Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurra*

Czy osteoporoza boli???

Polecane posty

Gość kjo9
bo ja też jestem z Wrocka i parę tu osob, z którymi miałam kontakt :D

Gość kjo9
ale nie mam osteoporozy

No rzeczywiście dobrało się nas. A CZYM SIĘ ZAJMUJESZ, bo podejrzewam, że masz coś wspólnego z suplementami?

Gość kjo9
nie nic nie mam z tym wspólnego absolutnie nic

Gość kjo9
moja teściowa leczyła się na osteoporozę i piła litrami jogurt a tłumaczyłam jej ,że nie tędy droga jednak musiała po swojemu przytyła, choroba szalała a ona jeździła na akupunkturę ponoć jej to pomogło, ale na krótko

To jest jeden z problemów współczesnego człowieka. Myśli on, że wszystko wie najlepiej. Gdzieś przeczyta, że jogurt ma dużo wapna i dawaj chlać to bez miary. A tu kompleksowo trzeba, kompleksowo ...

Gość zybi33
Oczywiscie ze Jogurt i to kupowany w sklepach nie ma nic wspolnego z leczeniem osteoporozy:)zabiegi typu akupuktóra czy akupresura napewno pomoga ale wazna jest odpowiednia dieta

Gość zybi33
to że czasami produkt ma duzo wapnia to nie oznacz wcale ze organizm go przyswoi

Gość kjo9
daje się,że we Wrocławiu w Szpitalu chyba przy Koszarowej oprocz farmakologii serwuja pacjentom raz dziennie brokułki i inne zielone warzywka, ale nie jestem pewna, czy to ten szpital, czy inny

Gość kjo9
ja słyszałam wersję,że jeśli jest za dużo wapnia w mleku, to ono będzie wypłukiwao tę resztę z naszego organizmu jak wodospad to dlaczego wmawia się społeczeństwu,że mleko jest zdrowe?

Gość kjo9
nie uważacie,ż dzieci mają reakcję obronna wstręt do mleka oczwiście nie wszystkie, ale połowa, chyba tak

Gość zybi33
wiele rzeczy wmawia sie społeczeństwu,bo biznes musi sie krecic kazdy producent wydaje na to kupe pieniedzy żeby wylansowac swoj produkt:)

A słyszałaś coś o przemyśle żywieniowym? Jak myślisz - po co on był stworzony?

Gość kjo9
pij mleko bedziesz wielki jak Shrek;)

Gość zybi33
dzieci sa naturalne i gdyby nie rodzice poprzez zmuszanie ich do picia mleka byłoby dobrze:)przeciez po 4 roku zycia człowiek juz nie toleruje mleka,enzym trawiacy go zanika:)

Gość kjo9
wiem,że wszystko kręci się wokól kasy i ikomu nie zależy na zdrowiu nie wspomnę o chipsach, które mają dodawany rśodek uzależniający siegasz po jeden płatek, drugi,... i juz paczka pusta

Każdy biznes istnieje nie po to by nas szarych żuczków uszczęśliwiać, tylko po to by zarabiać dla swoich właścicieli. Ktoś to mleko produkuje, ktoś przetwarza (i bardzo dobrze, bo mamy co jeść), ale nie jest to sposób na leczenie!!!

Gość kjo9
jakie paliwo nalejesz, tak daleko pojedziesz

Gość kjo9
zybi a Ty z jakiego miasta jesteś?

A biorąc pod uwagę złożoność organizmu ludzkiego, nie jest obecnie prostą sprawą dobrać dobre paliwo. Stąd tak wielki rozwój biznesu WELLNESS.

Gość kjo9
nie można odnaleźć strony ale daj mi jeszcze strone o odkwaszaniu ale delikatnym bo ma wrażliwy układ pokarmowy;)

Gość zybi33
cału świat włąsnie tak sie kreci ,traktuje sie człowieka tylko jak potencjanego klienta a nie żeby był zdrowy,chory klient to dobry klient czesty bywalec apteki wiec i lecznictwo jest biznesem:)

Gość kjo9
nie cierpie łykać żadnych tabsów wolę odpowiednia dietę ale stosuję ją niekonsekwentnie jestem tego świadoma

Gość kjo9
zauważyliście,że jest więcej aptek niż urzędów pocztowych społeczeństwo sie starzeje i widać jest chorowite

By się strona otwierała, musisz ją skopiować i wkleić w pasek. Lub kliknąć w link i w otwierającym się pasku skasować znaczki po literkach HTML. Po czym kliknąć ENTER.

Taaaak, farmaceutyka to dziś w Polsce dobry biznes. Pozostaje tylko pytanie czyim kosztem?

Gość zybi33
Apteki i przychodnie prywatne rosna jak grzybki po deszczu bo w dzisiejszych niezdrowych pod kazdym wzgledem warunkach to niezły interes,drugi po zbrojeniówce:)ale ludziom nie da sie przetłumaczyc,idą jak owieczki na żes:)