Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

bardzo chce miec dziecko, kochamy sie bez zabezpieczenia i nic!! moze za bardzo chce?? wiem, ze jestem zdrowa i moj facet tez. heh

Gość s-a-m-o-t-n-a
witam, głowy do góry.Ja z mężem jakieś pół roku nie zabezpieczaliśmy się, a ja jak wariatka nic nie robiłam tylko po testy latałam i nic, dałam sobie spokój i teraz jestem w 7 miesiącu ciąży:)

wiesz to nie tam, ze mnie to przesladuje i spac nie moge, ale jak dostaje miesiaczke to lza sie w oku kreci.

Gość s-a-m-o-t-n-a
Wiem jak to jest taki niesmak :) nie martw się jeżeli obydwoje jestescie zdrowi to pewnie nie bawem ujzysz te 2 kreseczki:)

hmmm powiedz prosze kiedy i w jakim celu mirzy sie temperature?

Gość s-a-m-o-t-n-a
Np aby potwierdzić ciąże, bo wtedy kobieta ma podwyższoną temperaturę, jeżeli masz regularne cykle, oblicz sobie dni płodne i wtedy próbuj:) zaraz Ci podam fajny link do obliczania dni płodnych, z którego korzystałam.W aptece są też testy dni płodnych.

ja starałam sie 5 cykli, i też juz traciłam nadzieję. zaczęłam stosować wspomagacze :) jest specjalna mieszanka ziół która pomaga zajść w ciazę. po 4 nieudanych cyklach zaczęłam pić ziółka i zaszłam od razu :). moze to faktycznie działanie ziół, a moze po prostu tak miało być. -mona-, nie łam się bo to najgorsze co mozesz zrobić. uszy do góry ( i nogi :P ) i nie stresuj sie!

zapomniałam- oprócz ziół mierzyłam sobie tempkę, obserwowałam śluz i stosowałam testy owulacyjne, więc dokładnie wiedziałam w które dni uderzyć :). ale robiłam to samo przez te 4 nieudane cykle, więc myślę ze to jednak zioła pomogły. ale takie dokładne poznanie swojego ciała i ustalenie dni płodnych tez bardzo pomaga.

nie pozostaje nic innego tylko probowac i jak najmniej sie martwic

Gość cierpliwosci ja czekalam
wiele lat, tez zdrowi bylismy, czasem tak jest.Grunt,ze sie doczekalam, doczekasz sie i ty. . Musisz sie odblokowac psychicznie, nie myslec o tym, nie bez powodu czesto kobiety zachodza w ciaze wtedy, kiedy juz przstaja o tym myslec i adoptuja dziecko. Wiecej luzu, bedzie dobrze

http://www.sklep.starania.pl/default.asp?s=94&id_sklepu=43&id_dzialu=1999&st=10&c=10&vw=1&srch=&o=0&dsc=0&id_towaru=131153&szablon=towar tu jest podany skład, i pozostałe info o produkcie. ja nie kupowałam przez net tylko sama w zielarskim. dokładnie te same zioła sa, tego samego producenta, ale o połowę taniej. o ile dobrze pamietam to zapłaciłam za wszystko chyba 13 zł, zużyłam może 1/10, reszta leży w domu juz niepotrzebna :)

dziewczyny a czy przed miesiaczka temperatura jest tez podwyzszona??

mona, tempka w uproszczeniu wyglada tak: od 1 dnia cyklu do kilku dni przed owulacją jest faza niskich temperatur. przed owu następuje spadek o kilka kresek nawet, a potem już szybciutko do góry. po owulacji tempka utrzymuje się na wyższym poziomie niż przed owu, i spada dopiero przed @.

nie ma za co, mi też inne dziewczyny bardzo pomagały gdy starałam się o swoje dziecko :) jak chcesz pogadać to wpadnij na topik \" wierzymy w cuda- na wiosnę się uda\" tam są dziewczyny starające się o dzieci, wykorzystują do tego testy, ziółka, i inne wspomagacze :)

Gość edi33
czesc nie lam sie,ja tez sie staram o dzieciatko(drugie po6latach),nieudaje sie ale wiem ze sie uda napewno.!Tobie tez.Okres mam regularnie jak w zegarku(co30dni).Ale owulacja roznie raz10ego dnia raz15ego a nawet20ego.Dziwne nie?Nie moge trafic bo pracuje na3zmiany.

Gość edi33
ZaLAMANA jestes tam??????

Gość edi33
Powiem ci ze z ta tempka to jest roznie,ja przez m-c mierzylam i lipa niezgadza sie zabardzo bo jak wczesniej mowilam pracuje na3zmiany,a przy mierzeniu trzeba miec uregulowany tryb.Takze w moim przypadku to nie wychodzi.Niewiem jak u ciebie?

Gość bobo bobo
przylacze sie jesli mozna. Tez bardzo chce miec dziecko i w sumie jakos od grudnia probuje, te moje proby zajscia to takie troszke, ze niby sie specjalnie nie staram, ale milo by bylo jakby okres nie przyszedl :) Nawet rzucilam palenie, tak na zapas. Jakbym wiedziala, ze w ciaze jest tak ciezko zajsc, to pewnie bym sie zaczela wczesniej starac. Trzymam kciuki za wszystkie te, ktore pragna dzidziusia :) Pozdrawiam

Gość amelkaaaa
witam i ja sie dolacze:) j astara sie jakies pol roku i tez nic...:( mierze tempke i sa 2 fazy temperatur. ciekawe kiedy i ja sie doczekam...ehhhh zycze staraczkom 2 kresek na tescie jak najszybciej :)

Gość amelkaaaa
ale i tak nie moge pojac jak to jest, ze to nie tak latwo dzidziusia....??

Edi33 u mnie jest podobnie, tez pracuje na zmiany i nie zawsze mam nawet mozliwosc byc rano w lozku i zmierzyc tempke

najgorsze jest to, ze chyba dostane okres i znowu nici..............ale bede probowac dalej

Gość amelkaaaa
mona a na kiedy masz termin @ ??? moze sie uda?? :)