Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość T O O M A S S

Jaką antykoncepcje wybrać...

Polecane posty

Gość T O O M A S S

Zastanawiamy się z żoną, jaki rodzaj antykoncepcji dla niej wybrać. Tabletki, plastry, wkładka... Gdy tak czytam jakie skutki uboczne występują przy tych metodach, to nie wiem czy warto ją tak męczyć. A może są jeszcze inne metody. Abstynencja odpada ;) Byliśmy już prawie przekonani do wkładki (żona ma 20 lat i urodziła już dziecko), no ale ryzyko ciąży pozamacicznej i inne dolegliwości o jakich czytałem na tym forum dały nam dużo do myślenia...

Gość bobo bobo
pigulki odradzam, bo moze kiedys zapragniecie 2 dziecko i moze to troche potrwac niestety :( Moze gumki/??? Wkladka tez w sumie nie taki zly pomysl jesli juz macie jedno dziecko

tabletki ale nie brać za długo - wiele lat - bez przerwy. może rok, dwa, potem gumki i znowu tabletki

Gość T O O M A S S
No właśnie cały czas korzystamy z gumek i chcielibyśmy z nich zrezygnować. Musimy więc wybrać jakąś metodę dla niej. Jak czytam te wszystkie za i przeciw, to głupieje :/

Gość monika2222
razem z moim chłopakiem tez się zastanawiamy nad formą antykoncepcji, bo z gumek chcemy zrezygnować... I mamy podobny problem... Najskuteczniejsze są pigułki, ale za rok, dwa będziemy chcieli mieć dziecko i boimy się, że może się nie udać szybko :( Jeszcze nie rodziłam i żadnych wkładek nie chcę stosować. W tym tygodniu idę do ginekologa może on pomoże... Życzę wybrania dobrej metody dla Was obojga :)

nieprwada że tabletki tak uniemożliwiają ciąże... ja brałam 3 lata tabletki odstawiłam bo chcieliśmy dziecko i udałao sie z pierwszym razem to nie reguła jak sie komus nie udało ja polecam tabletki

Gość Tusia20
Wiesz a dlaczego myślisz dla niej o antykoncepcji? Może ty weź zrób sobie zastrzyk będzie twoja żona i ty bezpieczny.. Dlaczego to zawsze kobiety muszą brać chemie hihi.. A na serio to dla ciebie proponuje taką właśnie antykoncepcje

Gość T O O M A S S
A jest coś takiego??? Myślałem że dla facetów to tylko gumki. Wolę już sam się męczyć niż faszerować ją jakąś chemią. Napisz proszę coś więcej na ten temat

Gość xxxyyy
z tego co ja słyszałam to są zastrzyki ale dla niej nie dla niego.....dla was tylko gumki zostają, a wiadomo zastrzyki to tz chemia. Ja biore tabletki i nie narzekam. moja siostra brała tabletki przez rok odstawiła urodziła córe zdrowiutką, potem przez pół roku brała odstawiła bo zdecydowali się na drugie no i mają drugą córe..... jeśli bęzie Twja żona brała je przez rk,może dwaa....to ok. jesli dlużej wtdy mogą być kłopoty.

Gość Tusia20
Są to zastrzyki hormonalne. Co miesiąc mężczyzna dostaje zastrzyk zawierający 200 mg jednej z odmian testosteronu. Są jednak tego minusy: powstają zmiany w obrazie i składzie biochemicznym krwi obwodowej u mężczyzny, powiększa się gruczoł krokowy.. Metoda ta nie wpływa na zmianę odbywanych wcześniej stosunków ani libido:). Nie wiem jak to jest teraz dokładnie..Po prostu poszukaj w wyszukiwarce "antykoncepcja dla mężczyzn" i na 100% znajdziesz na ten temat dużo tematów w których będzie wszystko dokładnie wyjaśnione