Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce nowe zycie

Pamietnik alkoholiczki- obawy, lęki, nadzieje ...

Polecane posty

Gość barszcz
a kogo obchodza te pijackie rzygowiny Nie zasługuja na uwagę- smierdzi ci z głowy-pijesz z własnej woli nie szukaj litosci bo na nia nie zasługujesz Dla takich jak ty jak napisalam cysterna vódy i zapij sie raz a dobrze j

jak cie barszczu nie obchodzi co ona wypisuje to po kiego to czytasz? tym bardziej komentujesz? ona sie wygada i moze jej ulzy a tobie ulzy ,ze ja zjedziesz?

a najlepsze jest to ze wpis jej jest z przed pol roku :D

Gość monia alkoholiczka24
witajcie

Gość monia alkoholiczka24
cześć! jeśli chodzi o alkohol było podobnie jaku większości młodych pijących dziewcząt.3 lata temu byłam na odwyku,przeszłam terapie można powiedzieć ze bardzo szczerze i gruntownie.Po wyjściu czułam sie mocna i nie do zlamania po około 6 tyg.zapiłam i do listopada2010 nie trzeżwiałam prawie wcale.Jak już to tylko poto zeby trochę odżyc. teraz nie piję chodze na mityngi poprostu zaczynam życ na nowo. wczoraj na zlocie radości w Sielpi uświadomiłam sobie jaka ja jestem szczęsliwa mimo ze mam lipną prace mało kasy,nie mam faceta to mam jednak tak wiele:CHĘĆ DO ŻYCIA I JEGO ZMIANY,PRZYJACIÓŁ I OGROMNĄ NADZIEJE NA LEPSZĄ PRZYSZŁOŚĆ. pozdrawiam pamietajcie wiara i AA czynią cuda

Gość dziwnie
byłam dzis w osrodku uzaleznien, od pn zqaczynam terapie:) mam nadzieje, ze bedzie dobrze:)))

Gość Annulka27
witajcie, dzisiaj natrafiłam na ten blog i postanowiłam się przedstawić\ Jestem Ania, mam 27 lat, pozdrawiam

Gość step by step
Aniu co sie u Ciebie dzieje niedobrego?? WITAMY!!

Gość mamy 32 i 29 lat
Dołączamy się do grupy.Zrobiłyśmy sobie test i wyszlo ,że jesteśmy uzależnione , mamy 32 i 29 lat. Teraz siedzimy na kacu i zaraz pójdziemy po flaszkę. tragedia

Gość punktwidzeniazalezyodsiedzenia
Współczuję wam, ja mam chyba to już za sobą. Ja w tym samym czasie rzucałam kokainę , alkohol i papierosy.Męka nieziemska..... Dziś jestem już inną osobą , ale musiałam zejść na samo dno.

Gość grom z żóltego nieba
3 rzeczy na raz , to dopiero jest walka...podziwiam

Gość grom z żóltego nieba
Może zrób sobie test belgera czy jakoś tak.Sprubój odstawić i nie pić..ale ekspertem nie jestem.Mi się wydaje , że masz już problem alkoholowy

Gość jesteś na krawędzi
Ja przez 6 lat pilam 3 piwa dziennie , potem 5.aż w końcu sama stwierdziłam ,że jestem alkoholiczką i popłakałam się jak dziecko... To był mój zwrot , przestałam pić...

Gość ja już nawalona
jak zwykle , dziewczyny ja mam mega problemz alkoholem.

Gość ja już nawalona
a teraz ile pijesz?zyciu warty grosza

Gość london riots
Ja mysle , ze kazdy inaczej moze sie uzaleznic , jeden moze przez kilka lat sie nie uzaleznic , a inny bardzo szybko. temat rzeka...

Gość DDA dorosle dziecko alkoholika
ja jestem DDA i mam problem z piciem, jestem chyba w fazie ostrzegawczej ale nie wiem na pewno, jutro wale do lekarza po skierowanie na terapie dzienna, przez 7 tygodni spotkania codziennie. Nie chce juz pic, a sama nie potrafie odmawiac, chce sie tego nauczyc:)

Gość mleko w kubku
Ja tes jestem DDA i tez piję , już od samego rana myślę o drinku....

Mleko idz po pomoc. Ja dzis byłam w poradni. Najpierw długa rozmowa z lekarka, wypełnia karte. Powiedziała, ze moje picie to tylko wierzchołek góry. Ze moje problemy sa gdzies głębiej, no i mam 3 symptomy alkoholizmu, powyzej dwóch to juz choroba. Potem rozmowa z pania terapeutka, dosyc krótka, umówiłysmy sie na kolejna wizyte, dopiero po 3 spotkaniach ebde mogła wziac udział w grupowej terapiI:) ALE JESTEM ZADOWOLONA!!!!

a i jednak nie ide na terapie dzienna, bo wystarczy jedna nieobecnosc i juz wywalaja na zbity pysk. To bez sensu. Bede chodziła 3x w tygodniu.

Gość pizzaifrytyz ketchupem
ja bym poszla , ale się trochę wstydzę, wiem ,że to niedorzeczne.Ale nasze społeczeństwo nie jest zbyt tolerancyjne..

Gość pizzaifrytyz ketchupem
Jakie są te trzy objawy alkoholizmu?

a ja mam za przeproszeniem wyje**ne na społeczenstwo, jesli naprawde zapagniesz nie pic, to przestaniesz sie wstydzic:) wczoraj byłam na pierwszej w zyciu imprezie gdzie nie piłam:) hehe było chwilami sztywno, ciezko mi sie tanczyło, ale dzis jaka satysfakcja kiedy obudziłam sie bez kaca:):):) a te 3 objawy to brak samokontroli urywane filmy i mniejsza tolerancja na alkohol.

to są moje 3 objawy, tych symptomów jest wiecej. Ale powyzej dwóch to juz choroba. Ja mam takie Ty mozesz miec inne:)

Gość moeivcszc
to mój trzeci dzień bez drina i az mnie skreca , wiec tez jestem alkoholiczką...

Gość DDA dorosłe dziecko alkoholika
Wytrzymaj, nie mysl o tym postaraj sie dla siebie, nie mysl a co tam jeden nie zaszkodzi!!!! trzymaj sie!!!

Gość statistykas
Wedlug statystyk tylko 800000 osob w polsce jest uzależnionych.