Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie

zapomnialam tabletki i kochalam sie bez zabezpieczenia-POMOCY

Polecane posty

Gość boje sie

jestem na tabletkach od 5 lat. 4 dni temu zapomnialam wziasc tabletki, wzielam ja po ok 15 godzinach a nastepna o zwyklej porze. kochalam sie niestety bez zabezpieczenia. powiedzcie mi czy jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? pozostaly mi jeszcze 2 tabletki do zakonczenia listka. prosze powiedzcie czy mam duze szanse na zajscie w ciaze?

szanse raczej są... skoro to trzeci tydzien to nie rób teraz przerwy.

Gość boje sie
a dlaczego nie robic przerwy? czy to cos da? czy nie lepiej wlasnie zrobic przerwe i zobaczyc czy dostane okres czy nie czy raczej zyc w niepewnosci jeszcze przez miesiac? ja sie naprawde nie znam na tabletkach , zaczelam je brac przez wzglad na unormowanie okresu a wspolzyc zaczelam od niedawna po ponad rocznej przerwie

w ulotce jasno jest napisane ze jesli zapomni sie tabsa w trzecim tygodniu to mozna 1. wziąc opakowanie do konca i nie robic przerwy- od razu zacząc nowe 2. przerwac branie pozostałych tabletek i zrobic przerwe rozumiem ze zapomniałas 18-stej tabletki? to wystarczy do zabezpieczenia, odstaw wiec teraz te pozostałę dwie i zrob przerwe

aha... teraz sie doczytalam ze to było 4 dni temu wiec druga opcja odpada nie rob po prostu przerwy- zgodnie z ulotką. nie musisz czekac miesiąc, zrob test ;/ co z tego ze od niedawna stosujesz tabsy jako antykoncepcja, mozesz chociaz przeczytac ulotke a nie łykac w ciemno

Gość boje sie
wlasnie w tym problem ze mieszkam za granica i ulotka jest w obcym jezyku. tak to 3 tydzien tabletek . czyli dobrze rozumie ze jestem chroniona i nie zaszlam w ciaze?

skąd mam wiedziec. nie siedze w Twojej macicy. kazde zapomnienie tabletki moze odblokowac owulacje. ale jesli ulotka głosi by w takim wypadku nie robic przerwy to nie rob ! 4 dni temu... hmm to była 15 tabletka a do pelnego zabezpieczenia nalezy zażyc 18. nie panikuj tylko zrob jak mowie- a ja mowie tak jak napisano w ulotce.