty miałyby charakter ostry i napadowy i po każdym napadzie pogarsza się słuch. mój słuch moze nie jest najlepszy ale nie jest źle no może poza piszczeniem w uszach...

potwierdzam badanie nie jest zle , nic nie boli tylko sie kreci bo po to wlewa sie do ucha wode lub wtryskuje? powietrze aby te zwroty wywolac i wtedy sie zapisuje czy blednik dobrze \"sie spisuje\" przy tych zawrotach czy nie.....przed badaniem nie mozna brac lekow na zawoty i uspokajajacych chyba na 5 dni przed badaniem inaczej wynik moze byc niemiarodajny......jeszcze jest badanie na oczoplas w ciemni wpatruje sie w tarcze gdize kreca sie obrecze ,kola jakies punkciki mi sie kreci w glowie bo mam nerwice