Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość famous659

ONA chce sie ze mną BIĆ- żenująca sytuacja...

Polecane posty

Nagraj te jej rozmowy, nie kasuj jej SMSów i pójdź do szkoły, w któej ona się uczy i zgłoś to dyrektorowi. Poproś go o rozmowę z tą dziewczyną, a jak nie przestanie, zgłoś to na policję. Tylko zbieraj dowody, wtedy sprawa będzie oczywista. A swoją drogą - aleś się wpakowała. :(

Gość tchórzliwa jest
I na dodatek głupia. Zgadzam się z tą od mękoły.

Gość a rodziców to ona nie ma
mo że byś się z nimi skontaktowała, a jak nawet patolgia jakaś to ze szkołą właśnie - albo już ma kuratora (tak wnioskuję po całokształcie który opisywałaś) albo się tym ktoś zainteresuje teraz jest głośno o przemocy wśród uczniów - nie puszczą tego ot tak.. mam nadzieję.. no i zgłoś na policję - nikt cię nie będzie nigdzie ciągał tylko musi być odnotowane ze składałaś zeznanie ze ci grozi, nęka - bo jak naprawdę coś ci zrobi - to ci powiedzą - "teraz pani przyszła? nie można wiele udowodnić, jednorazowy wybryk małolaty - zdarza się.." - a tak - nękanie jest więc jakaś podstawa do oskarżenia..

zainteresuje to policje, bo grozba karalna to PRZESTEPSTWO a nie wykroczenie, tylko sciagane na wniosek i gwarantuje Ci, ze nikt tego nie bedzie obecnie bagatelizowal na komisariacie. a po swoich doswiadczeniach wiem, ze policji sie przestraszy :) i nie ma tu co sie cackac. krotka pilka i masz swiety spokoj.

no pewnie! musisz dziewczyno coś z tym zrobić teraz, zanim nie jst za późno.. w takiej popieprzonej główce nie wiadomo co się roi..

Gość Moniś18
Popatrzcie ejstem tylko rok strasza ale chyba o rok mądrzejsza. Wszyscy mają rację zapisuj te smsy i idź na policje albo do jej szkoły a jeszcze lepiej skontaktuj się z jej rodzicami niech zobaczą jaą maja puszczalską córunie, pozdro i trzymaj się

Gość famous659
już mam dość tej mękoły - topik załozylam kilka godzin temu w pracy...przepraszam ze w tym czasie nie byłam na komisariacie, nie załatwiłam jej kuratora i nie wynajelam adwokata:[ na dzień dzisiejszy nie mam niestety jej smsów (które kasowałam), mam jakieś numery w połączeniach... najgorsze jest to, że na pisała i dzwoniła do mnie z róznych nr, jak udowodnie, że to ona? a może mam sprowokować jakiś telefon, czy coś takiego? i nagrać rozmowe, potem ją postraszyć, że nagrałam to, i że pójde ztym do szkoły/na policje/do rodziców? dziekuje za wszytkie komentarze🌼

szkoda ze kasowałaś - teraz trzebaby poczekać na nowe..:( możesz sprowokować, albo uzgodnić już z policją - ze cię nękaitd i że zrobicie prowokację - to na pewno pewniejsza opcja ale pewnie nie pójdą na to bo to kosztowne.. zadzwoń (ale nie prowokuj tylko udaj ze chesz załagodzić to) i nagraj.. kurczę, szkoda ze kasowałaś.. a komuś oprócz ex pokazywałaś te smsy? ktoś mógłby potwierdzić w razie czego?

Gość famous659
oczywiscie, moze potwierdzić masa osób, ponieważ miałam również pogrózki na telefon domowy... jednak rodzina, przyjaciele, były chłopak...czy to wiarygodne źródło?:)

hmm to są osoby spowinowacone z tobą więc raczej będą zeznawać na twoją korzyść ale ich zeznań nie można nie uwzględnić z tego powodu.. nagraj gówniarę.. myślę ze w tej sytuacji to najlepsze rozwiązanie.. ja w ogóle wolałabym się się osobiście spotkać (tzn nie umawiać tylko zorientować się gdzie i kiedy można ją "zastać" najlepiej pod szkolą) i iść z kimś kto nagra rozmowe z boku (z odleglosci) plus dyktaron przy sobie - będzie dowód - plus świadkowie i wystarczy żeby wnieść sprawę do sądu o groźby