Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbj

Który to tydzień ciąży?

Polecane posty

Gość martulek22
dziewczyny ! pytanie zi nnej beczki ..... jest wiele roznych opini na ten temat. .... CZY MOZNA ROZJASNIAC WLOSY W CIAZY????? ( jestem w 14 tygodniu) ...... jedni odradzaja, drudzy mowia ze raz na 2,3 mesiace to nie zaszkodzi dziecku! co wy na to ???

Gość martulek22
Wesołych Świąt a przede wszystkim dobrego samopoczucia wszystkim przyszłym mamusiom i tym starajacym sieo maleństwa równiez pozdrawiam :* :*

Gość tygrysek217
Mam takie pytanko na necie weszłam chyba na dziesięć róznych kalkulatorów obliczenia tygodnia ciąży i w kazdym wychodzi ze jestem w 11 tygoniu natomiast wedlug lekarza to 9 tydzien az tak duza rozbiezność? Data porodu także to różnica 8 dni. Ostatnia data miesiaczki 14,04,2011

Gość wyjaśnienie jest proste
kalkulatory liczą od ostatniej miesiączki -stąd te 11tyg. Lekarz ci wyznaczył datę porodu wg usg. Ciąża może być młodsza z powodu przesunięcia się owulacji. Ja tak miałam w pierwszej ciaży 2 tyg. różnicy między terminem z OM a usg. Nie ma się co przejmować, jeśli tylko ciąża rozwija się zgodnie z wyznaczonym wiekiem to jest w porządku.

Gość mojto
Chciałam wyliczyć tydzień ciąży i troche się już w tym wszystkim pogubiłam. Otóż ostatni @ miałam od 26 sierpnia, kolejny powinien być 23 września, jednak pojawił się z 1.5 opóźnieniem prawie, mimo wszystko czuje, żę coś jest nie tak i wedle tego powinnam być już na końcu 6 tygodnia, jednak gdy robiłam tydzień temu test to był jeszcze negatywny, wiem, że różnica między tygodniem ciąży, a czasem od zapłodnienia może wynieść 2 tygodnie, ale jakoś mi to nie pasuje. Jak to w końcu prawidłowo obliczyć? Z góry dziękuje za pomoc :)

Gość ja tez cie rozumiem
skoro mialas okres to o jakije ciazy tu mowa????????????

Gość mojto
Okres o niczym nie świadczy przecież, a był mocno spóźniony do tego tylko na początku obfity, a objawy ciaży są, dlatego te przypuszczenia.

Gość gość
Hej kobietki i mamusie wczoraj byłam na konsultacji i ginka w Hadze . Ostatnią miesiaczke miałam 24 sierpnia według kalendarza ciaży powinnam być w 12 tyg a on powiedział że jestem w 5tyg ale nie jest pewien nadmienie że date porodu automatycznie u niego wyliczyło na 31-05-2014 powiedzcie co ja mam zrobić isc do innego czy jak ????