Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurra*

Czy osteoporoza boli???

Polecane posty

No i na desy....coś tam,wyszła mi osteopomnia... Dano mi lekarstwo,idiotyczne,bo musiałam je pić na stojaka..:)

Tylko mi tu bez śmichów ,moje miłe. To lekarstwo mam nie od szamana / choć żałuję / lecz od specjalisty i nazywa się ...OSTENIL 70.. Ale trzeba przedtem zbadać gnaty ...o le !!

Gość zybi33
no i dobry przykład,ale cały ten schemat chorobowy własnie na to wskazuje:)

Aleks-witaj :) jeśli osteopenia bez czynników ryzyka to nie ma sensu tego łykać...no i z jakiego miejsca było badanie-tzn. z przedramienia czy kręgosłupa? Kurra*-jak to kolano tak drze to pewnie jednak zwyrodnieni :)

Gość kurra*
Awokado uwielbiam🌻.Przytarczyca...jeszcze to,a na tarczycy pełno guzków.Nie,ja już mam dość,nie chcę już nic wiedzieć!We mnie nie ma juz nic zdrowego....

Na piaseczek to ja uczulona jestem dlatego łażę po górach- i wszystkim radzę co ich glaty boleją ;)

Gość zybi33
a co sie dzieje z nerami Aleks???

kawunia 🌻 z przedramienia.. Toteż łyknęłam raz i dałam sobie spokój.A co stać będę jak przygłup ? Rodzina się śmiała i psy wyły ! :D

Jak z przedramienia - to zapomnij. A Ostenil to nie wapń. Ale to moze szczegółowiej w mailu :)

serce,od września się kolebię z nerkami ,po raz pierwszy w życiu. A osteoporozę się chyba dziedziczy,bo mamusia leży połamana już kilkakrotnie. Ale ma lat 90 i jest żywym dowodem na to iż język u czlowieka nie ma części kostnych,bo to co nim wyprawia ,można przyrównać do dżygitówki na rączych rumakach..

Gość zybi33
możesz tutaj zobaczymy co da sie zrobic:)

Kurra* - najważniejsze zdrowe w tobie żeby było, to ZDROWY ROZSĄDEK ;) dobrze będzie. Zrób sobie densytometrię z krękosłupka,USG nerek, lecz tarczycę jak trzeba i duuuużo się ruszaj:) powodzenia:)

Gość zybi33
Nie przykładałbym tak wagi do dziedziczenia,sami zapradowujemy na te wszystkie dolegliwości,to co dziedziczymy to tylko 25%,tyle mozemy zwalić na naszych biednych przodków hehe

Gość zybi33
Tylko że USG nie wykaże Ci ani pisaeczku ani drobnych kamyczków to bardzo powierzchowne badanie

Po prostu we Wrocławiu mogę zbadać bardzo głęboko przyczyny tej twojej osteoporozy, no i po tym łatwiej będzie opracować jakiś skuteczny sposób na radzenie z tą chorobą.

Gość kurra*
Kiedy z nim (rozsądkiem)właśnie różnie bywa,a ze zdrowym...szczególnie🌻🌻🌻:-)

No tak, ale od czegoś trzeba wyjść a badanie skladu chemicznego kamieni to (u nas w każdym razie) trochę wyższa półka ;)

Zybi ,święta racja..ale jakbyś poznała moją mamusię,nigdy nie powiedziałaby na nią ..\'\'biedny przodek \'\'..:D.. Coś muszę na nią zwalić,bo inaczej pęknę,tak mi dała w życiu popalić.A jam łagodną owieczką jest.. Dobranoc moje kochane ...Wy i Wasze biedne kości.. Że też człowiek tak się musi męczyć ! A Kawunię trzymam za słowo,i czekam na maila.Oczywiście między zaliczeniem K2 a Mont Everestu..

Gość kurra*
Szkoda,że tylko (jak rozumiem)we Wrocławiu można na to liczyć.Jestem z Trójmiasta.

Kurra+- w każdym DUŻYM mieście jest zapewne ośrodek diagnostyki i leczenia osteoporozy i endokrynologii i inny ...logii...

No to rzeczywiście jest problem. Do Trójmiasta narazie się nie wybieram. A na odległość tego nie zrobię. Jedyne co mogę zaproponować, to spróbować uderzyć specjalnymi suplementami diety. Ja używam produkty z NSP, co prawda mam inne problemy niż osteoporoza, ale też poważne. Pomagają. W takim układzie mogę udzielić konsultacji na odległość, chocz to nie to samo, co z badaniem.

Gość zybi sam je a niby z kim
Mozna też uderzyć suplementami VISION tez stosyje i bardzo je chwale,pewnie ze na odległosc to nie to samo co z badaniem ale zawsze

Gość zybi33
no jak to niee,firma Visin tez ma dobre suplementy:)

Gość kjo9
oczywiście zero mleka i dużo zielonych warzyw, szczególnie brokuły, ale o tym chyba wiecie

Gość kjo9
czasami mam wrażenie,że tu sam Wrocław siedzi;)