Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka198a

czy w nocy dzidziusiowi też trzeba zmieniać pampersa?

Polecane posty

Gość anka198a

jak to jest?takie niemowle robi kupke w nocy?

takie to znaczy jakie? noworodek robi kupkę prawie tak samo często jak siku

a po co takie glupie odpowiedzi?? dziewczyna pyta bo nie wie... im dzidziuś ma bardziej sucho tym lepiej spi.. wiec najlepiej zmieniać nawet jak mocno nie grymasi- a po za tym może sie pupcia odparzyć

Gość anka198a
a w takim razie czesto trzeba zmieniać tzn czy tak samo często robi kupke tak jak wdzień?chodzi o noworodka

na początku zazwyczaj tak- ale to też zależy od dziecka- jedne nie rozróżniają pór dnia i nocy , inne jakby jednak zdaway sobie sprawę ze jest pora spania i mniej sie budzą , mniej siusiają i robią kupki- sama zobaczysz czego potrzebuje twoj dzidziuś

jeżeli karmisz dziecko w nocy to wtedy sprawdzasz czy ma czystą pieluszkę, jeżeli już nie karmisz w nocy to jak będzie miał zawartość to raczej Cię obudzi płaczem.

no cóż zdarza sie:) ja byłam dzidziusiem który całą noc spał i nie przeszkadzalo mi co mam w pieluszce:) mama ze zmeczenia też specjalnie sie nie budziła skoro ja nie plakałam:D na całe szczeście jakoś dziś tego po mnie nie widać:D

Gość rabcia
ja zmienialam co karmienie, do ok 3 miesiaca, pozniej w nocy zmienialam 2x teraz maly ma rok i od paru miesiecy nie zmieniam, bo wogole nie budzi sie na karmienie wg mnie nie zmienianie norowodkowi pampersa w ciagu nocy jest nieodpowiedzialne i glupie troche...

Moje miały dar robienia kupki zaraz po zmianie pampersa:D Ale w nocy nigdy nie zapalałam światła. Starałam się wprowadzić zasadę, żeby dzieci od początku rozróżniały noc od dnia. Nie było żadnego zagadywania w nocy itp. Tylko karmienie w półśnie, w razie potrzeby zmiana pieluchy i tym sposobem do dziś się śmieję, że gdybym zimą zgasiła światło o 17 to moje dzieci poszłyby spać:D (Kilka razy się potwierdziło, np przy awarii prądu w okolicy)

Gość noworodki często jedza więc
kupki tez sa częste w nocy tez ...ja swoje przebierałam nawet na śpiąco :)

ja przebierałam córke również w nocy, ale tylko wtedy gdy zrobiła kupe, odkąd sie \"usystematyzowała\" nie zmieniam jej pampka bo w nocy kupy nie robi

Gość pytam bo boję się odparzeń
Mam takie głupie pytanie: A co jeśli dziecko budzi się tylko na karmienie, płacze i tym samym mnie budzi, a nie sygnalizuje, kiedy ma mokro? Mam wstawać co parę minut i sprawdzać czy ma mokro?

Gość pierniczekkk
kiedy budzi ciebie bo jest glodne przy okazji sprawdz pampersa jak zsiusiany przebiez i spijcie sobie dalej moj synek kiedy w pierwszych trzech miesiacach zycia bardzo jeczal kiedy mial mokro a kiedy mial kupke to w ogole nie dawal znac

a ja zmienialam pampersa w nocy tylko gdy byl z kupka , gdy byl zasikany to mi sie nie chcialo... i dzis mala tak sie zlala ze zmoczyla mi lozko... :) i juz bede zmieniac nawet gdy nie ma kupki :)

Gość pampersiki
w nocy jak sie budzilo dziecko do karmienia na pol spiaco to karmilam i zauwazylam ze gdy robilam przerwe miedzy jedna piersia a druga to sie dziecko wybudzalo ze snu i nie chcialo potem zasnac.a wiec nie zmienialam ampersa w nocy tylko tak jak mama trojeczki smarowalam kremem ",grubiej" albo sudocremem albo weleda,by nie bylo odparzen i jak do tej pory nie ma problemu z pupcia moje dziecko,wiec polecam nie budzic dziecka bo sie tak nauczy i nie bedzie potrafilo w puzniejszym okresie calej nocy przespac,bo trzeba bedzie pampersa zmienic,tylko "mocniejszego pampersa " na noc nalozyc by nie przylegal blisko pupci i kremem smarowac.i jak sie dzieciak rano obudzi to wtedy zmieniac .a przez krem nalozony na pupcie bedzie jako taka ochrona.

funky mama - to często zależy od pieluch - piszemy pampersy a używamy różnych jednorazówek;) No i z wiekiem się to zmienia. Na początku używałam jakiś tanich pieluch, ale potem jak do przebrania było całe łóżko i dziecko to też starałam się w nocy sprawdzać na ile zsikane.

a ja wlasnie uzywam pampersow, tych prawdziwych, trojki w zielonym opakowaniu :) ostatnio nawet chcialam sprobowac tanszych bo troche kasy mi idzie na te markowe pampersy, a i tak koncza w smietniku... huggiesow juz probowalam ale sie nie sprawdily.