Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truskaweczka20

To jest piekno porodu!Obejzyjcie do konca

Polecane posty

Gość kpc
i z czego robicie afere przecież to normalny poród!!!!!!!! a filmik urwany na końcu

o matko :( pierwsza moja mysl, juz nigdy naturlany porod czy mi sie wydawalo, czy dziecko bylo okrecone pepowina a to ciecie, matko a pomyslec ze napewno tak samo rodzilam, z tym ze cieta nie bylam

Gość Gerii
ludzie pomóżcie, chce załozyc login w You tube zeby móc obejrzec ten filmik, i za kazdym razem wychodzi mi komunikat " Invalid response to the verification code" ale ja przeciez wpisuje to co pisze w tej kolorowej ramce, co jest do diaska?

Gość a moja sasiadka
ja tam nic pięknego nie widze

Geri a wpisalas dobry kod z obrazka? bo chyba o to chodzi...

Gość Gerii
tak, juz próbowałam z Capslockiem i bez capslocka wpisywać, uzupełniłam wszystkie dane z wyjatkiem kodu pocztowego bo to nie dotyczy Polski

Gość pani od polskiego
autoreczko truskaweczko póki co włoz głowke do słowniczka i OBEJRZYJ sobie jak sie pisze słówka

Gość nauczona przez zycie
a w kórym momencie jest to piekno bo nie zauwazyłam

Gość kpdssss
a po co ta strzykawka???? jezu az mi dreszcze.... za pierwszym razem wylaczylam teraz dokonczylam... ludzie fuj to jest oblesnie ale ta strzykawka po co??????????

Gość anibalka
a ja nie moge sie zalogowac dajcie hasło bo chce to obejrzec

Czy kazdy porod wyglada w ten sposob? Wlozenie tam reki to jest procedura przy kazdym porodzie?Jesli tak to nie zdecyduje sie nigdy na natralny

Gość tatuś
Obejrzałem, to dobry, realistyczny film. Tylko poród jakiś skomplikowany albo personel nadgorliwy. Gdy porównuję z porodem żony w którym uczestniczyem widzę wiele różnic. U nas to przebiegło znacznie sprawniej. Oto te różnice: 1.Wody płodowe odeszły znaczne wcześniej, nie było przecinania pęcherza. 2. Nikt po porodzie nie wkładał żonie ręki. Łożysko wyszło samo po kilku minutach. Pamiętam natomiast, że położna je zważyła. Inne pozostałości, skrzepy krwi itp. wychodzą z kobiety same jeszcze przez kilka dni. 3. Żona nie była poprzykrywana jakimiś szmatami, po prostu miała podciągniętą koszulę. Rozumiem, ze w filmie (zapewne instruktażowym dla studentów medycyny) chodziło o to by pokazać tylko to co niezbędne i zachować anonimowość rodzącej kobiety. 4. Nasz poród był znacznie bardiej "ciepły". Położna, b. miła, cały czas rozmawiała z nami. Podobnie pozostały personel. Na filmie skoncentrowano się na faktach medycznych pomijając ludzki wymiar tego wydarzenia. Jeszcze co do mdlejących ojców.Chciałem sprawdzić swoją wrażliwość, więc przed obejrzeniem zrobiłem sobie herbatę i w czasie projekcji jadłem śniadanie. Nie wygłupiam się, naprawdę tak zrobiłem. Zero obrzydzenia, kanapki bardzo mi smakowały.

Zrobiłam wam konto ;-p Nalepiej niech oglądają to kobiety po porodach. Po co brzuchatki mają się stresować, skoro z reguły odczuwa się to milej niż pokazano. LOGIN: dlakafeterii PASSWORD: forum

Gość Obejrzałam pierwsze
2 minuty i tyle, dalej nie mogłam, :O

Gość Gerii
luckylady, jestes wielka, niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi:)

Mam nadzieję, bo chciałabym mieć jeszcze córeczkę i drugiego synka ;-p Podobno z reguły 2 i 3 rodzi się szybciej i wygodniej :-D

Gość zwykła baba
obejrzałam to i obejrzałam cesarkę i wiecie co- wybieram cesarkę, mój mąz jak zobaczył ten filmik to powiedział ze nigdy w zyciu nie pozwoli mi rodzic siłami natury(fajna natura- ciecie, szycie.....itp-mało ma to wspólnego z naturą) predzej popełnię samobójstwo niz ktos miałby mnie zmusic do porodu dołem:P

Gość lirra
Rzeczywiscie ten film z natura nie ma nic wspolngo Porod jest po prostu obrzydliwy Jaki bol musiala czuc ta kobieta Dla mnie to jest po prostu nie wyobrazalne

Obejrzałam filmik i powiem Wam żebyście się nie zrażały do porodu naturalnego, ten film to jakaś masakra. Tak w realu jest zuepłnie inaczej, przede wszystkim nie widzicie tego wszystkiego a nacięcie zupełnie nic nie boli - to jest takie straszne z perspektywy widza. Mi nikt ręki nie wsadzał (a spróbował by:p). Radze dziewczynom które jeszcze w planach mają ciąże lub w niej obecnie są - nie oglądajcie tego, doświadczyć tego na własne skórze trzeba by wyciągnąć jakieś wnioski. Gdybym to obejrzała przed porodem - wybrała bym cesarkę, całkiem nie potrzebnie - a tak poszłam, urodziłam, pocierpiałam a na drugi dzień byłam jak nówka sztuka (no prawie) :):):) a koleżanka z sali która miała cesarkę cierpiała mocno trzy dni - no a później w domu na pewno nie było jej łatwo. Pozdrawiam przyszłe mamuśki

Gość ojejjj
jaki tytul ma ten filmik bo sie zalogowalam ale nie moge go znalezc.Pomozcie proszeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość lirra
Ten film ma tytul '' parto1 " Warto go zobaczyc

Gość o ja cie ....
czy po takim czyms mozna jeszcze miec czucie? przeciez dla kobiety ktora cos takiego przejdzie to sex to juz chyba zadna przyjemnosc !! skoro on jej po lokcia reke wsadzil to co taki penis poza tym biedne dziecko okrecone pepowina podobno najgorsze sa te pierwsze sekundy trzeba szybko dziecku odsysnac zeby zlapalo pierwszy oddech bo jak nie to po nim :( to smutne jedno jest pewne po tym filmie panie boze badz laskaw i spraw mi cesarke

Gość beznadzieja sory
taki wyszarpywanie z brzucha

Gość lirra
Dla mnie porod to obrzydlistwo cesarka mnie tak nie rusza ale naturalny po prostu mnie obrzydzil

Gość karolcia79
oj przestanciwe dziewczyny nie zawsze jest tak jak na filmach ja rodzilam sm i wcale nie wygladalo to tak, bylo b milo, cieta i szyta nie bylam! zaraz po pordzie polozyli mi moje dziecko, beczalam ze szczedscia, moglam je troche sama potrzymac i nakarmic zaraz, nie jak po cc, buzi i do wiedzenia sama wstalam z fotele i radosna poszlam do pokoju, po pordzie nie czulam zadnego bolu, czulam sie swietnie, po 3 godz, poszlam sama pod prysznic i caly czas sama opiekowalam sie dzieckiem ale jak slucham opowiesci mojej siostry o cc, to nie wyobrazam sobie rodzic tak na wlasne zyczenie w bolu meczyla sie 2 dni, dzieckiem owgole nie mogla sie zajac, zalapala jakas depreche a najgorsze jest to ze zalapala gronkowca i nie mogla juz nigdy nakarmic dziecka z tego powodu

Dziewczyny, które nie rodziły - nie oglądajcie - ale jeśli już obejrzycie - nie stresujcie się. Może i to okropnie wygląda, ale po pierwsze jak sama rodzisz to tego nie widzisz, a po drugie jakoś się wtedy o tym nie myśli. Ja rodziłam 3 miesiące temu - było bardzo cieżko, ale już mało co pamiętam, a dzidzia jest cudowna:-)

Gość ibak
własnie obejrzałam te filmiki i naturalny poród bardzo mnie zraził. Zawsze marzyłam o porodzie naturalnym, ale po tym co tu obejrzałam to chyba nawet nie będę mogła zasnąć, nie mówiąc o rodzeniu, chociaż jeszcze nawet w ciązy nie jestem.

Gość ten lekarz nawet
nie starał się chronic krocza przed nacięciem tylko juz z nożycami w rece i kiedy by tu ciachnąć, kur....a obrzydlistwo, obejrzyjcie sobie po tym filmiku filmik Parto 3, tam macie szycie tego naciecia, jeszcze większe obrzydlistwo:P:P:P

Gość ludzieeeeeeeeeee
a wy mezów zabieracie na porodówke by was wtakim stanie ogladali czy wy nie myslicie ?