Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem jestem facetem

Jak poradzić sobie z tłustą cerą?

Polecane posty

Witajcie :) Mam pewien problem, otóż mam okropnie tłustą cerę. Czy któraś z Was mogłaby coś doradzić? Jakiś tonik, krem, cokolwiek? Spróbowałem tonik z ziaji.. taki ogórkowy.. ale nie wiele daje.. Może znacie jakieś inne sposoby? Przychodzi wiosna a moja skóra świeci się dosyć nie ładnie :O Dziękuje za wpisy 🌻 P.s Jestem facetem :P

Gość jestem kobietą i mam ten sam
problem. Niestety niewiele da się zrobić żeby zapobiec przetłuszczaniu się twarzy. Pozostaje zaopatrzyć się w bibułki matujące, o pudrze nie wspominam:)

Nie bardzo pasuje mi używać pudru :P

no co Ty, czemu?:) Ja dziś kupiłam 0,5 kg mąki kukurydzianej, która jest ponoć super chłonna. Jak jest skuteczna okaże się jutro, po kilku godzinach na uczelni. Mozesz też spróbować, na twarzy nic nie widać. Przynajmniej u mnie - jestem dosyć blada.

Moja cera jest raczej lekko ciemna :) Więc nie wiem jak to będzie u mnie wyglądało.. Ale jak przetestujesz to daj znać ;) Dlaczego? W mojej mikrospołeczności puder jest uważany za rzecz dla kobiety. :) Zresztą sam bym się dziwnie czuł :P

A ja się dziwnie czuję z mąką na twarzy:) Ekspertki zachwalają, warto spróbować. Myślę, ze w przypadku ciemniejszej karnacji również nie powinno być jej widać, jest bardzo drobniutka i nie śnieżnobiała tylko lekko żółta ( na wypadek gdybyś nie wiedział :) )

Gość lokasaaa
Twarz myj żelem do tłustej cery albo antybakteryjnym mydłem. Na noc nakładaj krem nawilżający, a na dzień matujący. Udaj się do dermatologa, może coś Ci poradzi.

Gość podnoszee
podnoszee

Gość Agrafka303
Mam ten sam problem.Kobiecą bronią są antybakteryjne i matujące kosmetyki(żel do mycia twarzy,tonik,krem),no i niestety podkłady matujące.

Gość Kawi
spróbuj sobie robiść maseczkę z drożdzy matuje skórę ;)

A czy nie ma jakiegos jednego kosmetyku, ktory rozwiazałby ten problem? Znalazłem podobno dobrą Emulsje matującą Iwostin Purritin. Cena ok. 25zł. Polecany przez kafeteriuszki. Myslicie, ze pomoże? :) A czy ten krem zachowuje sie tak jak kazdy inny? tzn. po nałozeniu wsiąka w skóre? i przez kilka kolejnych godzin, skóra się nie świeci?

Gość Agrafka303
Gdyby to było takie proste....jeden specyfik i problem rozwiązany :D Każda cera jest inna,niektóre reagują alergicznie na jakiś składnik kremu.Pamiętam,że po kremie matującym garniera czysta skóra strasznie piekła mnie twarz.Wybór na rynku ogromny i tak metodą prób i błędów można znaleźć coś dla siebie.Uniwersalnego kremu czy emulsji jeszcze nie wynaleziono :(

Na moją tłustą cerę nic nie działa. Po prostu noszę przy sobie chusteczki matujące albo zwykłe higieniczne i przykładam je do twarzy, kiedy skóra przesadnie się świeci.

Gość Psinkapl
absorbentki, czyli chusteczki matujące w przypadku tłustej skóry to podstawa, więc je kup, jeśli chodzi o kremy to w moim przypadku zaden się nie sprawdził w 100 %, trzeba szukać, ja na szczęście mam mój ukochany podkład City Matt

Gość Agrafka303
Teraz używam kremu nivea visage matującego ,nawet jestem zadowolona,ale efekt nie jest szczególnie długotrwały.

Okay, dziekuje :) Zakupie te chusteczki matujace oraz zobacze na te kremy ;) Dziękuje 🌻

Gość Agrafka303
Wiesz co ,fajnie,że choć jesteś facetem interesują Cie takie sprawy.Mój mąż niestety nie da się do żadnego kremu przekonać.Na szczęście ma suchą skórę,ale z dbałości o własną skórę mógłby też coś zacząć robić.

Gość jeśli mogę coś ODradzić
krem effaclar mat - la roche posay, drogi i beznadziejny, nie matuje (ale na to nie ma rady chyba), ale co gorsza nie nawilża. Takie coś bez właściwości. Wiem, ze dla każdego jest dobre coś innego, ale przestrzegam, że drogie nie zawsze jest dobre.

Interesuje sie bo nie lubie wyglądać nieodpowiednio :) Nie mówie tego przesadnie, ale dbam o swój wizerunek ;)

Gość podnoszee
podnoszę:)

Gość upupupup
upup

Gość kundrie
przyzwyczaić się. innego wyjścia nie ma. ja jak na razie dobrałam sobie optymalny zestaw (krem, tonik i podkład vichy), ale nie oznacza to, ze idealny :o i wiem, ze lepiej juz nie bedzie :(

Gość ale jak jak
jak mam się przyzwyczaic skoro to wyglada paskudnie? :O

Gość t y
t y

Gość ja 20
mąka jest super! nie widac jej i bardzoooooo matuje twarz na caly dzien. jest sucha i gladka. ten zestaw garniera rowniez piekl mnie na twarzy...... maseczka z drozdzy i maseczka z maki, wody i miodu... obie sa rewelacyjne! ponadto uzywam podkladu... meybeline new york MUS czy jakos tak... :) mat mousse .... pozdrawiam! acha, te sklepowe maseczki to szajs... chociaz byla kiedys taka, miala tu na kafe swoj wlasny duzy temat,,,, z sorai matujaca.... byla boska;0

Zakupię mąke więc :P

I tą modyfikowaną kukurydzianke mam tak po prsotu wetrzeć w skórę? Nie stosuje żadnych podkładów :)

Gość sama natura
nie wetrzeć tylko oprószyć buzię tak jak pudrem za pomocą pędzla (do pudru oczywiście).