Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mia*

środki obniżające skutecznośc tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość zapytanie1985
a mozna popijac woda z cukrem ?

Gość Padudinka
Mam problemy z układem moczowym. Lekarz zapisał mi urosept i uro up czy te leki mogą wpłynąć na działanie tabletek anty? Dodam, że jestem trochę przeziębiona, póki co nie biorę na to leków ale może się zdarzyć, gdyż strasznie męczy mnie kaszel.

Gość onaaa_
A gdy biore leki przeciw epilepsji? Dokładnie tegretol. To czy moge brać tabletek antykoncepcyjne?

Gość elkaaaa
mam takie pytanie - nigdzie nie mogłam znaleźć nic na ten temat. Są leki które obniżają skuteczność tabletek anty, owszem. Ale np pisze na różnych forach, że ketonal nie obniża działa. A jeżeli zażywało się dużo tabletek ketonalu ? Powiedzmy 2-3 dziennie przez okres 2 tygodni ? Wiem, że to samo w sobie szkodliwe, ale miałam migdałki wycięte i nie mogłam jeść jak nie zażyłam czegoś przeciwbólowego. Więc czy to obniża działanie antykoncepcji ?

Gość Shh
Czy któraś z was zażywała Smectę wraz z tabletkami? W necie jest dużo opinii że to osłabia działanie tabletek anty i trzeba zachować przed wypiciem lub po az 4h przerwy. Ja natomiast pierwszego dnia zwymiotowałam po 13h od zażycia tabletek anty, potem 2h przed zażyciem kolejnej tabletki wypiłam smectę, Trzeciego dnia wypiłam smectę ok 4h po zażyciu tabletek, ale boję się że antykoncepcja teraz nie jest wystarczająca. Czy Smecta może na prawdę aż tak obniżyć działanie tabletek aby zajść w ciążę?

Gość dr.Ongal
Dnia 25.03.2007 o 15:48, Gość środowa napisał:

podobno witamina c obniża

chyba Twój IQ